Translate

torstai 28. lokakuuta 2021

Musta Härkä- Kypärä Päähän

 


Alkusanat

Yhtye otti minuun yhteyttä, jos haluaisin arvostella heidän uudemman biisin ja tästä motivoituneena päätin tehdä pitkästä aikaan Youtubeen arvostelun myös videomuodossa. Video on myös tekstitetty englanniksi (savolaisittain). Nyt sain myös uudella videolla voitettua äänitekniset ongelmat noilla videoilla ja tälläkertaa laatu palasi taas mielestäni hyvälle tasolle!

Tässä hieman yhtyeestä. (Yhtyeen lähettämä)

Musta Härkä

Laulu: Tuukka Tikkanen

Kitara: Johannes Tulimäki

Kitara: Marko Möttönen

Basso: Markus Tuovinen

Rummut: Petteri Laine

 


Helsinkiläinen death punkia ja action-rockia soittava Musta härkä kahlaa sellaisten itseironisten, mutta tyylikkäiden bändien vanavedessä kuin Turbonegro ja Misfits. Kitaravetoiset sävellykset soivat komeasti yhteen muun bändin kanssa, antaen jopa tilaa Bassosoololle. Sanoituksissa oma ihmisyys huvittaa, niissä kaivataan rakkautta, pelätään helvetinpetoja ja puretaan väkivaltafantasioita elokuvallisiksi tarinamaailmoiksi.

Sanat ja kannet - Tuukka Tikkanen
Sävellys - Johannes Tulimäki ja Marko Möttönen
Sovitus - Musta härkä
Studio - Artlab / @artlabproductions
Äänitys ja miksaus - Ville-Matti Koskiniemi / @tallennesound
Kaikki kuvat - Iiro Immonen / @iiroimmonenphoto

 

Kypärä päähän

Tässä olisi linkki videoon, jossa ensimietteet biisistä. YOUTUBE VIDEO

 This video is with english subtitles!


 

Päätin fiilistellä biisiä myös hieman kitaralla ja sitä olisi tarjolla tässä.


 

 

Lopuksi täytyy sanoa, että myös tässä biisissä on kyllä sanoitukset itsessään erittäin hyvät. Videolla puhuin, että sanotukset ei täysin satu rytmiin, kun sanat ja lauseet on ehkä ajoittain jotenkin pitkiä musiikkiin, mutta siis sanat ovat silti hyvät. Biisi tai sovitukset laululle tulisi olla vain hieman erilaista, että kaikki sattuisi niin kuin tarkoitin. Musiikissa ei sinällään muuten ole moitittavaa se on oikein menevä, mutta osa noista melodioista ei mielestäni aivan sattunut. Bändin nimi on helppo muistaa siitä plussaa ja biisin idea on kyllä osaltaan nerokas. Videolla myös totesin, että sävelasteikoista tai vastaavasta turha varmaan puhua kun puhutaan punkista. Sillä en meinannut, etteikö punk muusikot olisi taitavia siellä siis löytyy helvetin kovia soittajia ja vielä sellaisia, että vedetään ekalla purkkiin. Meinasin lähinnä sillä kommentilla, että Punk musiikkina on suoraa ja siellä liika hifistely jätetään pois.

 

Tuomio

 8/10

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat