Translate

maanantai 1. helmikuuta 2021

Deathchain-Death Eternal

 

 

Alkusanat

Löysin tämän albumin ostellessani levyjä ja muistin että tämä muuten oli tiukka yhtye kun joskus kuuntelin. En tiedä mikä on yhtyeen nykytilanne vai onko sitä? Tämä albumi on vuodelta 2008 ja muistan katselleeni levyntekoprosessia, siitä oli joitain videopätkiä ja kitarariffit oli sen verta tiukkaa kamaa että kyllä kitaristina sai olla ihmeissään taas yhden kerran. En ole kaikkia biisejä levyltä kuullut aiemmin ja myös ne mitä olen aiemmin kuullut siitä on vuosia aikaa, joten tämä kaikki koetaan kuin uudestaan. Albumilla on 9 biisiä, muistaakseni he itse kutsuivat musiikkiaan Deaththrashiksi! LETS DO THIS! Ps. arvostelun lopussa on teille yllätyksenä videopätkä ;)

1.Titans of Black Earth

Biisi alkaa sateen äänillä ja vie mielen kyllä synkkiin maisemiin heti alusta alkaen. Tiukka rumputykitys ja riffittely alkaa melkein heti alusta lähtien. Biisissä soiton tiukkuus jotenkin korostuu, kun musiikkiin on lisätty tauotettuja kohtia ja nopeaa sahausta. Vokaalit kuulostavat hyvältä ja vaikka soitetaan ärinämetallia niin itselle on tärkeää, että sanat on jollain tavalla kuultavissa ja tässä sanat pystyy kyllä erottamaan. Biisin aikana taustalla kuuluu myrskyn ääniä. Biisin loppuun vokaalit voimistuvat ja koko musiikki jotenkin menee sellaiseksi että biisi kasvaa loppuun ja sellaiset lopetukset ovat hienoja biiseille genrestä riippumatta.

2.Sworn Beneath

Tämä biisi käynnistyy nopeasti heti perään. Kunnon tykitystä jälleen. Rumpujen tomien äänet ovat jotenkin mielestäni muoviämpärien kuuloiset kun mätetään filli missä useampaa tomia peräkkäin. Biisissä oleva puheosuus on hieman manaus tyylinen ja yllätti. Biisissä on monenlaista elementtiä mutta ne istuvat keskenään todella hienosti. Riffittely on monipuolista nopeasta hitaaseen ja siellä on että soitetaan sointuja ja sitten erillisenä soinnun säveliä mitkä on black metallissa todella käytettyjä sillä saadaan itse saatana nousemaan esiin.

3.Awaken…Horrors of This Earth

Biisin soundi lähti jotenkin matalammalta ja hieno aloitusriffi jälleen. Tämän musiikin tahtiin voisi vain kumartaa. Vokaaleista tulee mieleen hieman yhtye Dissection tässä. Musiikki itseasiassa menee myös tuon bändin suuntaan.

HUH ryhmähuudot biisissä nyt nousi iho kananlihalle. Vokaalit ovat kyllä pirun hyvät, tässä kun musiikilla on annettu enemmän tilaa vokaaleille kuin aiemmissa 2 biisissä.

4.Plaguethrone

Olipas saatanallinen aloitus huh, ihan piti kelata uudelleen alkuun. Tässä on osattu hienosti tehdä semmoinen asia, että vaikka riffit ovat teknisiä ja tiukkoja ne tukevat vokaaleita todella hyvin. Täällä on helvetin nerokas pätkä tekstiä biisissä ”a world without death is a world without life” se on kyllä aivan totta!

5.Song of Chaos and the Void

Tämä biisi vyöryy päälle kuin suuret aallot. Biisissä oleva lyhyt riffittely missä tehdään semmoista dempattua sahausta ei mielestäni jotenkin istu kokonaisuuteen. ”Demppaus tarkoittaa että kitaraa soitetaan siten, että kädellä joka iskee kieliä vaimennetaan iskua että kämmen nojaa kieliä vasten samalla kun soitat niitä.

6.The Ancient and the Vile

Biisi alkaa hienolla melodialla, jota komppikitara tukee hienolla rytmitetyllä sahauksella. Vähän tulee jotenkin Opeth melodiat mieleen. Vokaalit tulevat sisään hieman kutsutaanko tätä tyyliä guttural lauluksi, jos joku paremmin tietävä vahvistaisi? Biisi on hieman rauhallisempi temmoltansa kuin aiemmat. Biisissä on mielenkiintoinen kahden erilaisen vokaalityylin yhdistelmä vuorotellen. Tämä oli hyvin erilainen biisi kyllä tähän väliin.

7.Monolith of Death

Nyt taas kaahataan sata lasissa! Biisi alkaa täydellä tykityksellä. Ajatuksena ihan hieno, jos edellisen biisin rauhallisempaan tunnelmaan joku vaipui tiloihin, niin tämä potkii taas todellisuuteen. Musiikissa on kohta jossa riffi ja rummut päättyy kuin räjähdyksenlaiseen efektiin on kyllä helvetin hieno kohta! ja se toistuu aina kun riffi toistuu! tämä alkaa noin kohdassa 1:30.

8.Spheres of Blasphemy

Nopeita helvetin kovia riffejä ja hyvin vihaista vokalisointia. Kertosäe on kova SPHERES!!! OF!!!! BLASPHEMY!!!! ja väliin nopeampi lause ja tämä toistuu muutamia kertoja! Tästä määä pidän \../ Tässä biisissä on nopea slayer tyyppinen sekasorto soolo joka lopussa seuraa taustalla olevaa riffiä.

9.Incantation of Shub-Niggurah

Biisi alkaa hieman itämaisella meiningillä ja akustisella kitaralla mitä ehkä osasi hieman biisin nimestä odottaa. Vokaalit on tehty alkuun kuin joku elokuvien heimopäällikkö puhuisi, vaikka tässä ilmeisesti jonkinlaista manausta lausutaan. Todella hieno tunnelma saatu tehtyä tähän. Alun puhe on ilmeisesti latinaa? Tämä on kyllä todella vihainen kappale tuskan huutoa ja pahaenteistä musiikkia. Myös nopeaa kaahausta biisistä löytyy ja albumin viimeinen biisi kyllä tyhjentää pankin tämä on hieman pidempi biisi ja mielestäni melkoinen mestariteos. Tämä on musiikillisesti erittäin monipuolinen biisi ja miten hyvin osattu vielä sovittaa kaikki osat. Biisin nimi Shub-Niggurathin loitsu herättää jonkinverran kysymyksiä varmasti itse kussakin ja suosittelen lukemaan aiheesta se on ihan eri tarina eikä suoranaisesti kuulu levyarvosteluuni.

 

Loppusanat

Nyt täytyy ihan alkuun nostaa jalustalle se, että nyt on käsissä albumi, jonka sanoitukset vaativat erityismaininnan ovat sen verta loistavia! Sanoituksista ja laulutyylistä voi ottaa opiksi, jos mielii soittaa kyseistä tyyliä.

Rumputyöskentely on älyttömän upeaa ja kitarariffit morjens! Koko albumi on todella tiukkaa kamaa ja tässä albumilla käsitellään varmaan kaikki kikat mitä kyseinen tyyli sisältää.

Soittajat ovat erittäin taitavia ja hallitsevat tämän tyylin erinomaisesti.

Sovitukset ovat 6/5 ainoita asioita, joita huomasin niin soundipuolessa oli paikoin jotain pientä heikkoutta mutta se nyt on sellaista kuitenkin itse meininki pysyy hyvin aitona, joka on huomattavasti tärkeämpää ainakin itselle! Studiossa hifistelyllä ja tietokoneella saadaan mikä vain kuulostamaan hyvältä, mutta aitoutta ei voi feikata ja tämä bändi on aito!

 

Arvosana 9/10

 

Loppuun teille vielä yllätyksenä pätkä kyseiseltä levyltä ja minun yritys soittaa eräs riffi perässä. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat