Translate

keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

KAERA- Konejumala EP

 

Alkusanat

Pohjois-Savosta kajahtaa bändin Kaera ensimmäinen julkaisu. EP nimeltä Konejumala, jolta löytyy 5 biisiä. Musiikki esitetään kotimaan kielellä ja musiikissa yhdistellään raskaita ja rauhallisempia melankolisia kohtia.

 

Lähdetään kuuntelemaan biisit läpi ja kirjoitellaan mietteet ylös!

 

 

1. Epäonnistunut ihminen

Biisi tärähtää varottelematta käyntiin melko raskaasti ja tummanpuhuvasti. Rummuissa tuplat tykittää kyllä melko hienosti ja laulu lähtee rääkyen. Sanoista saa hyvin selvää siitä heti plussaa. Puhtaat vokaalit kuulostavat myös hyvältä ja ääni on mielestäni melko persoonallinen molemmissa tyyleissä. Erilaisten elementtien yhdistely on osattu biisissä kyllä toteuttaa taitavasti!

Pidän itseasiassa biisissä siitä että on käytetty melko black metal tyylistä riffiä biisissä mutta se soi niin raskaana kokoajan, ettei se kuitenkaan samaan aikaan ole black metallia. En tiedä ehkä hassusti ilmaistu mutta en nyt keksinyt sitä paremmin ilmaista.

 

2.Rituaali

Todella haikea melodia biisin introssa. Intro saisi mielestäni kestää hieman kauemmin. Intron jälkeen käynnistyy raskas kitarariffi ja hyvänkuuloiset laulut. Vokaaleista kyllä pidän myös erittäin paljon. Riffittelyssä paikoin mieleen tulee vanhempi suomalainen yhtye Nicole.

Tiukkaa soittoa kyllä koko biisi.

3.Pysähtynyt sydän

Kertosäkeessä on hienosti tehty, että nuo sanat tulee niin voimakkaasti ja laulussa on melodiaa sekä lauseen tauottua tehty tuollainen raskas tremoloriffi ”välisoitto”.

Biisissä on mielestäni ehkä hieman turhan raju tuo vaihto raskaasta osuudesta tuollaiseen akustiseen tunnelmointiin, mutta sieltä takaisin kertosäkeeseen vaihto on erittäin hyvänkuuloinen.

Vastaavanlainen vaihto raskaasta osuudesta akustiseen lopputunnelmointiin on mielestäni myös melko raju. Siihen osaltansa varmasti vaikuttaa koska soundit ovat niin raskaat ja voimakkaat noin yleisesti niin se vaihto myös on jotenkin liian jyrkkä.

Hyvänkuuloinen biisi jälleen muuten.

 

 

4.Valmis yksin matkaan

Hyvin melankolista kitarointia biisin alussa hieman jopa psykedeelinen viba tässä melodiassa.

Tämän biisin musiikit ovat hyvin black metal vaikutteiset.

Oli kyllä erittäin raskas biisi ja kuinka raskaasti biisin loppu soikaan ja laulut tulee päälle huh huh pakosti alkaa pää nyökätä tahdissa!

5. Konejumala

Ja EP:n nimikkobiisi viimeisenä täydellistä! Biisissä on kyllä helvetin hyviä riffejä järjestään ja monenlaisia. Hienosti myös biisissä on tuollaisia kohtia, kun musiikki taukoaa mutta laulu jatkaa hyvin suoraan sen ”tauotuksen” yli.

Eipä biisistä korville heikkouksia hypännyt. 

Korvakuulolta yritin soitella alun riffiä mukana.

 



 

 

Loppusanat

Monipuoliset vokaalit ja ne kuulostavat hyvältä koko EP:n ajan. Sanoitukset ovat omalaatuiset mielestäni ja hyvät.

Biiseissä on mukana laulettavia kertosäkeitä ja hyviä melodioita, vaikka soitto on raskasta.

Soitto on kyllä erittäin tiukkaa kitaroiden osalta ja rummutkin kyllä pisti korvaan, että on helvetin kova soittaja bändissä. Viimeisessä biisissä myös bassolle on annettu hienosti tilaa!

Ainoa sellainen mikä itsellä pisti koko EP:ltä korvaan niin biisi 3. Pysähtynyt sydän tuo raskaan osuuden vaihtaminen välissä ja lopussa olevaan akustiseen osuuteen on todella raju.

Akustinen osuus itsessään kuulosti erittäin hyvältä myös ja mielestäni tuo toimii paremmin sieltä akustisesta osuudesta raskaaseen muuttamalla kuin toisinpäin. Tähän tosiaan varmasti vaikuttaa tuo, että soundit ovat niin raskaat ja voimakkaat.

Kokonaisuutena todella kova tuotos! Kokonaista pistettä en tuollaisesta pienestä jutusta lähde ottamaan ja puolikkaita pisteitä en harrasta se on minulla joko tai ja tämä ansaitsee mielestäni tuon täyden arvosanan 10!

Näen myös tässä bändissä potentiaalia nousta erittäin suosituksi Suomessa.

Tuomio

 10/10

 

Youtube video jossa käyn läpi hieman EP:n juttuja linkki tässä with english subtitles

 Youtube video


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat