Translate

torstai 15. lokakuuta 2020

16.10.2020 Winterwolf- Lycanthropic metal of death

 

Alkusanat

Menin paikalliseen levykauppaan ja tämä levy iskettiin kouraani parin kysymyksen jälkeen. En muista, että olisin aiemmin kuunnellut yhtyettä, tiedän kyllä bändiin kytköksissä olevan Deathchainin tuotantoa paremmin, joka on todella tiukkaa kamaa. Mielenkiinnolla avoimin mielin aloitan levyn kuuntelun. Bändin nimi on kyllä kuin tehty pohjoisen maan metalliyhtyeelle!

1.The crypt of the werewolves

Heti eka biisi aloittaa tyylillä, joka kertoo mistä on kyse. Vanhankoulukunnan death metallia. On kyllä melko paljon blackmetal viboja myös. Hyvää riffittelyä ja ärjyntää. Nopean ja hitaan yhdistelyä melko pitkälti läpi biisin mutta hyvin toteutettuna. Kitaroinnissa kyllä yhdistyy paljon death metallille ja black metallille ominaisia asioita. Kappaleessa olevat lausuntakohdat tuovat mielenkiintoisen lisän biisiin. Biisi loppui hieman kuin seinään.

2.At Dawn They Eat

Biisin alun ensimmäinen mörinä tuo mieleen grindimusiikin. Onneksi tilanne pelastuu melkein samantien kun mörinät lisääntyy ja raskas riffittely alkaa. Matalan ja korkeamman kitaroinnin yhdistely on hyvänkuuloista. Kappaleen lopun tykitys saa kyllä kaljunkin moshaamaan!

3.Brujo

Biisi käynnistyy samantien blast beatilla tästä sytyn! Kappaleen loppupuolen matala örinä ja korkeammat huudot ovat hieno yhdistelmä, biisissä olevat the witch! huudot jäävät soimaan päähän.

4.Devouring Entities Devour

Kitara aloittaa kappaleen ehkä hieman mielenkiintoisen asteikon kelaamisella. Kappaleen riffit vaikuttavat hieman, että ne olisi kirjoitettu ”vasemmalla kädellä”. Tämän biisin sovitukset hieman ontuvat edellisten jälkeen. Koko levyn kuunneltua tämä oli mielestäni heikoin kappale.

5.Wolf Finder General

Taas lähti biisi käyntiin, ettei pysty olemaan moshaamatta. Levyn ensimmäinen SATAN bongattu! Se hyppäsi korvasta sisään. Tässä biisissä on tähän mennessä tiukinta tykitystä.

6.Kadathian Doom

Biisin alku luo kauhutunnelman. Biisissä korostuu jälleen death metallille ominaiset hieman oudot kitara asteikot. Riffittelyssä on paljo yhtyeen Death viboja. Laulut ovat monivivahteisia mikä tekee biisistä mielenkiintoisen kuunnella. Biisin viimeinen riffi on kyllä mielenkiintoinen. Biisin lopussa olevat äänet luovat hienon tunnelman, että olisit yksin jossain ja vaimeat äänet saavat tuntemaan epävarmuutta. 

7.Thishishispit

Biisin nimi on melkoinen sanahirviö. Monivivahteiset ärinät alkuun, joka iskee homman mallikkaasti käyntiin. Tässä biisissä on enemmän sitä goremaista laulua mikä ei itselle oikein lähde, joka vielä lähti muuten toimivan riffittelyn ja rummuttelun päälle. Biisin lopetus on brutaali ja hyvänkuuloinen kokonaisuudessaan.

8.I am the beasts of death

Biisissä oikeastaan koko ajan tapahtuu niin paljon, ettei tässä pysy perässä parempi vain kuunnella ja nyökyttää päätä hyväksyvästi! Puolessa välin biisiä hidastuu tahti hieman ja kitaran korkeampi melodia vaikuttaa oikeastaan täysin improvisoidulta. Sitten taas lähtee kyllä siihentahtiin tykitys, että ajatus pysähtyy ja pää lähtee nykimään tahdissa, jonka jälkeen tempo taas tipahtaa loppuun ja lopetus biisille on hieno kuin mielikuvana nauhalta/ laitteistosta menisi virrat pois.

9.Primal life code

Levyn vika biisi. Taitavaa riffittelyä ja rumputyöskentelyä. Tempojen vaihtelu ja raskaampi, kevyempi/ korkeampi kitarointi jatkuvasti rumpujen vaihtelevien komppien kanssa ja kaikki osuu nappiin! Tällaiseen tämä sopisi jopa jonkinmoisena taidonnäytteenä tai mallisuorituksena. Hieno lopetus levylle, biisi ei himmaile loppua kohden vaan menee täysillä loppuun asti.

 

Loppusanat

Nojoo, kyllä tässä osataan kaikki genren perusasiat tehdä siitä ei jää kiinni eikä ihme, kun miettii bändin muusikoita. Monivivahteinen laulu tekee musiikista moniulotteisempaa ja se jaksaa pitää mielenkiinnon yllä entistä paremmin. Soundit ovat kyllä aivan täysin verrattavissa bändeihin kuten Possessed, Dismember ja Entombed ja se ei ole kuin hyvä asia. Kokonaisuus oli oikein toimiva, mutta tässä ei tullut mitään sellaista mitä en olisi kyseisessä genressä kuullut.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat