Translate

perjantai 23. huhtikuuta 2021

Her Alone- Into The Night (single)

 



Alkusanat

Tänään vuorossa olisi Her Alone yhtyeen uusi sinkkujulkaisu. Her Alone on joensuulainen sinfonista metallia soittava yhtye. Into the Night on äänitetty joulukuussa 2020 Finnvox-studiolla. Sain bändiltä sinkun kuunteluun ennakkoon ja biisistä on tehty myös orkesteri sekä akustinen versio. Se oli erikoinen lisä tähän kokonaisuuteen. Kiitos paljon näistä! Sen verran vielä, että kun kuuntelin nuo kaikki versiot ja ne on jouduttu sovittamaan hieman uudella tavalla, niin se on kyllä sellainen juttu, että tuollaista kannattaisi kaikkien yhtyeiden kokeilla joskus. Kaikki versiot tässä toimivat mielestäni hyvin ja bändiltä taitavaa sovittamista ja osoittaa että monipuolisuutta löytyy yhtyeestä!

Sitten lähdetääs biisin kimppuun. Käsittelin arvostelussa tuon radiosoittoversion.

Into the Night

Biisissä on todella hyvä melodia. Se on rauhallinen, helposti muistettava ja tarttuva eli jää päähän soimaan. 

Erikoinen homma, mikä itselle nousi biisistä mieleen, on että en välttämättä pitäisi hirveästi kitarasoundista tai miltä rumpujen peltiäänet (varsinkin hihatin ääni) ajoittain kuulostavat yksinään. Mutta kokonaisuutta miettien ne istuvat niin hyvin, ettei ne muunlaiset kuuluisi ollakkaan! En muista, että olisi kovin usein tällainen tullut mieleen jotain biisiä kuunnellessa.

Bassossa itseasiassa pidän siitä, että soundi on melko perus, se istuu musiikkiin hienosti ja nousee esille musiikissa. Metallimusiikissa usein basso tahtoo hieman hukkua efektien käytön myötä, kun sitä yritetään saada soimaan kitaroiden kanssa yhdessä.

Laulajasta sen verran että pidän todella paljon äänestä, siinä on ajoittain löydettävässä myös Tarja Turusen soundia ja se on kyllä häkellyttävää. Tarja on kuitenkin yksi kaikkien aikojen parhaista naisvokalisteista. Laulajalla on tekniikka hallussa ja se seuraa niin hienosti melodiaa tässä biisissä sekä hän osaa käyttää ääntä todella taitavasti siinä on monenlaista vivahdetta. Esim. vaikka biisissä on lähinnä lausumisen kaltaisia kohtia siinä on kokoajan läsnä melodia.

Biisissä on kyllä hittiainesta, kertosäe on tehty niin mieleenpainuvaksi.

Biisi on mielestäni myös osattu lopettaa hienosti, se ei ole mikään itsestäänselvyys. Sen huomaa, jos yrittää itse tehdä musiikkia tai jopa kuunnellessa musiikkia ajatuksella, että biisit eivät lopukkaan niin hyvin.

Ainoa oikeastaan heikompi kohta biisissä oli mielestäni kitarasoolon aikana siinä on ikäänkuin muutama erilainen osio ja siinä kuulostaa kuin rummuilla olisi joutunut hieman rakentamaan noiden osien välissä ja sen kyllä ainakin itse kuulin melko selkeästi tässä kuunnellessa. Se ei mene ihan luonnollisen kuuloisesti.

Tuosta rokotin, tuon yhden pisteen. Muuten biisi oli oikein taitava ja hyvä!

Tuomio

 9/10

 

Yritin soitella korvakuulolta hieman biisin kosketinmelodiaa kitaralla ja tässä olisi video! PS. melodia on erittäin hyvä! 


 

Tein myös Youtube videon jossa käyn läpi biisissä olevia pointteja itseltä. 

Linkki tässä. Youtube video


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat