Translate

sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Skulldriver- L.D.C


 

Alkusanat

Joo elikkäpäs cd-single julkaisu tälläiseltä yhtyeeltä, jonka olen kuullut vuosia sitten ja nähnyt jonkin musiikkivideon nimi on jäänyt sen verran mieleen, että muistan tämän bändin iskeneen aikoinaan. Bongasin tämän rajoitetun single julkaisun ostellessa levyjä ja mukava kuulla pitkästä aikaa millaista musiikkia ovat tehneet tämä julkaisu on vuodelta 2019.

1.Cirque De La Furie

Omaperäisempi aloitus Juna vyöryy päälle! DAMN! Kitarat kyl potkii hyvin hyvät soundit ja riffit erottuvat selkeästi. Aloituksessa on kyllä jonkin verran Profane omen viboja. Rummuissa on jokin sellainen hieman naputusmainen ääni mikä ehkä itseä hieman häiritsee tässä, kun sen huomaa olisiko niin kuin basarin isku? Laulusta tulee ehkä hieman mieleen yhtye Crowbar ajoittain mutta on myös persoonallisuutta. Biisin lopetus on osattu saada hieman sellaiseksi kasvavaksi ja lopetus kuin seinään kyllä se mielestäni tällaisessa musiikissa toimii!

2.Blind To See

Biisin alkuun hieman Sepultura tyylinen riffi, jonka jälkeen biisi starttaakin kunnon huudon saattelemana huh huh! Kyllä tässä alkaa kuunnellessa parta kasvaa sen verra munaa tässä musiikissa on! Pidän tuosta, kun tässä on sellaisia hieman Metallica tyylisiä yksinkertaisempia ja ei niin raskaita sitten taas todella raskaita hitaita kohtia ja yhdistellään siihen vielä todella raskasta ja nopeaa. Tässä biisissä laulussa on monipuolisuutta paljon enemmän kuin ensimmäisessä.  

3.Grinding Teeth

Biisi alkaa At the Gates tyylisellä riffittelyllä (ominainen tyyli mm. metalcoressa myös) Tykkään näistä stoner metal tyylisistä lauluista mitä tässä ajoittain kuullaan, että viedään sitä ääntä hieman enemmän sellaiseen stoner tyyliseen raspiin ja venytetään sanaa (Phil Anselmo osaa tämän homman mm.). Biisin puolivälin jälkeen oleva kohta ennen kuin kitara alkaa vetää korkealta on kyllä huh huh! Nään mielessäni niin kovat pitit kyllä, kun tätä kuuntelee. Ja todella tiukka kohta kyllä tämä missä yhdistetään raskasta ja että kitara vetää väliin korkeammalta MORJENS!

4.Plague Of Man

Tämän biisin pääriffi kyllä kuulostaa jotenkin tutulta hyppää jotenkin samantien mieleen. Tässä biisissä on kunnon nopea mylly, joka menee ihan death metallin jopa black metallin puolelle. Kunnon pedon huutoa tässä biisin loppupuolella ja sellaista kaaosta. Lopetus kuin seinään ja se toimii tällaisessa musiikissa.


Loppusanat

JOOOOOOO tuota pakko sen verran alkuun sanoa, että kyllä selkeää parrankasvun nopeutumista tässä kuunnellessa oli havaittavissa. Tässä 4 biisin aikana ei kyllä himmailla sen verta voin kertoa, että potkitaan naamaan aivan ja huolella. Jotain negatiivisia ajatuksia, jos tästä tulee jakaa niin henkilökohtaisesti en pitänyt rummuissa basarin soundista se naputus jotenkin, kun sen huomaa niin ei voi olla häiritsemättä itseä. Vaikkakin se voi olla tehty siitä syystä, että se erottuu kunnolla koska monesti kuulee myös yhtyeitä että basari hieman hukkuu kaikkeen muuhun. Riffit oli kyllä kovia tosin viimeisen biisin pääriffi tuo itselle mieleen jonkun kuin olisin ennenkin sen kuullut jonkun muun yhtyeen tuotannossa mutta en päätäni pantiksi laita. Ensimmäisessä biisissä tuo päälle vyöryvä juna oli nerokas idea! Laulussa on monenlaista vivahdetta ajoittain sieltä löytyy Crowbaria ja ajoittain Anselmoa sitten on kuitenkin persoonallinen. Kitarasoundit olivat mielestäni hyvät. Laulu on tyylille sopivaa ehkä omaan makuun voisi vielä korostaa sanoja hieman selkeämmin. Musiikissa on vivahteita Sepulturasta, Devildriverista ja ehkä jopa Hauntedista.  Suosikkini tältä oli varmasti raita 2. Blind to See se oli silkkaa vihaa ja meininkiä! Sävellyspuolella ja sovituksissa en huomannut heikkoutta kyllä! Soittimet olivat myös hyvässä tasapainossa.

 

Arvosana 8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat