Translate

tiistai 15. joulukuuta 2020

DOWNCASTED-Nothing to Fight for

 

Alkusanat

Bändi otti minuun yhteyttä haluaisinko arvostella heidän EP:n joka julkaistu 2020 ja hieman vilkaisin musiikkia ja ei sitä tarvinnut enää kahdesti miettiä! Kotimaista melodista death metallia! Kyseessä kotimainen yhtye ja esityskieli englanti. Arvosteltavia biisejä 5 kpl katsellahan!

 

1.There´s nothing to fight for

Soundipuoli on mielestäni oikein hyvä. Rummut kuulostavat kyllä hieman tekemällä tehdyltä ajoittain (varsinkin nopea basari nousee vähän liikaa jotenkin esille, mikä itsellä pistää korvaan sille mielestäni pitäisi yrittää tehdä jotain edes soundien puolesta) Vokaalipuoli on kunnossa ja biisissä on hyvät melodiat sovituksellisesti näkisin biisin ihan toimivalta kyllä!

2.I´ll never belong

Biisi nykäistään nätisti käyntiin rummuilla ja sitten lähtee kitara ja koskettimet. Hemmetin jees melodiat ja riffit! Tässä on kunnon tahdit moshaukselle huh huh! Kitaran melodia ja komppitausta ovat hyvin mielestäni tasapainossa. Biisissä on tauotettua kitaraa ja väliin melodiaa aika breakdown kohta (alkaa noin 2 minuutin kohdalla), joka on kyllä huh huh! Kitarasoolo on mielestäni toimiva ja hyvin biisi jatkuu soolon jälkeen. Hienosti toteutettu on sweepit ja kaikki! Lopussa kaunis pianomelodia. Tästä biisistä on musiikkivideo, jonka kyllä suosittelen katsomaan! (Löytyy Youtubesta) Hieno on varsinkin videon lopetus huh huh kylmät väreet!

3.For those who crawl

Biisi alkaa cleanilla kitaralla hieman yllätyin. Meno vaihtuu nopeasti ja alkaa hyvä melodia ja säröt päälle seuraavaksi ja kunnon rumputykitys. Melodiasta tulee jotenkin itselle mieleen yhtye Sentenced! Hyvänkuuloinen kitarasoolo joka osattu lopettaa taas hienosti että biisi jatkuu luontevasti.

4.You´ll feel my fear

Kosketin melodia ja kunnon vyöry päälle, jonka jälkeen tiukkaa riffittelyä ja ärjyntää! Biisissä on kyllä erikoinen rytmitys ajoittain laulun ja soiton osalta mutta se iskee perhanan lujaa.

5.If

Biisi alkaa hyvällä piano/ kosketinmelodialla. Haikeaa ja tunnelmallista, kyllä se ainakin hevimiehen mielen herkistää. Tässä meni iho jopa kananlihalle ja se on aina hyvä merkki, että on onnistuttu! Tämä olikin puhtaasti pianofiilistelyä.

 

 

Loppusanat

Soundipuolella uskon että yhtye pystyy parantamaan. Rumpujen osalta kaipaisin ehkä eniten sitä parannusta. Kokonaisuutena oikein toimiva. Tämä on mielestäni tyyliltä sellaista 2000-luvun alkupuolen melodista suomimetallia ja sellaista on kyllä itsellä ainakin ollut ikävä. Bändi joka hyppäsi mieleeni tästä on kotimainen Legendaarinen Eternal tears of sorrow yhtye. Tottakai täällä on kuultavissa sitä Insomnium ja Kalmah hommaa myös jos mietitään kotimaisia yhtyeitä. Sovituspuoli on kavereilla hallussa ja biisinkirjoitus.

Arvosana 8/10

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat