Translate

maanantai 25. lokakuuta 2021

Trashcan Dance- Beso Negro


 

Alkusanat

 

Bändin kuvaus heidän tyylistä.

"Tyyli on melodinen synavetoinen gootti-horror-sleaze-hardrock punk-asenteella ja ennakkonäytteinä on julkaistu kaksi singleä: vampyyritarina Lipstick Killer sekä Ministry-coveri Revenge, joka alunperin löytyi industriaalilegenda Al Jourgensenin yhtyeen ensimmäiseltä levyltä vuodelta 1983, jolloin Ministry vielä soitti synapoppia."

Noista kahdesta biisistä on siis julkaistu musiikkivideot! Suosittelen vilkaisemaan ne läpi!

 

Line-up:

Lasse: Vocals

Juergen: guitars

Hamilkar: bass

Faust: keyboards

Javier: Drums

 

Beso Negro julkaistaan Sleaszy Rider Recordsin (Kreikka/Romania) toimesta cd:nä sekä digitaalisena.

Old Skull Productionsin (Unkari) kautta löytyy myös erikoiserä c-kasettina.

Trashcan Dance perustettiin vuonna 2005 ja tämä on yhtyeen viides levy.

Trashcan Dancen nykyisessä kokoonpanossa soittavat mm. black metal-yhtye Beheritistä tuttu Javier rummuissa sekä punk-metalyhtye The Dogshit Boysin Lasse laulussa. 


https://trashcandance1.bandcamp.com/album/beso-negro

 

Minä en ole ihan täysin varma olenko jotain vuosia aikaisemmin törmännyt yhtyeen musiikkiin tai yhtyeeseen. Laulajan tyyli nimittäin itselle aiheuttaa joitain muistikuvia kuin olisin nähnyt joskus aiemmin siis kauemmin aikaa sitten. Mutta nyt biisien pariin!

1.Chemtrails

Biisin alku kyllä heitti kaikki ennakko odotukset jonnekkin metsään. Biisi lähtee nopeasti rullaamaan ja bändillä on kyllä erikoinen tyyli ainakin Suomen sisällä, jos alan miettiä näitä asioita. Maailmalta tätä tyyliä jonkinverran kyllä löytyy. Hienoja ryhmä huutoja biisissä ja vokalisti esiintyy kyllä biisissä väkevästi. Biisin melodiassa on kyllä hittiainesta. Sovitukset ja miksaukset biisissä on kyllä helvetin hyvät!

Kertosäe on todella mukaansa tempaava ja kuinka biisissä on hienosti osattu rakentaa tuo kohta, että kertosäkeen alku ja lopetus on joka kerta niin hyvä! Se vaihto hoituu niin luontevan kuuloisesti.

Tässä biisissä on oikeasti todella suuri aines hittibiisiksi. Uskon että tämä biisi pystyy saamaan oikeastaan kenet vain mukaansa. Tämä kappale jää itselle soittoon kyllä!

Yritin mukailla biisiä hieman kitaralla myös, kun innostuin tästä niin kovin ja tässä olisi näytettä!

 


 

2.Teach me how to die

Biisissä on hyvät melodiat. Tässä biisissä on koko EP:n suurin heikkous, joka on nuo melodisemmat laulut, joita kuulee tämän biisin kertosäkeessä, ne mielestäni kaipaisi melko paljon parantamista teknisesti. Kertosäkeen melodia on kyllä helvetin hyvä muuten. Biisin laulut on mielestäni myös tässä osattu rakentaa, että helppo olisi laulattaa yleisöä mukana.

 

 

3.Lipstick killer

Biisissä on hyvä melodia. Bassosoundi on mukavan pehmeä ja basson soittamat kuviot biisissä tekevät tästä monipuolisemman ja mielenkiintoisen kuunnella. Biisi on tyyliltään myös sellainen, että voitaisi käyttää hyvänä esimerkkinä kuvaamaan horror punkkia, jos esittelisi sitä jollekkin kenelle tuo tyyli ei sano mitään. Itsellä ei ole tiedossa millainen on genren tila Suomessa mutta ainakin tällä yhtyeellä homma on hallussa, kun vielä hieman hioo pahimpia särmiä.

Viimeinen säkeistö biisistä on mielestäni ehkä hieman sen kuuloinen, että siihen on jotenkin tungettu liikaa sanoja.

 Biisin rakenne on hyvä.

 

4…and the night screams danger

Mahtipontinen melodia biisissä. Kuulostaa hyvältä kaksi erilaista vokaalia vetää päällekkäin ja joukkoon on myös lisätty ryhmähuutoja. Tuo paljon vaihtelua jo olleisiin biiseihin.  Kokonaisuutena biisi oli hyvä ja rullaava. Tässä on sellaista Misfitsin tyylistä suoruutta. Ehkä biisin loppuun olisi voinut hieman kasvattaa biisiä ja vetää jotain räväkkää tai raskaammin tuon lopun.

 

5. Revenge (Ministry cover)

Alkuun itselle iski korvaan, kuinka onkaan osattu soundit tehdä todella vanhan kuuloiseksi. Laulaja kuulostaa kyllä helvetin hyvältä tämä tyyli on kuin tehty tälle yhtyeelle ja vokalistin äänelle! Tämä oli pakko kuunnella 7 kertaa uudelleen peräkkäin. Aitous paistaa yhtyeen tekemisestä kyllä tätä kuunnellessa ihan alkusävelistä lähtien. Ollaan omalla vahvuusalueella tyylin puolesta.  

Tämän yhtyeen tulkinta on raskaampi, tummempi ja mielestäni myös parempi kuin alkuperäinen!

Tottakai huomioitava, että alkuperäinen on tehty aika kauan sitten, että tekniikat jne on aivan eri luokkaa. Mutta siitä huolimatta vastaavissa versioinneissa ei useinkaan onnistuta tekemään parempaa kuin alkuperäinen. Erittäin hyvä!

6. Gimpy

Vokaaleilla leikitellään tässä biisissä ja on kyllä jopa hieman psykoottista menoa. Tunnelmaa on osattu kyllä luoda hienosti vokaaleilla biisin tarinaa mukaillen. Itselle tämä biisi meni kuitenkin vähän överiksi. Biisi myös mielestäni loppuu hieman kuin seinään. Lopetukseen olisi voinut hieman keksiä jotain lisää. Livenä tämä voi kyllä olla mielenkiintoinen lisä tähän kaikkeen muuhun mutta näin kotona kuunneltuna en itse tälle kappaleelle syttynyt.

 

Loppusanat

Nyt täytyy alkuun sanoa, että laulajan ääni pääasiassa kuulosti helvetin hyvältä. Sopii tähän tyylii erittäin hyvin. Myös laulajan tuo ulkoinen olemus mitä muutamilta videoilta katsoin, saa aikaan semmoisen hieman mystisen efektin. Se voi olla jopa hyvä ihmisillä herää kiinnostus jo senkin kautta.

Oma suosikki tästä oli kyllä ehdottomasti biisi Chemtrails!! Siinä on hittiainesta ja muut voi yrittää väittää muuta mutta se ei muuta tosiasioita!

Laulajan äänellä saisi mielestäni biiseihin hienoa maustetta, kun vedettäisi vähän hevimmin vielä kuten yhtye ”The Order of the fly” tekee, joka istuu jollain tavalla tähän kyseiseen tyyliin. Uskoisin että laulajan ääni voisi toimia sellaiseen oikein hyvin.

Musiikista huokuu paikoin myös Misfits vaikutteet, jolla on helvetin rullaavia biisejä. Tässäkin EP:llä pääasiassa noudatetaan tuota rullaavuutta. Ehkä ne suurimmat kompastuskivet löytyy juuri niistä kohdista kun yritetään enemmän kikkailla. Laulajan ääni ei mielestäni taivu jotenkin tarpeeksi kaikkeen mitä tässä yritetään ja myös melodisemmat laulukohdat kaipaisivat hiontaa. Myös paikoin jotenkin sanoja on yritetty tunkea johonkin kohtaan liikaa, tätä esiintyy mm. Lipstick killer biisissä.

Perustasolla mitä EP:llä esitetään yhtye onnistuu helvetin hyvin ja tämä on tosiaan kotimaisella musiikkikentällä jotain uudempaa jolla näen vielä kasvavat markkinat. Enemmän biiseihin suoruutta ja vokalistin äänestä etsii ehkä hieman semmoista hevimpää ilmaisua uskon, että voisi lähteä ihan perkeleen kovat setit sen jälkeen. Hyviä melodioita yhtye kyllä osaa keksiä sen tämä EP todistaa.

Ja iso plussa kyllä yhtyeelle tosiaan kuinka on osattu tehdä musiikista sellaista vanhemman kuuloista se iski itselle oikein hyvin! Olin tässä hieman kahden vaiheilla että onko se loppulinen arvosana sitten 7 vai 8 mutta kallistuin nyt tuohon 8 paikkeille. Vaikka siellä heikkoutta oli niin pääasiassa yhtye keskittyi esittelemään vahvuuksiaan!

Tuomio

8/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat