Translate

keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Arvostelu 14.10.2020 St.hood- The age of unreason

 

Alkusanat

Olen tiennyt bändin ehkä noin 15 vuotta kun havahduin että myös Suomessa osataan tehdä hardcore metallia. En tosin varmaan ole ainoa, joka kyseiseen alagenreen on tutustunut Hatebreedin, Madballin, Agnostic Frontin yms muiden jenkkibändien kautta. Nykyisin sitä ymmärtää, että toimivaa hardcorea tehdään ympäri maailmaa mukaanlukien Suomi. Tästä bändistä muistan sen, että se iski samantien kun kuulin sitä teini iässä ekaa kertaa olisikohan ollut legendaarisella myspace sivustolla. Katsotaan mitä tuleman pitää ennakko odotukset ovat suht korkealla.

1.Unbroken line

Jahhhhas, biisi käynnistyy nopeasti. Kokonaisuus kuulostaa toimivalta samantien. Rummuissa hihatin ääni vähän nousee mielestäni biisissä häiritsevästi esille. Kyllä tässä samantien näytetään että genre on hallussa.

2.No excuses

Biisi alkaa kitarasooloilulla, tämä tuli hiukan puskista. Rummuissa on kyllä hyvänkuuloinen virveli ja basari. Kitaroille on tässä biisissä annettu tilaa ja se tila käytetään hyvillä riffeillä. ”No more excuses, No more lies, No more cowards, No MORE!” Siinäpä ne tärkeimmät.

3.Heart of a lion

Perkele mitä riffittelyä heti alkuun! Biisissä on hyviä melodioita todella monipuolista hardcorea! Biisin puolivälistä eteenpäin tämä on taidetta, suu jäi auki. Rytmikkäät rummut, melodinen kitarariffi ja sanojen tulva vyöryy yli.

4.A Son of Man

Tämäkin biisi isketään kitarariffillä käyntiiin. Tässä biisissä on hieman moniulotteisempaa laulua ja paikoin mieleen tulee itselle Crowbarin Kirk Windstein.

5.Unfulfilled

Taas hieman odottamaton aloitus hardcore-yhtyeen albumille herkempää kitarointia. Biisi on osattu tehdä sopivan surumieliseksi sillä myös sanat ovat sitä. Keskellä biisiä myös haikeaa kitarointia ja tarinan henkilö nousee vahvempana kuin koskaan! Tämä on mielestäni mihin koko alagenren sanoitusten hienous perustuu. Tätä biisiä jäin tunnustelemaan hieman pidemmäksi aikaan.

6.A world enslaved

Tämä levy yllättää jatkuvasti esim. tämä biisi taas heti alkuun kitarariffeillään.  Tässäkin biisissä on moniulotteisempaa laulua. Biisissä on melodisempaa huudatusta, mutta laulajan ääni on kuin tehty tähän genreen, ettei missään vaiheessa tule tunnetta, että tässä erkaannuttaisi hardcore metallin rajoista.

7.Concept of mercy

Biisi alkaa samantien, että pää lähtee nuokkumaan rytmissä. Hyvä rumpukomppi ja sanoja syljetään tulemaan, että ei tässä muuta vaikutelmaa saa kuin että pois alta tai jäät alle. Tässä biisissä tulee hyvin esille, että ihan sama mitä kitarat soittaa niin laulajan sanat tulevat niin vahvoina että biisi ei muutu yhtään vähemmän hardcoreksi. Biisissä on kitarasoolo, jolla luodaan hieman psykedeelinen tunnelma.

8.Code of silence

Biisissä on hyvässä suhteessa hitaita ja nopeita osuuksia. Biisissä on mielestäni paljon hyviä kohtia yleisön huudatusta ajatellen keikoilla. Biisi oli kokonaisuutena hyvin perinteinen tämän alagenren biisi.

9.The age of unreason

Albumin nimikkobiisi ja akustista kitaraa WHAT!? Kuulostaa kyllä hyvälle, mutta en tiedä istuuko tämä tähän kokonaisuuteen varsinkaan tässä vaiheessa. Monipuolisuutta tämä kyllä tuo ja yllätti totaalisesti.

10.The Grip

Biisi alkaa melko mätöllä mikä edellisen hämmennyksen jälkeen hämmensi vähän lisää. Nopea rumpu ja melodinen hidas kitara taustalla toimii! Pidän kyllä paljon sellaisista kohdista, kun tässäkin biisissä on, että rummut antavat tilaa kitaralle ja muutama rytmikäs isku riffin sekaan ja sen jälkeen mennään!

11.End in sight

Biisissä on hieno nopean ja hitaan kitaroinnin yhdistelmäriffi. Rytmikästä rummuttelua se hyppää korvaan tässä biisissä. Kitarasoolo on nopea mutta istuu biisiin ja lopettaa albumin hienosti. Jätetään kiertämään tähän mielikuvana keikan lopetus ja savukone peittää näkymän kiitos tästä!

 

Loppusanat

Kokonaisuus yllätti, että myös hardcorea voi tehdä niin monipuolisesti ilman että se pakenisi eri genren puolelle. Suosikkini biiseistä oli varmaan Unfulfilled se kiinnitti huomion samantien. Nimikkobiisin akustinen kitara hämmensi minua liikaa enkä ainakaan henkilökohtaisesti päässyt kiinni, että mikä homma? Miksaukset ovat hyvät ja kokonaisuus toimii biiseissä, että sävellystaito ja sovitustaito on kyllä bändillä hallussa. Laulajan ääni on kyllä tähän genreen kuin tehty myös lausuminen on niin hyvää.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat