Translate

sunnuntai 25. lokakuuta 2020

25.10.2020 Kryptamok-Verisaarna

 

Alkusanat

Selailin Youtubea ja sieltähän iski tällainen silmiin ja verisaarna oli avainsana, mistä kiinnostus heräsi tutustua tähän hieman tarkemmin.

1.Loputon, totaalinen sota

Biisi tärähti käyntiin eikä kyllä kysellyt yhtään ensin! Melko punkkimaisia riffejä seassa. Laulu on kyllä raakaa bläkkistä. Kitarasoundit ovat kyllä hyvät. Kyllä tässä biisissä heti selviää mistä on kysymys, hyvä aloitusbiisi. Ajoittain tulee mieleen yhtye Marduk. Biisistä löytyy lisäksi torvia ja syntikkaa eli kaikki tarvittava toimivaan bläkkikseen.

2.Apokalypsin epilooki

Riffittelyssä varsinkin melodisemmasssa osiossa tulee mieleen itselle Dissection-yhtye tai ehkä uudempi Dark Funeral osuu myös aika lähelle. Biisin sovitus on kyllä hyvä. Kappaleen hitaampi osuus loppupuolella tuo kyllä maailmanlopunmeininkiä.

3.Saastan rekviemi

Biisissä on nerokas lause ”ei hiljaisuutta tarvitse kuolleilta pyytää”! Laulun rytmityksestä tulee noin 1:30 kohdassa mieleen Sotajumalan-Kuolinjulistus, vaikkei biisi muuten sitä muistuta. Biisissä oleva puheosuus oli yllättävä ja sopi kuin nyrkki silmään.

4.Susien äitee

Intro yllätti tauotetulla rummulla ja jatkuvalla kitaralla. Kitara tekee välisoittoa, jonka jälkeen kunnon sekamelska nopean blast beatin ja useiden päällekkäisten kuolonkorinoiden/ vastaavien kanssa on kyllä taidetta tässä genressä. Biisin lopussa on tehty hyvänkuuloinen melodia kitaralla korkeammalta ja biisi loppuu kaikuvaan rääkymiseen.  

5.Pimeyden tyranni

Alkusoiton jälkeen tulee mieleen aikalailla yhtye Satyricon. Tässäkin biisissä on puheosuus, joka kyllä on hieno toteutettu kuin joku saarnaisi. Biisi loppuu hieman sellaiseen, että paljon kaikenlaisia ääniä vaan sekaisin, mutta kaikki on kuitenkin toteutettu siten, että siellä ei ole mitään ylimääräistä.

6.Rottien reformaatio

Tämä alkoikin akustisella introlla, jonka jälkeen sähkökitara jatkaa akustisella soitettua melodiaa tämä toimii. Biisistä tulee ehkä eniten mieleen itselle musiikin osalta Marduk. Biisissä on tehty hieno kohta, jossa musiikki kuin taukoaa ja sen jälkeen taas kunnolla mylly päälle.

 

7.Tämä on enne ja kuolema sen lupaus

Biisissä joku manaus intro kuiskaillaan ja soitetaan synkästi. Kyllä tässä vaiheessa tuntee jo, että Saatana on läsnä. Biisin hitaammat ja raskaat osiot tuolla raa´alla rääkymisellä on kyllä tehty niin hyvin, tunnelma on aito.

8.Verisaarna

Tämä käynnistyi kyllä niin kylmäävällä rääynnällä ja siihen perään kunnon tykitys, ettei albumia kuulu enää toisella tavalla lopetellakkaan. Aika Dark Funeral riffit loppuun.

 

Loppusanat

Kokonaisuus oli tasalaatuista kamaa. Sävellys ja sovitustyö on tehty sen verran hyvin, ettei ainakaan itselle tullut mitään kohtia mitkä olisi sovituksellisessa mielessä jääneet tökkimään. Suosikkimelodia itselle oli varmaan biisissä 2. juuri kohta, josta tulee yhtye Dissection mieleen. Laulu oli raakaa ja hienoja elementtejä on lisätty joukkoon mm. kuiskaukset, saarnan oloiset kohdat jne. Genre on tekijöillä hallussa ja tässä oli paljon hyviä melodioita ja rummut oli tehty tarpeeksi vaihteleviksi, että tuntui että biisit elävät jatkuvasti eivätkä vain toista samaa kokoajan. Ainoa mitä tässä jäin miettimään, että erottuuko tämä silti tarpeeksi sieltä tämän genren massasta tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat