Translate

sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Archares-Curse of Valor

Alkusanat

Bändi lähestyi minua viestillä ja kyseli arviota heidän Curse of Valor- EP:stä, ja ilmanmuuta tämä kiinnostaa minua!

Archares

Miika Matilainen - laulu

Oskari Kilpi - kitara

Veikko Sajaniemi - sello, taustalaulu

Ville Nyman - koskettimet

Roger Gottleben - basso

Ville Nummisalo - rummut

Kokoonpanossa pistää silmään, että löytyy Sellonsoittaja! Se jo tuo tähän sellaisen lisäkiinnostuksen kuulla mitä kaikkea sieltä tarjoillaan.

Bändi on perustettu 2016 joten odotukset ovat, että on jo löydetty se oma juttu tässä ajassa.

 

1.Hologram

Biisin alkumelodioista tulee mieleen hieman folkmainen tunnelma ja samaan aikaan jotenkin yhtye- Viikate. Se on vain toteutettu soundien puolesta ja tyylin puolesta, että se samaan aikaan on jotenkin kaukana Viikatteen musiikista. Itselle pistää tässä korvaan, kun laulu alkaa niin laulaja lausuu sanoja hyvin rytmikkäästi, kun myös musiikki on rytmikästä. Laulajan ääni elää kokoajan oikeastaan musiikin mukana ja on melko taitavaa työskentelyä senkin osalta.

Kertosäkeeseen vaihto on mielestäni hyvin hoidettu ja kertosäe itsessään myös toimii.

Jännästi myös keksitty tuo, että kertosäkeestä poistutaan muuttamalla musiikkia rauhallisempaan ja siitä raskaampaan kuin biisissä muuten on kuultu tähän asti.

Kitara ja kiipparisoolo istuu biisin tyyliin kyllä hienosti ja lähtee siinä vielä nopeaa selloakin!

Ryhmähuudot on myös mielestäni hyvin sovitettu biisiin.

Kyl biisistä löytyy myös kohtia, että Amorphis vaikutteet myös kuuluvat läpi.

2.Defiled

Biisi käynnistyy samantien melko räväkästi. Kosketinmelodia lauluosuuden jälkeen on kyllä melko persoonallinen. Tässä tapahtuu alussa hirveän paljon erilaisia juttuja, ne on ihan taitavasti toteutettu kaikki mutta sanotaan omaan makuun en yksinkertaisesti pysy mukana tällaisessa.

Biisi on todella progressiivinen. Biisin loppupuoliskolla on kohta, jossa ryhmähuudot ja vokalisti huutelevat ristiin se on kyllä hienosti myös toteutettu ja varmasti teknisesti erittäin haastava toteuttaa varsinkin livenä mutta tässä käy selväksi että soittajat on myös erittäin taitavia.

Biisi ehkä loppuu vähän hassusti siinämielessä, että se tapahtuu niin odottamatta.

3.Spectator

Alussa tuleva kitaramelodia vakuutti minut siitä, että melko varmasti pidän tästä biisistä eniten. Jotenkin melodiassa on sellaista mahtipontisuutta jo yksinään vaikka se on melko ”simppelin” kuuloinen.

Tässä biisissä kun tuota mahtipontisuutta tuetaan muilla soittimilla niin tässä biisissä kun alkaa tuollainen rauhallinen kohta samaan aikaan laulun kanssa se ehkä tipahtaa jotenkin liian rajusti.

Kertosäe on kyllä hienosti tässäkin toteutettu.

Biisin puolivälissä kuuluu akustista nopeaa kitaraa, siinä on hieman semmoinen espanjaviba erittäin siistin kuuloinen ja miten basso pehmeästi taustalla huh huh!

Laulun herkkyys tuon osuuden jälkeen kyllä kylmät väreet tuli tästä toteutuksesta.

Tässä biisissä on Nightwish henkeä kyllä paljon mutta pääasiassa niin paljon jotain ihan omaa.

Tämän biisin lopetus on mielestäni myös hyvä tässä pedataan sitä loppua biisille ja se laskeutuu pehmeämmin kuin edellisessä biisissä.

 

4.The Curse of Valor

Biisin alusta tulee mieleen, että tämä voisi olla erittäin hyvin jossain elokuvassa musiikkina!

Huh miten tässä musiikki laskeutuu tuohon, kun laulu lähtee ja kun se laulu siitä alkaa niin taas tulee kylmät väreet!

Tulee aika paljon joku Nightwishin Islander mieleen tuosta ajatuksena.

Kun murinavokaalit starttaa mennään kyllä aika lähelle jo Amorphiksen Tomi Joutsenta tuossa! Huh huh erittäin vakuuttava suoritus.

Biisissä tulee viulun säestystä ja sellaista melko korkeaa laulua niin itselle tulee mielikuva jostain sellaisesta elokuvasta missä kuvataan jotain vanhaa kuninkaallisten menoa.

Todella mahtipontisia kohtia läpi biisin.

Akustisessa osuudessa on hieman myös sellaista Pirates of the caribbean henkeä.

Ehkä tämä kohta jossa kikkaillaan musiikin kanssa menee yhden asteen överiksi omaan makuun mutta todella taitavaa sävellystyötä kyllä!

 

5. Resolve

Hyvänkuuloinen kiipparimelodia alkuun. Tauotettu kitara tässä laulujen taustalla on mielestäni hieno kun laulut alkavat. Tämä biisi voisi näistä olla sellainen että näkisin että uppoaa suurelle yleisölle siinämielessä että tässä ei liikaa kikkailla rytmien ja erilaisten kohtien kanssa kuin ehkä aiemmissa kappaleissa. Biisin lopussa on vielä hyvin tuollainen yleisön huudatus kohta ja vielä pikkaisen revitellään musiikilla siihen ihan loppuun.

Loppusanat

Nyt on sanottava alkuun se, että tässä on sellainen suoritus äänityksen ja miksauksen osalta, etten siitä löytänyt mitään mikä olisi häirinnyt. Musiikki on erittäin monipuolista ja akustisia sähköisiä osuuksiakin sekaisin ja silti soundit on helvetin hyvässä tasapainossa. Nyt äänittäjä ja miksaaja on kyllä osannut asiansa suorastaan esimerkillisesti. Ja hauskintahan tässä on se, että bändi on pääasiassa itse hoitanut tuonkin osuuden.

Kaikki soittajien suoritukset istuvat keskenään erittäin hyvin. Laulajan äänestä nyt ei ihan suoraan voi sanoa mitään koska ei ole vain yhtä ääntä vaan sieltä löytyy niin paljon kaikkea. Ennemmin, ehkä puhutaan äänen käytöstä ja se on erittäin monipuolista ja taitavaa! Myös tuo kuinka erilaiset tyylit hallitsee noin tyylipuhtaasti.

Ehkä pieni epäilys itselle tulee, että kun tehdään tälläinen äänite niin pystyykö tämän kaiken suorittamaan niin tyylipuhtaasti livenä. Mutta sen haluan kyllä mennä todistamaan joku päivä!

Paikoin ainakin luulin kuulevani ehkä hieman sellaista että kun tehty useampi otto niin ne vaihdot hieman heittää mutta se on niin pientä että ei väliäkään.

Itselle ehkä hieman liian progemainen, mutta erittäin taitava suoritus kaikin puolin koko EP

 

Arvosana 10/10

 

Youtubessa video koosteena arvio


 Youtube video

 Korvakuulolta poimin Spectator biisin Intron ja tässä olisi video.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat