Translate

torstai 11. marraskuuta 2021

Käklö- Sorrow


Alkusanat

Artisti otti minuun yhteyttä ja kyseli jos haluaisin arvostella jonkun hänen uudemmista kappaleistaan. Kyseessä on yhden miehen metalliprojekti, joka on syntynyt noin puoli vuotta taaksepäin. Musiikin takana on reilu 40-vuotias mies, joka nuorempana lauleskeli paljon ja soitteli auttavasti. Soittopelit kuitenkin jäivät pitkäksi aikaa huoneen nurkkaan ja uusien biisien syntymisessä oli lähes 20 vuoden tauko.

Tuon pitkän tauon jälkeen biisejä on alkanut syntyä reilulla tahdilla ja myös biisit ovat hyvin erilaisia hänen mukaansa kuin aiemmin. Materiaali on jokatapauksessa nyt synkkää ja sehän vain sopii asettaa tuomiolle.

Valikoin artistin toiveesta uudemman englanninkielisen kappaleen ja nyt omaan silmään jo heti osui alkuun Youtubessa kappale Sorrow, joka valikoitui arvosteluun. Aloitellaaaas!

Sorrow

Biisi alkaa kyllä aivan tuomiopäivän tunnelmilla! Rumpujen iskut mielestäni sopivat ihan hyvin taustalle noiden haikeiden ja selkäpiitä karmivien kitaramelodioiden joukkoon.

Joukkoon liittyy tuollaista puhetta, joka tunnelmaltaan kyllä ihan sopii tähän, itseä vain hieman häiritsee, kun tuossa on tavallaan rikottu tuota ääntä varmasti ihan tarkoituksella, mutta mielestäni se kuulostaisi paremmalta, jos omaa ääntä pystyisi rikkomaan hallitusti ja nyt se on hoidettu ikään kuin on rikottu ”audiotempuilla” se. Meinaan siis, että tuollaisen kuuloista saa, jos äänitysvehkeistä mikin säätää liian kovalle niin ääni alkaa särkyä.

Biisin päämelodia on hyvä ja surumielinen. Ehkä hieman voisi enemmän noita basarin ääniä korvata tomeilla. Kompit liikaa painottuvat mielestäni noille basarin äänille.

Biisissä esiintyvät aariat eivät oikeastaan kuulosta hullummilta (vaikka ei niin ammattimaisilta, mutta tyyliin sopii helvetin hyvin) ja tuo on ihan hieno, kun niitä on äänitetty ristiin hieman, se sopii tälläiseeen tuomiopäivän meininkiin.

Ehkä biisistä vähän jäin kaipailemaan, että nuo tuplaiskut, jotka toistuvat useaan otteeseen olisi jossain kohti voitu toteuttaa rummuissa paljon voimakkaampina iskuina. Tai taustalle olisi lisätty jotain lisää missä nuo iskut olisi tullut voimakkaana.

Mielestäni idea tässä biisissä oli helvetin hyvä jopa! Nyt eniten jäi ehkä toteutuksessa tämä hieman siitä ”tasosta” mihin tulisi pyrkiä ja jota kohti varmasti mennään jatkossa! Biisi myös ehkä loppui hieman yllättäen.

Tämän biisin tunnelma myös iskee aivan erilailla, kun katselee samalla Youtubessa esiintyvää liikkuvaa kuvaa.

Tuomio

7/10

 

                                  KÄKLÖ

 

Käklö- Sorrow

This artist asked me to give some review about his more new song. Immediately when I saw that name ”Sorrow” it took my attention! And I thought this is the song I will write review about.  This is melancholic, atmospheric, dark and even satanic music, I think. Behind these songs are one man age over 40. He have started to write new music after 20 years rest. And now release speed is fast and style is different than before.

Now about the song. It have really melancholic vibes and when watch that moving picture on Youtube while listening this. You start to feel this music more powerful. Song starts with  doomsday mood and I got some satanic vibes from that. I heard that really quick, there is this bass drum sound that brings most of the rhythm from drums. Then there is some cymbal sounds but for me it starts to feels little "boring" I think should be more balls for those double hits (you can hear many times those double hits on this song) of the drums. With some tom sound or something.

About the vocals, well those speeching parts sounds like you keep mic too loud while recording and it breaks that sound littlebit. I think its done by reason, but it would sound better if break that sound with your own voice and with control not with audio tricks.

Then there is these ”aria melody parts” well, those not sound so bad at all. Those fits for the song and brings some evil vibes. But maybe technicly those could be better. But on this song I like them!

Song stops little too suprisely. Main melody of the song is damn great! Pure evilness!

Anyway this song have really I MEAN REALLY nice idea. 

But maybe implementation could be better. Lets wait what there is coming next!

 

Sentence

7/10




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat