Translate

tiistai 12. heinäkuuta 2022

Hajotos (Sisäpiiri 2021) and (Empiria 2022)

 


Hajotos

Sisäpiiri (2021)

Empiria (2022)

 


Alkusanat

Bändistä kyseltiin, jos arvostelisin heidän julkaisuja ja siinä sitten sovittiin jotakuinkin että voisin ottaa molemmat julkaisut kuunteluun ja tekisin pientä vertailua niiden kesken.

Nyt arvostelussa siis julkaisut Sisäpiiri ja uudempi Empiria.

Kansitaide on mielestäni molemmissa hyvä ja mitä lyriikoita vilkaisin niin vaikuttaa oikein lupaavalta.

Minulle lähetettiin molemmat julkaisut postissa ja olen erittäin otettu ja kiitollinen siitä!

Eikun julkaisujen kimppuun ja ensimmäisenä siis arvostelussa julkaisu nimeltä Sisäpiiri!

M - all instruments and growl vocals
J - vocals

1.Alku

Intro raita, jossa erilaisia äänitehosteita, hieman mystinen tunnelma yrittäisikö tämä kuvastaa jotain yhteysongelmia tai muuta vastaavaa se varmaan on kuulijan tulkittavissa. Tämä jatkuu mielestäni hiukan pitkää sanotaan, jos joku aloittaa tuon kuuntelulla voi olla, ettei kaikki jatka kuuntelua, vaikka itselle tuo herättikin mielenkiintoa jossain määrin.

2.Kontrolli

Hidastempoista ja raskasta soundit ovat karut. Tykkään biisissä eniten, kun raskas mättö toistuu pelkkänä musiikkina. Vokaaliosuudet ovat mielestäni turhan laiskat, vaikka tuo laulun taustalla oleva melodia on mielestäni hyvä! Biisi myös loppuu hieman yllättäen.

3.Peto

Tässä biisissä esiintyy myös hyviä riffejä, mutta heikkoutena laulu alkaa häiritä kokonaisuutta. Rummut myös mielestäni välillä takovat hiukan ohi.

4.Myrkky

Raskasta takomista ja jälleen mielestäni musiikki on ihan toimivaa mutta laulun muistuttaessa enemmän laiskaa lausumista kuin mitään muuta se syö kyllä musiikkia todella rajusti.

Rummuissa esiintyy liikaa peltiä liian vahvana vaikkei se raskaassa musiikissa pitäisi ongelma olla, mutta tässä on menty vain yli tuon kanssa.

Biisin breakdown lopussa on hyvä mutta loppuu hiukan vaisusti ja yllättäen ja ehkä jopa turhan nopeasti.

5. Sota

Biisin alussa tuleva rummun isku joka ns ”aloittaa biisin” antaa heti huolimatonta kuvaa biisistä.

Kompit ovat ihan suht istuvia kyllä biisin henkeen ja jälleen tässä esiintyy kyllä hyviä kitaraosuuksia, mutta lauluista ei pääse vieläkään nauttimaan.

Jotenkin raivoa kun tulisi enemmän niin tämä toimisi heti paremmin vaikka tässä örinää onkin periaatteessa tuplaamassa vokaaleita. Nuo örinät kuulostavat hyvältä kyllä ja mielestäni voisi ehkä esittää ennemmin pelkällä tuolla.

6. Vapaus

Biisi alkaa kunnon mätöllä ja tämähän enteilee jo jonkintason bängeriä!

Biisissä on tehty tuollaisia kunnon latauksia, kun slidet on saatu kuulostamaan niin voimakkailta. Kuulostaa ihan hyvältä ja tälläseen raakaan mättöön oikeastaan sytyin tuolle. Tuokin kohta vain loppui oudosti ja nämä vokaalit pilasivat sen hetken. Mielestäni biisin lopetus olisi voinut tulla suoraan tuosta mättökohdasta, jossa nuo slidet on tehty se olisi ollut raskas ja hyvä lopetus!

 

7. Psyyke

Biisi alkaa jälleen todella raskaalla otteella. Tässä kun tunnelma vaihtuu tuollaiseen kauhunomaiseen niin nuo laulut toimivat paremmin, kun mielestäni missään aiemmissa biiseissä tällä julkaisulla.

Raskaita riffejä tarjoillaan jälleen, mutta taas mielestäni rummut osuvat paikoin hiukan ohi.

Vahva basso jylisee ja toimii kyllä! Lopussa joukkoon liittyvä nauru myös tuo todella synkän tunnelman biisiin. Tämä oli ehkä yksi tämän julkaisun parhaita!

8. Loppu

Hyvä biisinnimi viimeiselle raidalle.

Biisissä on hyvä melodia laulun taustalla.

Synkät sanoitukset ja todella haikea tunnelma.

Tälläsessä meiningissä tämä tyyli vokaaleilla toimii hiukan paremmin, mutta mielestäni se tulisi tehdä erilailla, että lauseita ja sanoja ei lausuta kokoajan samalla tavalla/ tyylillä vaan siinä voisi olla hieman eloa/ vaihtelua.

Biisi on pitkä yli 9 minuuttia ja mielestäni se tekee tästä turhan raskaan lopetuksen. Rumpukompit ja rytmit alkavat toistaa aivan liikaa itseään.

 

 

Uudempi julkaisu seuraavaksi.

Hajotos

Empiria (2022)

1.Intro

Kansikuvan mukaisesti julkaisu alkaa puhtaalla introlla jossa kuuluu sodan ääniä toimii hyvin siinämielesssä, mutta mielestäni tässä hieman jatketaan samaa liian pitkää tämä voisi olla hieman lyhyempi.

2.Epätoivo

Tässä alkaa raskas soitanta heti alkuun ja myös vokaalit vaikuttavat heti paremmilta kuin edellisessä julkaisussa! Biisissä on hyvät riffit ja synkkää melodiaa mielestäni sovitukset ovat aika jees toki tässä rummut takoo hieman liikaa ehkä samaa mutta oikein hyvä muuten! Soundit ovat melko jees sanoisin!

 

3.Aikakausi

Melko alussa rummuilla tulee muutamat huti iskut. Biisin aloitusriffi oli jälleen lupaava mutta tähän on tuotu mukaan tuollaista vokaalia kuin edellisessä julkaisussa ja latisti ainakin itselle tunnelmaa. Tässä jäi harmittavaan, ettei menty ainoastaan tuolla örinävokaalilla tämä toimisi huomattavasti paremmin niin. Biisissä ei oltu rakennettu ollenkaan lopetusta se vaan loppui kun seinään.

4.Sotilas

Biisi on tasaisen varmaa kuolemaa alusta loppuun. Lopetus on tässäkin sellainen, ettei sitä valmistella yhtään.

5.Ihmisjäte

Tässäkin biisissä musiikissa ei sinällään ole mitään vikaa, mutta nuo heikot vokaalit voisi jättää örinöiden joukosta pois.

6.Luonto

Biisin tunnelma tuo vaihtelua julkaisulle mikä on tervetullutta, vaikka rummut soittelevatkin melko tasaisesti samanlaista settiä. Mielestäni näissä ”puhevokaaleissa” tulisi joko puhtaammin puhua tai laulaa. Tuollainen laiskanoloinen lausuminen jotain siltä väliltä täysin samalla tasaisella rytmityksellä vaikuttaa enemmän, ettei ole kiinnostanut nähdä vaivaa tehdä kunnolla.

Yritin poimia kitaralla hieman pätkää biisistä.

 


7.Pyramidi

Biisin musiikkiosuus jälleen ihan kelpoa mutta örinät noiden heikkojen vokaalien kanssa ei vaan toimi.

Biisissä esiintyvä soolo oli piristävä lisä tähän, mutta sovitukset kun siirrytään soolon jälkeen taas säkeistöön ei toimi.

8.Toivo

Biisi alkaa hyvällä riffillä. Hieman uudenlaista vokaalia ja tämä toimii jo paremmin kuin aiemmissa örinän lisäksi.

Hieman eri riffien välillä on sovituksissa heikkoutta ne eivät vaihdu saumattomasti.

Muutama uudenlainen riffihomma esiintyi tässä viimeisessä biisissä mikä hieman monipuolisti muuten hyvin yksitoikkoista julkaisua

 

 

Loppusanat

Sisäpiiri julkaisulla on kyllä hyviä melodioita ja riffejä paljonkin. Örinävokaalit toimivat jossain kohti mielestäni hyvin ja nämä muut vokaalit noooo niille on myös paikoin paikkansa, mutta pääasiassa ne mielestäni heikentävät musiikkia.

Sanoituksissa olisi ainesta, ne ovat synkkiä useilta kohti runollisia ja niissä on synkkiä ajatuksia, joka sopii kuolonmetalliin.

Empiria julkaisu oli ehdottomasti näistä kahdesta parempi ja näin jo yhtye itsekin sanoi ennen arvostelua. Siinä on melko puhtaasti semmoista kuolonmetallia alusta loppuun. Hiukan petyin, kun tälle julkaisulle oli myös tuotu noita ”laiskoja” puhtaita vokaaleita edellisen julkaisun tapaan. Tämä olisi toiminut paremmin ilman, vaikka toki viimeisessä raidassa nuo puhtaat vokaalit on tehty paremmin ja se oli jo ihan ookoo. Örinät ovat paremmat kuin aiemmalla julkaisulla sekä soundit.

Biisien sovituksissa on paikoin heikkoutta juuri eri riffien vaihdoksien kanssa ja niissäkin varmasti paljon tehtäisi, jos rummut olisi paremmin mietitty. Rummut mielestäni liikaa toistaa samaa ja fillit myös ovat hieman tylsiä. Useat biisit myös alkavat, että heti alusta asti joku crash pelti komppi ja se tasaisena siinä jatkuu lähes läpi biisin, että biiseissä ehkä kaipaisi enemmän, että niissä olisi jokin mietitympi aloitus sekä moni biisi myös loppui kuin seinään ilman että siinä olisi jotenkin rakennettu sitä loppua ja siihen olisi keksitty jotain muutakuin lopetetaan tavallaan soitto kesken.

Riffejä ja melodioita tässä tarjoiltiin kyllä paljon ja ne olivat mielestäni myös oikein hyviä pääasiassa, paikoin vain sorruttiin toistamaan samaa mielestäni liian pitkä pätkä kerralla.

Puhtaat vokaalit saisi jättää kokonaan pois tai niitä tulisi jotenkin muuttaa puhtaammin puheeksi tai sitten lauluksi pois tuosta laiskankuuloisesta tasaisesta lausumisesta.

Yhtye kuitenkin osoittaa näillä kahdella julkaisulla, että tässä voidaan onnistua huomattavasti paremminkin, kun tavallaan perusidea on kyllä hallussa, kun vokaaleita ja sovituksia varsinkin rumpujen osalta vain hiotaan lisää. He myös nostivat tasoaan jo yhden julkaisun välillä selkeästi!

 

Tuomiot

 

Sisäpiiri

5/10

Empiria

7/10

 

Yhtyeen musiikkia löytää Youtubesta ja Bandcampista 

Linkit tässä

https://www.youtube.com/channel/UCVODsOiAMFjvy-rF_qMOnWQ

https://hajotos.bandcamp.com/


 

 

 English version starts from here!

 

Hajotos

 

This band sent me both of their releases (Sisäpiiri) and (Empiria) and need to thank them about that! This is death/ doom metal from Finland all songs have singed in finnish. Lyrics are great for the genre but there is some weakness musically.

This time I made this kind of review I compare those releases ”Sisäpiiri” from 2021 and new one ”Empiria” from 2022.

Both releases have nice cover art and cd coverletters .

First this older release ”Sisäpiiri” it have good riffs a lot. I mean some dark, slow metal with some really melancholic vibes. Biggest weakness for that release was those ”clean vocals” those sounds just like some lazy sentences and for me those would work better if just keep those more like normal speeches or then more like real singing. Also when those are made just with same rhythm it bring that feeling he don´t even try. 

I can definelty tell you that this last one is much better release as band itself told when they sent these relases to me. Sounds are lot better and also growling vocals sounds better! That release Empiria is mostly some brutal old school death metal from the begin to end.

Intro song of this release is too long for me. It could be much more short.

There is lot of great riffs and guitar melodies and even one solo. I tried to play one short clip from song Luonto and results can be found in this post.

One of the biggest faults of these releases was that music starts mostly from nowhere it just start with some drumbeat with crash cymbal  with some riff and also every songs end "without ending part" they just stop playing. In some moments also drums are little out of the rythm of music and also there is maybe little too long parts they play just the same part/beat.

Last song from the release Empiria, there those clean vocals are better.

Lyrics of the both releases are damn great for this genre, but  there is some weakness with musically. But they prove especially with this new release, they can make this even better because they handle those basics of this genre. They also increased the level of music massively from last release. 

Just some more work with song writing, drums and vocals. Guitar parts are mostly great!

I tried to play short clip from the song "Luonto" results can be found from finnish version above. 

Hajotos

M - all instruments and growl vocals
J - vocals

You can find them from here

 https://hajotos.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/channel/UCVODsOiAMFjvy-rF_qMOnWQ

 

Sentence 

 

Sisäpiiri (2021)

5/10

Empiria (2022)

7/10

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat