Translate

sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Seinä- Ikuisuusprojekti (EP)

 


Alkusanat

Bändi kyseli jo pidemmän aikaa sitten, jos haluaisin arvostella heidän EP:n ja lisäilin bändin nimen listalle tämä sai kuitenkin odotella omien kiireiden ja edellä olleiden sovittujen arvostelujen vuoksi.

Nyt kuitenkin vihdoin päästiin käsiksi tähän kotimaiseen oikein hyvänkuuloisen yhtyeen musiikkiin.

EP sisältää 4 suomenkielistä kappaletta oikein toimivaa suomimetallia ja välillä kevyemmin mielestäni jopa rokin suuntaan. Mielestäni anti on sellaista, joka täyttää nuo molemmat määritelmät oikeinkin hyvin.

 

Kyseessä on siis yhtyeen debyytti EP.

Pientä esittelyä yhtyeeltä.

”Jokaiselle tulee joskus Seinä vastaan. Viimeistään nyt.

Seinä on nuoruusvuosien bändin jatkumona vuonna 2018 syntynyt projekti, jonka musiikillinen suunta on hautunut ja kypsynyt lähes vuosikymmenen ajan. Seinän tuotannosta kumpuaa omaleimainen ote metallimusiikkiin, jonka pääosassa ovat tarttuvat riffit ja ajan hermoilla olevat sanoitukset. Kolmihenkinen Seinä vaikuttaa nykyisin Tampere- Jyväskylä akselilla.

3.12.2021 suoratoistopalveluissa julkaistu Seinän omakustanteinen debyytti-EP ”Ikuisuusprojekti” tarjoaa kuulijoilleen ajatuksia ja tiukkaa meininkiä, eli matkan täysillä päin Seinää.

Seinän tekemistä kuvastaa vahva halu tehdä asiat itse omalla näkemyksellä alusta loppuun. EP:n äänitys, miksaus ja masterointi ovatkin bändin omaa käsialaa.”

 

Jäsenet:

Vesa-Pekka Mäenpää- laulu

Ilari Vuorinen- Sävellys/ sanoitukset/tuotanto/ taustalaulut

Altti Hiironen- Sävellys/ tuotanto 

 

1.Liekki

Biisin alkaa hyvillä melodioilla ja riffittelyllä tuollaista metalcore tyylistä meininkiä intro osuuden jälkeen. Sellainen riffittely hyvin mielestäni lataa musiikkia käyntiin. Soundien puolesta korvaan hiukan iskee se, että ollaan jotenkin ”demo tasolla” MUTTA kokonaisuus on todella yhtenäisen kuuloinen ja toimii vitun hyvin!

Kertosäe on aivan timanttia! Tuo laulajan ääni on jotenkin niin hallittu hieman rikkinäinen, kun nuo huudot tulee ja ne kyllä iskee ainakin itselle! Biisissä on pirun hyvät sanoitukset!

Biisin loppuun on soundeja hieman boostattu ja saatu tuollainen kunnon mättö meininki, jota korostettu. Hienosti kasvatettu biisiä loppua kohden ja hyvä lopetus!

Sovitukset tässä biisissä on mielestäni uskomattoman kovat! Jokainen osio biisissä on esitetty hyvällä tyylillä ja biisi on yhtenäinen, jossa on ”kohokohtia” ja ne selkeästi tuodaan vielä esille ilman että ne irtautuisi kokonaisuudesta. Vokaalitkin on tosi monisävyiset, että se on jopa hieman yllättävääkin.

 

2.Harhaanjohtaja

Vahva kitarariffi alkuun. Rummut kyllä takoo tässä melkoista settiä kun alkuun tuollaista rytmikästä ja rytmi on tavallaan että väliin jäisi kuolleita iskuja se kuulostaa aina tekniselle. Tuo hidas ja synkän kuuloinen riffi taas muistuttaa ihan black metallia ja näiden yhdistäminen ja biisissä esiintyvä hieman swengaava fiilis on jotenkin hämmentävä kokonaisuus mutta toimii pirun nätisti.

Tässäkin biisissä on pirun vahva ja hyvä kertosäe! Näitä on myös helppo laulella mukana, joka on mielestäni tärkeä piirre kertosäkeelle. En ole ihan varma istuuko tuo melodian soundi niin hyvin tähän musiikkiin mutta se ainakin tulee selkeästi läpi ja korostuu, mikä on varmasti tarkoituskin ja siinä on onnistuttu. Mutta hiukan mietin, että tuo melodia osuuden soundi voisi toimia paremminkin.

3.Radiohiljaisuus

Heti biisin alussa kuulee, että tässä on tulossa kova hitti! Hyvin rullaa kyllä melko suoraviivaista ja tarttuvaa kun laulut iskee mukaan.

Tosi hyvänkuuloinen kertosäe tässäkin! Tuollainen on LÄHES aina hyvänkuuloista, kun lauletaan hiukan ristiin 2 eri jäsenen kesken.

Tästä biisistä kyllä sytyin ihan tosissaan ja tuohon suoraviivaiseen alkuun on yhdistetty tuollainen rytmikkäämpi toinen puolikas ja ne on saatu istumaan noin hyvin yhteen, se vaatii taitoa mielestäni ja innostuin tästä toisen osion yhdestä riffistä niin että pakko oli kokeilla sitä soittaa. Ei se ehkä ihan taas osu kaikki mutta parhaani yritin taas.

Biisin sovitukset oli mielestäni aukottomat erittäin kovaa jälkeä! Biisin lopetus myös tuollaisella että vaimennetaan vaan toistuva osuus oli hyvä mielestäni ja viimeinen sana kun loppuu hiljaisuutta..

Ja tässä kitaranäytteeni biisin keskivaiheilta.



4.Auringonlasku

Akustisella ainakin alkaa biisi huh huh tätä en osannut odottaa ja mielestäni tuo hienon lisän jo tähän asti varsin onnistuneelle julkaisulle.

Hyvin toimii laulajan ääni akustiseen fiilistelyyn myös. Huh kuinka särökitarat alkaa melodiaa viritellä tuon rauhallisen musiikin päälle!

Biisin puolessa välissä tulee tuollainen puhe osuus hieman riimitellen, se tavallaan sopii kyllä biisiin ja toteutus on tehty siltäosin toimivaksi, kun sillä tavallaan ladataan musiikkia ja sitten lopuksi räjäytetään se ”suuremmaksi”. Biisin loppu on yhtä juhlaa nautin ja nautin kovasti huh! Hyvä kitarasoolokin irtoaa lopussa.

Biisin viimeiset sanat ovat koskettavat ja lopettavat mielestäni julkaisun hienosti

 

Loppusanat

Ensimmäiseksi voidaan sanoa, että oikein hyvä julkaisu ja kerta kaikki on bändin omaa käsialaa äänityksiä jne myöten, on julkaisu oikein kova!

Parannettavia asioita keksisin ehkä ensimmäisenä soundeja voi aina hioa paremmiksi.

Yhtye todistaa julkaisulla, että löytyy ainesta kirjoittaa hittibiisejä, se kävi selväksi näinkin lyhyen julkaisun aikana.

Sävellykset ja sovitukset on mielestäni oikein toimivia.

Kaikki laulut kuulostavat myös oikein hyviltä ja ovat erottuvat, kun vedetään suht puhtailla ilman örinöitä.

En tältä julkaisulta paljon parannettavaa keksi, mutta pieni epäilys voidaan toki heittää voiko näin kovaa jälkeä suorittaa esim. 10 biisin julkaisulla, että taso pysyisi yhtä korkealla koko julkaisun ajan niin se meille selviää siinävaiheessa kun yhtye meille sellaisen tarjoilee. Jäädään odottelemaan suurella mielenkiinnolla! 

Kansitaiteessa mielestäni yhtyeen nimi pitäisi hiukan korostua enemmän. Seinä nimi myös mielestäni on siinämielessä ehkä ”huono” koska esim. googlen hakukenttään siellä tarjotaan niin paljon ihan muuta eikä yhtye nouse sieltä helposti esiin. Toisaalta taas nimi on helppo muistaa!

Sitten on tuomion aika.

Tuomio

9/10

ENGLISH VERSION STARTS FROM HERE!

Seinä- Ikuisuusprojekti (EP)

 

This time we have some finnish metal. All vocals are in finnish but don´t let that be reason to not give chance for this music. This is their debut EP and still this sounds amazing and also with 4 songs they prove that they have talent to write catchy and material with real hit potential. Songwriting skills are damn great. I hope they can make it all with this level when release some album with more tracks. That name of the release (Ikuisuusprojekti means eternity project) and it is great name for the debut release.

Something to improve I can only say sounds could be always better but I think because band have done everything by their own with this release also recording, mastering and mixing. this was really good when think about that fact.

Lyrics was damn great. They also sounds more original because there wasn´t any growling vocals only clean vocals and some more heavy parts with some raspy sound.

Song ”Auringonlasku” have some acoustic stuff with so great melodies with distortion guitar sound and it brings so nice vibes for that kind of song. Also this kind of song was perfect ending for this kind of release. Also last words of the song was so good to end record.

Songs 1. Liekki, 2. Harhaanjohtaja and 3. Radiohiljaisuus all those 3 songs have so nice sounding chorus part and it is easy to sing along.

In song 2. I think that melody guitar part don´t have that great sound that could be. But it comes so clear from the music and I think that is what they tried to do with this sound. For that it worked good but I think with some other kind of sound this would work even better.

About the artwork. I think that name of the band should be more clear and take more attention from picture. Also name of the band Seinä=The Wall is maybe littlebit bad because example if use google there comes so much everything else than something about the band but ofcourse this name is sae time easy to remember so.

I tried to play one guitar part from the song ”Radiohiljaisuus” it is not perfectly correct but I tried my best with my ear to pick those notes. Go check the results from finnish version above this english version.

Sentence

9/10

 

 

Members

Vesa-Pekka Mäenpää- vocals

Ilari Vuorinen- Songwriting/ lyrics/production/ backing vocals

Altti Hiironen- Songwriting/ production

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat