Translate

lauantai 31. lokakuuta 2020

Levyarvostelu 31.10.2020 Curimus-Garden of Eden

 

Alkusanat

Olen tiennyt kyllä yhtyeen aiemmin ainakin nimeltä satunnaisilla kuuntelukerroilla mutten ole tarkemmin paneutunut siihen, kunnes bongasin, että uusi levy tulossa ja sehän pistettiin ennakkotilaukseen. Levyn kansitaide on mielenkiintoinen, mutta kuvastaa että luvassa voi olla melko brutaalia settiä kyllä. Levyllä on 10 biisiä ja se herättää itsessä epäilyn osataanko levyllä tehdä tarpeeksi jippoja, ettei se ala toistaa itseään. Noh ei muutakun levy tulille ja kahtellaa.

1.Eden Unveiled

Tämä onkin aivan puhtaasti Intro. Helvetin hyvät soundit kyllä ja mielenkiinto heräsi samantien aivan eri tavalla. Biisi on instrumentaali, jossa rauhallisesti aloitellaan ja lopetellaan ja välissä on sitten vähän potkua TOIMII!

2.Ignite

Noniiiiiiiiiin! RAAAAAAAAAAAAAAWWWWWW. Perkele mitkä kitarasoundit huh huh kunnon sahausta! Soolo on toteutettu hienosti kyllä, että komppikitara antaa kunnolla tilaa soololle eikä sotke sitä. Helvetin hyviä riffejä ja paljon! Biisin lopussa on tausta rääkyjä, mitkä tuo kyllä hienoja mausteita biisiin. Hommahan tärähti käyntiin niin sanotusti!

3.72

Ja mylly jatkuu morjens! Tässä biisissä hieman rytmi vaihtui oudosti, mutta soundit ovat nii perkeleen kovia kyllä, että ei se haittaa! Vähän egyptimeininkiä ja akustisia soundeja sekaan ja puhetta. Kappaleessa oleva puheosuus kuulostaa kyllä siltä, että voisi olla jossain elokuvassa (David Bower/Hell) . Lopussa vielä kunnon tykitystä.

4.God Eater

Biisi alkaa rumpufillillä ja raskaalla kitaralla taidettiin siinä sytyttää tulitikkukin 0.o. Tykkään kyllä henkilökohtaisesti siitä, että ridekomppia hakkaa raskaan kitaran päälle! Tässä biisissä on kyllä vaihtelua todella paljon ja se on osattu tehdä taitavasti!

5.Eradication Manifest

Alun riffittely tuo mieleen hiukan sellaisen yhtyeen kuin Decapitated. Tässä biisissä on noita kitaran kielien sivalluksia (nopeasti vedetään huiluääni läpi kielien, kitaristit kyllä varmaan ymmärtävät mitä meinaan). Tässä biisissä on hieno kohta, jossa basso soittaa yksin riffiä hitaammin ja sitten perään kitara tykittää nopeasti ja tämä toistuu! Tässä vaiheessa on kyllä jo niin saatanallinen hiki tätä levyä kuunnellessa, ettei taida kunto riittää loppuun itsellä! Who sees through the eyes of a god? Niimpä 0.o

6.Victims

Tässä biisissä on perinteisempää death metal riffittelyä oudoilla kitara asteikoilla. Jonkin verran tulee Obituary viboja biisin sahauskohdista (meinaten siis kohtia, jossa kitaraa soitetaan tasaisella rytmillä kuin sahaten). Laulaja osaa tässä taas vetää jotain ihan uutta peliin huh huh kuulostaa niin perkeleen hyvältä! 

7.Catalyst

Hyviä riffejä jatkuvasti! Hienoja elementtejä paljon meno kiihtyy ja hidastuu melodiaa ja tykitystä. Kyllä tämä on taas sellainen biisi, että aamulla kun tätä kuuntelee ei perässä pysy! Riffittelyssä on kyllä jotain tutun kuuloista mutta biisissä on niin paljon kaikkea, että ei kerkeä saada mieleen jotain tiettyä.  

8.Hate and Progress

Biisi kyllä tärähti taas siihen vauhtiin liikkeelle, että ei kyllä bändi hellitä yhtään! Laulaja sylkee alkuun kyllä niin väkevästi, että tässä painautuu melkein istuimen selkänojan läpi! Biisissä olevat taustahuudot tuovat biisiin hienoja elementtejä! Tässä biisissä vokalisti myös tuo uusia viboja äänestään taas esille. Biisissä oleva puheosuus on taas kuin jostain elokuvasta. Biisi loppuu kunnon tykitykseen ja vokalistin rääyntään ja vuoroin ryhmähuutoihin huh huh huh huh oikein neljä kertaa.

9.Eisegesis

Biisistä hyppää korville hieman technomainen komppi voin nähdä tässä biisissä niin ison mosh pittin kyllä, ettei ennen ole nähtykkään.

10.Absence

Jahas viimeisessäkään biisissä ei aleta himmailla vaan tykitetään entistä rajummin päin näköä! Kunno Thrash riffit vyöryy yli ja tempo kasvaa, kun vokalisti rupeaa sylkemään sanoja väkevästi! Sitten hieman Egyptiviboja taas ja hieman himmataan, kunnes ruvetaan sahaamaan kitaralla ja vauhti taas kiihtyy. Biisissä oleva tauotettu riffittely kyllä pistää pään nuokkumaan! Kitarasooloilu tulee hyvin esille. Lopun hieman melodisemmasta rääynnästä tulee mieleen Gojira ja jokin muu mutten saa sitä toista päähän!

 

Loppusanat

Joo alun pelko siitä, että osataanko levyllä tuoda tarpeeksi vaihtelua, ettei biisit toista itseään oli aivan turha. Soundit olivat kyllä aivan jäätävän kovat, ei pienintäkään heikkoutta kyllä niiden puolesta! Laulajalla on kyllä moneen pystyvä ääni ja laulu on selkeää mikä itselle henkilökohtaisesti on tärkeää, vaikka raskasta musiikkia veivataankin. Riffit huh ei löydy sanoja mutta ihan vitun uskomatonta settiä! Rumputyöskentely oli myös vakuuttavaa enkä kuullut heikkouksia ja henkilökohtaisesti pidän siitä, että metallimusiikissa tarjotaan sitä peltiä niin vaan perkeleesti! Levykotelosta sen verran, että tuo kun nosti levyn paikoiltaan ja bändi makaa nipussa oli nerokas idea! Tämä on kyllä 10 pisteen suoritus koska harvoin paita on kyllä ollut hiestä märkä kuunnellessa levyä istuen! Sävellykset, sovitukset, miksaukset kaikki vaan toimii tällä levyllä. Sanotukset vaatii aikaa syventyä hieman tarkemmin niihin sillä itse kuuntelen yleensä miten kokonaisuus pelittää. Oma veikkaus on että tämä albumi avaa bändille mahdollisuudet kasvaa Suomen rajojen yli ja reilusti.

 

Arvosana 10/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat