Translate

tiistai 5. tammikuuta 2021

Decrowned- Dreamland

 

Alkusanat

Tämä bändi tarjosi minulle mahdollisuuden ennakkokuunnella! heidän tulevat 2 uutta biisiä ja kirjoittaa ennakkoarvostelun. Tämä on suuri kunnia ja olen otettu tästä luottamuksesta.

Biisi Dreamland julkaistaan 15.1.2021 ja toinen biisi Road to salvation myöhemmin helmikuussa.

 

Tässä hieman bändiltä saatua infoa.

Bändi on perustettu 2017. Yhtye on julkaissut aiemmin kaksi EP:tä. Ensimmäinen Weight of the dark sky julkaistu 2018 ja toinen Hansel's nightmare on julkaistu 2019.

Weight of the dark sky EP:llä bändi on valittu Inferno lehden numero 01/2019 kuukauden demo bändiksi.

 Uudet biisit on miksannut Nightwishin taustoilla vaikuttava Tero "TeeCee" Kinnunen ja masteroinnista vastasi legendaarinen Mika Jussilla Finvoxilta.

Tässä kaikille lukioille olisi myös

Pre-save linkki

www.distrokid.com/hyperfolow/decrowned/dreamland

 

1.Dreamland

Jaahas en ihan odottanut, että biisi alkaa jousisoittimilla, johon liittyy ilmeisesti koskettimet. Perään hyvänkuuloista melodista mättöä! Aika monimuotoista laulantaa. Hyvänkuuloista cleania laulantaa tulee ajoittain hieman ja vähän enemmänkin mieleen Tomi Joutsen (Amorphis) kertosäkeen laulannasta. Huuto osuuksissa on ehkä hieman Diablo vibaa ja Tuoni yhtyeellä olen myös kuullut hieman tälläistä tyyliä.

Mielestäni biisi on toteutettu kyllä helvetin hyvin kaiken kaikkiaan. Rumpukompit, kitarat, melodiat ja laulun eri tyylit pitkin biisiä. Sanoituksia ei ole yritetty tehdä liikaa biisiin mihin mielestäni turhan useat bändit jostain syystä syyllistyvät.

Kertosäe on todella hyvä voin nähdä ja kuulla mielessäni yleisön tätä laulavan mukana!

Biisi on kyllä mielenkiintoinen, että mielestäni se ehkä loppuu jopa liian aikaisin ja se on harvinaisempi reaktio. Introkin olisi mielestäni voinut olla vaikka hieman pidempi siinä on erittäin hieno tunnelma.

2.Road to Salvation

Introssa on mielestäni jotenkin maaginen tunnelma jollain tapaa ja minulle tulee sellainen hieman itämainen viba tästä ja musiikissa se iskee itselle täysillä. Biisi jatkuu hyvänkuuloisella mätöllä, jossa melodia jää taustalle ja jotenkin hemmetin hienon kuuloinen, kun tauotettua kitaraa mutta laulu puskee suorana läpi! Laulaja on kyllä taitava, joka osaa käyttää ääntä todella monipuolisesti. Biisissä on hienon kuuloinen säkeistö missä painotetaan kysymys ja siihen vastataan ja se on selkeästi osattu painottaa. Biisissä myös hetken hieman flirttaillaan (tähän kohtaan sopivin sana ehkä) klassisen musiikin kanssa ja se oli hieno yksityiskohta biisissä!

 

 

Loppusanat

Nämä kappaleet vakuuttivat minut kyllä, että kyseessä on erittäin taitava bändi! Sävellykset ovat niin monipuoliset ja laulu monipuolista, että harvempi kykenee. Ei tämän tasoisella musiikilla pysty olemaan menestymättä se on varma! Tietysti nyt on myös huomioitava se, että kyseessä on 2 biisiä ja sitten kun tehdään koko levyllinen näin tasokasta ja monipuolista kamaa vaatii jo todella paljon. Jää henkilökohtaisesti mielenkiinnolla seuraamaan yhtyettä ja jos joskus keikoillekkin pääsisi todistamaan tätä livenä! Todellakin tutustumisen arvoinen yhtye!

Soundipuoli on kyselemättäkin kunnossa!

Ainoa mikä itseä jäi hieman harmittamaan, että Dreamland kappaleen intro olisi voinut olla hieman pidempi pidin siitä todella paljon millaisen tunnelman se loi!Jos kokonaisen albumin teette tälläistä musiikkia niin se on 10 arvoinen suoritus ja minulta loppuu sanat.

Arvosana 9/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat