Translate

maanantai 27. syyskuuta 2021

New Primal End- Trauma

 

Alkusanat

Tässä hieman bändin omaa kuvausta yhtyeestä ja heidän musiikista.

”New Primal End on vuonna 2020 perustettu metallibändi Kajaanista, Suomesta. Bändin kaksi ensimmäistä singleä tehtiin nimellä ”Nothing But a Revolution”, mutta ennen kolmatta singleä päätettiin muuttaa nimi New Primal Endiksi. Bändin perustivat Tuomo Sirviö ja Jussi Tampio. Toisen singlen kohdalla bändiin liittyi basisti Antti Horttana. Kappaleet on kirjoittanut kitaristi- laulaja Tuomo Sirviö ja sovitellut koko bändi. Bändi noudattaa tinkimättömästi omaa soundiaan ja sitä on vaikea yhdistää suoraan mihinkään muuhun bändiin. Toisin kuin monet muut tämänlaiset metallibändit, kappaleissa on pääasiassa vain yksi kitara, joka itsessään tekee äänimaailmasta ainutlaatuisemman ja rehellisemmän, jättäen tilaa myös muille soittimille ja laululle. Musiikki on erittäin aggressiivista, mutta sanoitukset ovat enemmän käyttäytymisen, ystävällisyyden, itsetutkiskelun ja psykologian aihepiiristä. Toki välissä myös täyttä legendaa ja satuakin mukana. Kappaleissa on pääasiassa scream/growl vokaaleja, mutta väliin on tehty myös puhtaita laulukoukkuja. ”

Tuosta esittelystä itselle nousi esiin tämä kohta. ”Toisin kuin monet muut tämänlaiset metallibändit, kappaleissa on pääasiassa vain yksi kitara, joka itsessään tekee äänimaailmasta ainutlaatuisemman ja rehellisemmän, jättäen tilaa myös muille soittimille ja laululle.”

Tuo on mielestäni fiksu ajatus varsinkin näin kitaristina asiaa miettien. Jos mietitään omaa kaikkien aikojen suosikki metalliyhtyettä Panteraa, siellä on myös ainoastaan 1 kitara ja siinä oli kyllä rehellistä metallia!

Mutta lähdetääs seuraavaksi katsomaan, mitä tästä uudesta biisistä tuumaamme!

Trauma

Biisin alussa on tuollaista rauhallisempaa tunnelmointi ja vokalisti kuiskailee semmoiseen Dani Filth/ Marilyn Manson tyyliin. Nuo vaikutteet iskivät itselle samantien mieleen tuosta.

Hyvänkuuloista ja monipuolista vokalisointia tarjoillaan tässä biisissä ja teknisesti eri tyylit kuulostavat taitavalta! Basso soittaa myös teknisiä kuvioita, joka on kuulemisen lisäksi myös nähtävissä musiikkivideolta! Tuo basson tuoma lisä saa musiikin kuulostamaan todella monipuoliselta, vaikka yhdellä kitaralla mennään. Biisissä olevat kohdat on kyllä sovitettu ja rakennettu todella taitavasti. Kaikki musiikissa olevat elementit täydentävät aukottomasti toisiaan.

Ehkä ainoa kohta koko biisissä mitä mutustelin useaan otteeseen yhä uudelleen ja uudelleen on kertosäe, jossa rumpali ja laulaja- kitaristi molemmat laulavat. Se on ehkä biisissä ainoa kohta, jossa ehkä vokaalit voisi olla miksattu omaan makuun hieman erilailla, että tuo murinavokaali tulisi hieman enemmän siihen rinnalle eikä jäisi niin paljon taustalle. Mutta toisaalta ajateltuna tuo täysin puhdas vokaali, että sille on annettu lähes kaikki tila tuossa, on myös hieno. Tämä on enää täysin makuasia, teknisesti kaikki kuulostaa kuitenkin hyvältä!

Biisissä on tehty tuollainen hieno breakdown kohta, jossa musiikki hetkeksi taukoaa ja sitten lähtee soimaan raskaana! Erittäin hyvä yksityiskohta tähän biisiin! 

Tuo on kyllä melko totta miten bändi omaa musiikkia kuvaa, että en minä ainakaan saanut päähäni toista yhtyett,ä johon tätä musiikkia vertaisi suoraan. Elementtejä toki biisissä on mitä on esiintynyt muilla, mutta kenellä ei olisi? 

Kokonaisuudessaan biisi on erittäin taitavasti sävelletty ja sovitettu. Kaikki osuudet istuvat todella aukottomasti paikalleen ja kaikki biisissä olevat elementit tukevat toisiaan.

Henkilökohtaiseen makuun biisi oli ehkä hieman liian progemainen, sillä olen suuri todella suoraviivaisen musiikin ystävä. Mutta tässä arvostellaan nyt biisiä ja biisi oli todella taitavaa työtä!

Tuomio

 10/10

 

Loppuun yritin vielä soitella pätkää biisistä. Loppuosassa on biisissä oikeasti jotain kikkoja kitaralla lisäksi, mutta omat rajalliset kyvyt eivät kyllä niitä riittäneet poimimaan.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat