Translate

torstai 12. marraskuuta 2020

Memoira-Carnival of creation

 


Alkusanat

En muista, että tämä yhtye olisi minulle tuttu aiemmin, jonka vuoksi levyn kuuntelun aloittaa avoimin mielin ja innostuneena. Levyssä on kyllä hienot kansitaiteet ja muut hienoja metsäkuvia! Täytyy kertoa sen verran selvyyden vuoksi, että kirjoitan arvostelut suurimmaksi osaksi samalla kun kuuntelen levyä ja kuvailen todellisemmin omia reaktioita arvostelussa, joten pääset ehkä itsekin paremmin sisälle arvosteluun, jos kuuntelet samalla biisejä 😉.

1.Dawn of time

Levy alkaa kyllä niin kauniilla pianomelodialla, että huh iho menee kananlihalle. Laulu liittyy mukaan kuiskauksin ja melodisella naislaululla. Huh huh millaiset soundit kitaroissa ja rummuissa morjens! O.O Tässä jätettiin kyllä mies suu auki miettimään, että kyllä puhdas naisääni vaan voi kuulostaa hyvältä metallimusiikissa. Kyllä soundien puolesta diggailen jo aivan 100% ja tämä laulu huh huh. Soolossa on semmoinen egyptiviba mikä on aina hemmetin jees omaan makuun! rumpalin hurja basaritykitys siihen soolon perää ni eiköhän tässä vakuuteta jo kaikki, jotka levyä alkaa kuuntelemaan!

2.Carnival of creation

Jytisee kyllä huh! pianomelodia on hieman sellainen, että itselle tulee mielikuva jostain kauhuelokuvasta. Tässä biisissä on kyllä hemmetin hyvät kitarariffit. Paikoin melodioista tulee sellainen mielikuva kuin jossain elokuvassa kuvattaisi jotain valtakuntaa aavikkomaisemissa. Paikoin laulu tekee mielestäni sen, että pakosti rupeaa ajattelemaan Anetten aikaista Nightwishiä varsinkin juuri kertosäkeessä.

3.Queen element

Biisissä on tauotettua kitaraa ja rumpua ja välejä täytetään kaikenlaisilla äänillä, tämähän on taidetta! Tässä biisissä yllätti myös mies örinät, jotka iskeytyvät välillä kuin lyödäkseen oikeita suoria päin näköä. Psykedeelinen soolo pianolla tai no koskettimilla? ja hieman techno viboja itseasiassa toimii! Nostan tässä vaiheessa jo kädet pystyyn kyllä tämä bändi tietää mitä tekee! Biisissä on hieman Djent tyylisiä riffejä paikoin, mitkä on itselle aika uusi kokemus tällaisessa musiikissa :O

4.Hunter´s moon

Biisi alkaa nopealla tykityksellä hieman ehkä yleisvaikutukseltaan Stratovarius vaikutteinen. Melodiat kuitenkin on kyllä jotenkin, että ne alkaa liittää tähän yhtyeeseen jokin niin omanlainen tyyli niissä on. Tässä biisissä on hemmetin hyvin osattu tehdä melodiat ja niiden ikään kuin katkaisu raskailla kitaran soinnuilla ja rumpujen iskuilla. Vokalistin ääneen ihastuu koko ajan vaan enemmän! Biisissä on hitaampi kohta jossa musiikki hieman kuin ”matelisi tai latautuisi” ja tämä laulu aivan käsittämätön sovitus tässä biisissä helvetin syvä kumarrus! 

 

5.Dark Passenger

Mahtipontisia melodioita heti alusta lähtien. Tässä biisissä taas ihan uudenlaisia juttuja, että kitara vetää melodiaa ja komppikitara antaa rumpujen kanssa väliin raskaasti, kunnes biisi lähtee kunnolla käyntiin. Biisissä on ehkä tähän mennessä paras laulumelodia mielestäni ja se on hyvä nauttia siitä koska tässä biisissä melodiaa on kerrattu useasti. Kitarasoolossa on wahia ja on muuten pirun hyvä soolo.

6.Shooting star

Kaunis pianomelodia aloittaa biisin. Taas on kyllä niin hemmetin kaunis kertosäe. Laulajalla on kyllä taitoa käyttää ääntään! Tässäkin biisissä on ihan mieletön sovitus ei omaan korvaan mitään epäkohtia 😐 Pystyn kuvitella, että laulun kertosäettä yleisö laulaa niin kovaa mukana keikoilla.

7.Snowglobe

Biisi alkaa pianolla ja laululla huh huh, kun kerkesin ajatella tuota keikkameininkiä niin tämänkin tunnelman nään lähes satumaisena. Biisissä on huiluääniä, jotka tekevät mielikuvan kyllä sellaisesta metsämaisemista mitä levyn kansi ja kansilehtinen sisältää. Sitten lähtee kyllä niin mahtipontiset nostatukset vielä ja tietysti kitarasoolo C´MOOOOOON!

8.Crimson bride symphony

Biisi alkaa jälleen pianomelodialla ja sitten tärähti hieman erisoundilla kitara sisään mitä aiemmissa biiseissä. Soundi oli jotenkin raaempi ja kyllähän se vaa sopii! Tahti hidastuu jälleen ja laulu liittyy mukaan tämä lauluääni kyllä saa kaiken stressin häipymään siihen tämä toimii muuten 100% varmasti. Kirkon kellot nyt tapahtuu jotain! HUH HUH nyt nousi kyllä iho kananlihalle, kaikkien tulee kuulla tämä biisi ja varsinkin tämä lopetus noiden kirkon kellojen jälkeen!!! Kyllä kitarasooloilua vielä tässä viimeistellään paketti kyllä uskomattoman taitavasti!

 

Loppusanat

Nojoo kyllä nyt nämä kuuntelemani albumit ovat järjestään olleet sen verta kovia, että ei tässä voi kuin ihmetellä! Tämän levyn soundit olivat täydelliset, niitä jään ihmettelemään vielä pitkäksi aikaa. Sovitukset en löytänyt siis minkäänlaista heikkoutta tai mikään ei särähtänyt korvaan, että tämä ei kuuluisi tähän. Uskallan sanoa tämän levyn jälkeen ääneen, että en nää tämän yhtyeen olevan kykenemätön saavuttamaan musikaalisesti mitään tässä genressä.  Henkilökohtainen suosikkini tältä albumilta on kappale 5. Dark Passenger laulumelodia vaan on niin hyvä ja sitä tulee yhä uudelleen ja uudelleen biisissä. Nightwish jos ottaa yhtyeen mukaan kiertueelleen ei tarvitse tämän yhtyeen enää miettiä onko keikkoja tarjolla vaikkakin tämän albumin jälkeen tilanne tulee olemaan se myös ilman muiden yhtyeiden tukea! Tulen itse myös menemään keikalle mahdollisimman nopeasti vilkaisemaan voiko kaikki kuulostaa niin hyvälle kuin levyllä!

Arvosana on täysi 10 koska en vain kuullut heikkouksia tällä albumilla!

 

Arvosana 10/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat