Translate

maanantai 19. lokakuuta 2020

Cold Cold Ground-This side of depravity

 

Alkusanat

Olen jonkun satunnaisen biisin kuullut yhtyeeltä Youtubesta aiemmin ja törmäsin bändin levyyn kaupassa ja sehän tarttui matkaan. Kyseessä on jo kuopatun yhtyeen debyyttialbumi vuodelta 2010. Arvostelua lähden tekemään mielenkiinnolla nimittäin en muista yhtään millaista itse musiikki on. Silmiinpistävää kun avasin levykotelon kannet, että kansilehtinen on varmaan tyylikkäimpiä mitä olen koskaan nähnyt! Soittavat netin mukaan industrial punkkia.

1.You will break

Mielenkiintoinen intro. Mieleen tulee ajoittain yhtye Pain. Hyviä melodioita ja biisi elää kyllä melkein jatkuvasti johonkin suuntaan. Biisissä himmaillaan ja kaahaillaan ja biisin sovitus on toteutettu mielestäni melko taitavasti. Laulu on melko rocktyylistä. Biisissä on välisoitto, jossa on tunnelma kuin olisi jossain avaruushommelissa. Biisin lopussa on hienoa mättöä tuplabasarin/pedaalin tukemana.

2.Pigs

Tämä biisi alkaa melko psykedeelisellä menolla on koneella tai syntikalla tai sekäettä tuotettua kaikenlaista ääntä, kun rummut ja kitara soittavat raskaasti Rammstein viboilla. Nyt tulee laulusta mieleen todella paljon Murderdolls. Monipuolinen biisi kyllä osa vokaaleista on kuin kuulutuksia. Biisin vokaalit ajoittain tuovat mieleen The Prodigy sekä Ministry yhtyeet.

3.Warden

Biisi alkaa puheella ja hyvillä melodioilla. Laulu kun alkaa on meno hyvinkin punk. Nyt lauluista tulee mieleen hieman kotimainen I walk the line (onkohan tässä jotain yhteyksiä?). Tämän biisin voisin kuvitella soivan radiossa ihan yleisesti. Laulumelodia on kertosäkeessä aivan mielettömän hyvä huh huh! Biisissä basso pääsee oikeuksiinsa ja kuulostaa kyllä hyvältä tykyttää matalalta kuin kuuluukin.

4.Doves

Biisin alku on melko laahaava, biiseistä on osattu tähän asti tehdä todella erilaisia. Laulut alkavat puheella melkein olisi voinut luulla bändin vaihtuvan. Hyvin goottimetal tyylinen kappale. Kertosäe on kyllä melko rullaava. Jälleen biisissä on välisoitto, jossa sitä tulee mielikuva, että on hyvin oudossa paikassa eikä lainkaan kotona kuuntelemassa tätä levyä. Biisi loppuu hieman seinään.

5.Pseudo Life

 Biisissä on hyvin sellaisen tunnetun kappaleen kuin Sweet dreams tyylinen riffi ja laulumelodia hetken aikaan. Sanojen lausumisessa on myös hyvin paljon vaikutteita Marilyn Mansonista. Tässä biisissä Välisoitto on kyllä kunnon lataus mutta jää hieman latteaksi mielestäni kitaralla pitäisi antaa paljon raskaammin päin näköä. Välisoitosta vaihto kertosäkeeseen kärsii hieman sovituksellisesti. 

 

6.DIYM

Biisin intro vie taas jonnekkin avaruuteen mielikuvana.  Rumpujen rytmi on hieman outo, kun laulujen puheosuus alkaa. Biisissä on kyllä jälleen hyvä melodia. Lauluissa on tässä biisissä mielestäni the 69 eyes henkeä.

 

7.Tension

Biisissä psykedeelinen intro. Kertosäkeessä lauletaan ”lady shemale motherfucker male sucker hippie Done doopie footed dippie done babie” haha mitä ihmettä! Biisin puhevokaalit kyllä kuulostavat hyvälle.

8.Salesman in me

Pirun hyvä melodia heti biisin alusta! Biisin laulumelodiassa on kyllä paljon samaa kuin biisissä 3. Warden.

9.Electrodes in the head

Meno on kyllä täysin Rob Zombie lähes koko biisin. Biisissä on vähän sanoja ja raskaat kitarat sekä syntikka/koneääniä päällä. Tässä vaiheessa levyä tällainen biisi on kuin nyrkki silmään. Välisoitto on hyvin psykedeelinen tässä. Biisi loppuu, että laulajan levy jää päälle toistamaan samaa sanaa toimii!

10.Disintegrating

Tämä biisi vaikuttaa alkuun kuin balladilta, jota levyllä ei vielä ole ollutkaan. Toisaalta tunnelmaltaan hieno, kun levy on lopussa. On kyllä hyvin melankolinen ja surullinen kappale. Biisi on kyllä yksi suosikeistani tällä albumilla. Tästä biisistä ei oikein voi olla pitämättä uskallan väittää niin.

 

Loppusanat

Albumi yllätti monellakin tapaa. Laulua oli hyvin paljon erityyppistä. Biisit eivät olleet keskenään hirveän samanlaisia. Miksauksen osalta ollaan kyllä onnistuttu kaikki oli todella tasapainossa.  Hyviä riffejä, psykedeelisiä melodioita ja hyvänkuuloista laulantaa. Jonkinverran samankaltaisuuksia olemassa oleviin kappaleisiin ja artisteihin jokainen kuunnelkoon itse, yhdistyy monesta eri yhtyeestä nämä samankaltaisuudet. Sanoituksista sanon ehkä sen verran että välillä ne olivat mielenkiintoisia. Täytyy tämä albumi pureskella useampaan kertaan vielä. Pitäisin henkilökohtaisesti musiikkia selvästi enemmän metallina kuin punkkina. Tämä arvostelu kun tehtiin jo lopettaneen bändin albumista tämä kaikki pelkällä kunnioituksella musiikille, joka ei koskaan katoa ja sen tekijöille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat