Translate

torstai 4. marraskuuta 2021

Shadecrown- Solitarian

 


Alkusanat

Bändin musiikki on itselle tuttua jo entuudestaan, mutta en ole pitkiin aikoihin yhtyettä kyllä kuunnellut. En ole aivan varma olenko joskus nähnyt yhtyeen jopa livenä jossain. Albumi julkaistiin syyskuussa Inverse Recordsin kautta. Minun oli tarkoitus arvostella albumi jo aiemmin, mutta kiireellisenä asiat täytyy tehdä sitten kun kerkijjää silloin kun puhutaan harrastuksesta, joka tämä arvostelujen tekeminen minulle on.

Bändi soittaa melodista death/ doom metallia. Bändi on perustettu 2012 ja tämä on yhtyeen kolmas studio albumi.  Kansitaide on musiikkia kuvaava ja oikein hyvä mielestäni!

 

Bändi

Line-up:

Jari Hokka - Vocals
Joonas Vesamäki - Guitar
Tomi Tikka - Guitar
Saku Tammelin - Keyboards
Janne Salmelin - Bass & clean vocals
Kalle Varonen - Drums

 


1.The Awakening

Biisin alussa heti mielenkiinnon kaappaava hieman maaginen tunnelma! Tuo kuinka rummut mäiskii tuon alun käyntiin ni voi jumalauta, tämä toimii! Koskettimia ei hukuteta musiikkiin vaan niille annetaan paljon tilaa musiikissa ja se on jotenkin heti sellainen mikä itselle iskee todella lujaa tässä. Kertosäkeen melodia on todella hyvä se jää päähän soimaan äkkiä! Biisi on osattu tehdä todella hienosti, että se kasvaa ajoittain ja taas palaa ”pienemmäksi” perusmuotoon.

Biisin loppupuolella meno vaihtuu tuollaiseksi melko suoraksi mäiskinnäksi, se vaihto mielestäni vähän ontuu mutta homma jatkuu raskaana ja se saatellaan hienosti loppuun! Tuossa kyllä myös rupee pää takomaan siihen tahtiin, että nopeasti unohtuu, että se vaihto hieman ontui.

2.Dark Heart Replica

Hieman tuollaista ”itämaista” melodiaa joukossa se toimii aina itselle! Tässä biisissä on sellaista hitaampaa fiilistelyä ja meno menee jo melko jopa goottimaiseksi/ kauhumaiseksi ja se on hienosti toteutettu. Rumpujen iskut vaikuttavat todella hienosti mietityltä tuossa kohdassa ja sen ympärillä, se pisti korvaan että moni yhtye saattaisi tuossa noiden rumpujen kanssa kompastella mutta tässä suoritus on niin puhdas!

3.Momentary Trails

Tässä biisissä hieman jäin ihmettelemään tuota alkua se oli jotenkin erikoinen. Melodia, joka sitten lähtee soimaan ja homma ”normalisoituu” niin voi jatkaa pään nyökyttelyä hyväksyvästi! Biisin puolessa välin noin on semmoinen hitaampi mättö kohta, se on ihan saatanan hyvänkuuloinen, mutta olisi mielestäni voinut jatkua hieman kauemmin! Tässä kappaleessa tuli ehkä hieman tunne, että biisiin on tungettu liikaa asioita. Biisissä on hyvänkuuloinen, kun koskettimilla on käytetty 2 hyvin erilaista soundia sekaisin, ne melodia pimputtelut siis tulee erilaisella soundilla, kuin se tummanpuhuva sointukierto siellä taustalla.

4.Slivers

Tässä kappaleessa mukaan tulee uudenlaista vokaalia tähän mennessä (tuollaista puhtaampaa huutoa). Todella hyvät melodiat myös tässä kappaleessa ja minusta tuntuu, että tästä biisistä yritän kitaralla mukailla tuota melodiaa! Jotenkin ehkä loppupuolella kappaletta, kun melodioiden kanssa aletaan enemmän kikkailla niin se hieman hämmentää, kun biisi on muuten todella tumman ja synkän oloinen niin tuo vaikuttaa jopa turhan iloisen kuuloiselle.

Tässä olisi oma suoritus, kun yritin soitella mukana tuota biisin melodiaa.

 



5.The Loss

Tämä biisi alkaakin jousisoittimilla! Huh kylmät väreet hiipii hieman kehossa, melodia on jälleen niin hyvä! Hienosti toteutettu tuo kohta, kun sähköiset soittimet liittyvät musiikkiin!  Tässä kun laulut alkavat mielestäni rumpujen basariäänet tulevat hieman erikoisesti ja erikoisiin kohtiin. Puhtaat vokaalit kuulostavat hyvältä murinavokaaleiden rinnalla tässä. Hienosti biisin loppupuolella on osattu tehdä, että musiikki kasvaa ja muuttuu raskaammaksi, vaikka samaa kuviota toistetaan useaan kertaan, mutta siihen tehdään rummuilla ja esitystavalla hieman eroavuutta, joka saa sen kuulostamaan raskaammalta.

6.Aeon`s Still

Biisissä on äänitehosteita ja akustista kitaraa tunnelma on erittäin hieno! Kylmät väreet tulee tästäkin. Silmät kiinni kun tätä kuunteli niin huh huh! Tuollaisen reaktion kun pystyy tekemään edes kerran musiikilla, niin silloin voidaan jo minusta puhua suuresta onnistumisesta! Todella mahtipontisen kuuloinen kappale on tämä! Vokaalien mukaillessa tuota melodiaa niin hienosti tässä kappaleessa tuo mahtipontisuus vain korostuu! Biisissä vaihtuu tunnelma ja on tuollainen rauhallisempi ”itämaisvivahteinen melodia” kohta joka muuttuu raskaaksi paahtamiseksi. Tuohon asti homma mielestäni toimi mutta välissä on vielä semmoista melodiakikkailua, kunnes tuo paahtaminen alkaa uudelleen niin se välissä oleva kikkailu ei mielestäni niin enää toiminut. Eli lopulta tätäkin biisiä ehkä hieman ”söi” että biisiin on tehty liikaa asioita. Biisi loppuu myös erittäin väkevästi!

7.Crestfallen

Tässä biisissä on hyvänkuuloista fiilistelyä puhtain vokaalein. Ja tuo osaltaan luo eroa albumin muihin biiseihin. Biisi hidastuu loppupuoliskolla niin rumpujen iskut ovat kyllä tarkat jotenkin ne vain kun on nii selkeät ja rytmi on jotenkin ”hajanainen” siis siten että siinä on käytetty tuollaista että rytmi on hyvin vaihteleva niin se hieman kuulostaa sillein ”nyt eiku joo eiku nyt ja nyt ja tuosta” Vaikka itse siis kyllä ymmärrän sen mutta jos mietin tuota ihan yleisellä tasolla niin se olisi helpompi ymmärtää jos taustalla vyöryisi enemmän jotain musiikkia niskaan samaan aikaan. En tiedä osasinko nyt yhtään kyllä selittää tässä mitä tarkoitin tuolla mutta parhaani yritin. Mutta siis rumpujen rytmi on samantyylistä tuon kohdan perään kun homma muuttuu taas raskaammaksi ja siinä se on helppo käsittää ja kuulostaa vain hyvältä kokoajan!

8.Solitarian

Huh kuinka upeat melodiat on säästetty myös albumin nimikkokappaleelle, joka on sijoitettu vielä albumin viimeiseksi! Kaunista naisääntä kuultavissa myös tässä tunnelma on maaginen suorastaan! Basson annetaan myös tulla esille enemmän tässä biisissä mikä on aina positiivista, että myös bassolle annetaan tilaa musiikissa. Biisi on kyllä pitkä 15 minuuttia!

Tämä biisi on täynnä hyviä melodioita ja musiikki vyöryy päälle yhtä varmasti kuin aiemminkin. Biisissä on tehty muutama tuollainen, että musiikki hieman hiipuu rauhalliseksi melodiafiilistelyksi varmaan juuri että hieman saadaan ”taukoa” näin pitkään kappaleeseen.

Tämä biisi on itsessään hieno teos kyllä ja kertoo kokonaisen tarinan, mutta mielestäni näin pitkä biisi albumin lopussa kaiken tämän jo tulleen jälkeen on turhan massiivinen kokonaisuus.

Biisissä myös esitellään melko progemaisia juttuja loppupuoliskolla varsinkin. Biisin lopussa oleva uudenlaisella kosketinsoundilla tuleva nopea veto ei mielestäni istunut tuohon kohtaan eikä kokonaisuuteen oikeastaan yhtään. Tämä biisi olisi voinut olla ehkä parempi, jos olisi pidetty hieman lyhyempänä ja keskitytty enemmän, että vaikka tässä on monta elementtiä niin ne olisi voinut esittää ”tehokkaammin” ihan melkeimpä semmoisinaan sovitettuna hieman erilailla.

 

Loppusanat

Soundien puolesta ja soittotyylien ja laulutyylien puolesta tämä on tyylipuhdas suoritus kyllä!

Ehkä paikoin oli alettu liikaa kikkailla rytmien ja melodioiden kanssa.

Pääasiassa biisit oli hienosti sävelletty ja sovitettu, paikoin oli muutamia ratkaisuita, joita en itse ihan ymmärtänyt ja ne pyrin tuomaan esille tuossa biisi biisiltä arvostelussa.

15 minuutin teos albumin loppuun oli mielestäni turhan raskas kokonaisuus, albumia ajatellen, vaikka se biisinä ihan toimiva olikin muutama pikkujuttu poislukien.

Isoimmat muutokset ehkä mitä itse kokisin, että tästä saisi vielä paremman niin sovituksia voisi hieman tiivistää. Mutta nämä ovat enää makuasioita, tämä albumina oli ehkä turhan raskas näin itselle purtavaksi yhdellä kuuntelulla.

 

 

Tuomio

9/10

 

Shadecrown- Solitarian

New melodic death metal album from Finland.

First song started this album with some magical vibes and it took my attention really good it was nice start for this album and those drums starts to beat you almoust to hospital because those hits comes so strong and heavy! And I think you can´t keep your head still when hear that!

This was really nice album have to say that. Melodic death metal and they can handle this genre all sounds were also so great! Maybe with some songs they try to make too many things and for me it started to be little too progressive.

Maybe most interesting thing was that the title song of this album coming last and it is 15 minutes long.. I think thats maybe little too long and big song after listening those other songs before this. I mean if try to listen this all with one take thats starts to feel it is honestly just too much.

I think I could try to write these songs little more compact. There could be all these melodies and stuff (every elements of the songs) but maybe in a shorter form.

Album is full of good melodies and vocals are really good! Also songwriting skills are good. On this genre this album is ”flawless execution”.

Sentence

9/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat