Translate

lauantai 5. joulukuuta 2020

Takezo-Reality Left Behind

Alkusanat

Bändin rumpali pyysi minua tekemään arvostelun bändinsä uudesta albumista ja mielellänihän minä aina tutustun uusiin yhtyeisiin! Kyseessä on Kuopiolainen Doom-metal orkesteri ja sanotaanko nyt suoraan, että nyt odotan mielenkiinnolla mitä sieltä on oikein tulossa. Yhtye on perustettu 2018, että ei mikään kovin vanha orkesteri vielä. He ovat aiemmin julkaisseet EP:n nimeltä Prophecy. Bändin nimi on kyllä sellainen, että jää mieleen ja no itseasiassa kyllä albuminkin nimi! Siitä jo heti alkuun pisteet. Mikä itsellä hieman pisti silmään, kun katsoin kappaleita ja niiden kestoja, että nyt on melko pitkiä biisejä kyllä kirjoitettu jotain n.10 minuuttia 0.o Mutta ruvetaanhan kuuntelemaan. 

 

Bändi

Tino Kraft- Kitara

Niko Oikarinen- Kitara/laulu

Mikko Virtanen- Basso

Sami Taskinen- Rummut

 

 

1.Plague Intro

Pahaenteinen intro, joka kyllä varmasti nappaa kuulijan mielenkiinnon heti kärkeen!

2.Demons

Hidasta ja raskasta hieman itselle tuli tunne, että rummut ovat hieman vaimeat, kun introsta suoraan lähti tämä biisi. Toimivia riffejä ja laulu kyllä iskee! Hyvin melankolista riffittelyä. Nyt tuli rauhallisempi kohta ja ehkä ymmärrän miksi rummut ovat hieman vaimean oloiset "rytinän" keskellä koska biisit sisältävät tällaisiä kohtia niin ei voi liian suuressa ristiriidassa olla biisin sisällä. Hyvin itämainen meininki iskee ainakin meikäläiselle! Sitten kunnon lataus ja tuskan huutoa DAAAAAAMNNN! Sitten lähtikin kunnon rallit vielä, sovituksellisesti tämä biisi on osattu kyllä tehdä todella taitavasti täytyy sanoa! Soundeista tulee mieleen jotenkin Entombed! Biisi loppuu kunnon raskaaseen hitaaseen rouhintaan PERKELE!

3.Chernobyl

Biisi alkaa räjähdyksillä ja hälytysäänillä, jotain tällaista osasi biisin nimestä ehkä jo ennakoida. Mielenkiintoinen melodia. Laulu on jotenkin grungemainen tässä tai ainakin alkuun oli ja mielikuvana tässä on kyllä ihan maailmanlopun meininki. Tykkään kyllä tästä laulajan karjumisesta. Se vaatii kyllä taitoa, että näin hidastempoisesta musiikista osataan tehdä näin mielenkiintoista! Kitarariffit ja rumpukompit on osattu jotenkin toteuttaa, ettei se vaikuta saman toistamiselta, vaikka sitä tässä paljon onkin jo ihan genrenkin puolesta.

4.Thought

Tämä on välisoitto ja biisin nimen mukaisesti kyllä tässä miettimisväliä tarvitaankin, olen sen verta yllättynyt tähän mennessä. Tämä väli on toteutettu erinäisillä äänillä ja mielestäni toimii kyllä oikein hyvin kokonaisuuteen!

5.Yad Ynnus

Biisissä on hyviä riffejä ja mielenkiintoinen kitarasoolo. Raskasta rouhintaa, joka kyllä vaan toimii ja pidän tästä kitarasoundista todella paljon ja että välillä jätetään kitaraa hieman kiertämään se luo sellaista aitoa tunnelmaa mitä se livenäkin on. Näissä raskaammissa rouhintakohdissa rumpali antaa hyvin painotetun iskun, joka antaa tahtia moshaukselle!

6.At The Ruins (Epilogue)

Viimeinen biisi alkaa kyllä helvetin hyvällä kitarariffillä! Mitäs vittua tähän biisiin on säästelty kovimmat kitarariffit albumilla! Tässä biisissä et enää sinäkään voi olla moshaamatta! Voin nähdä silmissäni tämän biisin aikana olevat pitit huh huh. Hienosti keksitty biisissä esiintyvät puheosuudet ja karjuminen ja huutaminen tässä on kaikkea!  Biisiin on tehty myös että, ikäänkuin se jo loppuisi mutta vielä täräytetään! Lopetus on mielenkiintoinen ja hyvä mutta ehkä sitä on venytetty hieman turhan pitkäksi omaan makuun hienosti keksitty myös, että ikään kuin yhteys häviäisi jostain radiosta tai vastaavasta.

 

 

Loppusanat

Biisit eivät tuntuneet liian pitkiltä ja mielestäni musiikillisesti ja sovituksellisesti kaikki oli kyllä erittäin hyvää. Laulajan ääni toimii tällaisessa musiikissa. Enkä pääse millään yli, että itselle tuli niin vahvasti soundipuolesta ja laulajan äänestä Entombed mieleen ja ehkä musiikista Eyehategod. Musiikissa on hieman stoner ja psychedelic rockin viboja seassa.

Hieman ehkä miksauspuolella voisi tehdä hienosäätöä muuten oikein toimiva paketti ja tämäkin on enää ihan makuasia.

Tähän alagenreen kyllä aivan helvetin kova tuotos!

Arvosana 9/10

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat