Translate

tiistai 11. lokakuuta 2022

Moonlight Sorcery- Piercing Through The Frozen Eternity


Alkusanat

Bändi tiedusteli jo aikaa sitten, jos haluaisin arvostella heidän uuden tuotoksen. Omien kiireiden vuoksi sekä jo ennen heitä sovittujen arvostelujen tekemiseen on aikaa hieman kerinnyt kuitenkin mennä. Mutta nyt on viimein aika! Tätä olen odottanut suht innolla, kun tiesin että tarjolla olisi melodista black metallia ja hieman vaihtelua päivittäiseen kuunteluuni sekä myös arvostelluissa bändeissä.

Kansitaiteesta tulee hieman mieleen heti Immortal- At the heart of Winter. Se oli yksi omia suosikkijulkaisujani black metallissa ja kyseiseltä yhtyeeltä. Julkaisu itseasiassa isossa osassa johdatti minua black metallin pariin teini-ikäisenä. Siinämielessä kansi antaa itsellekkin nostalgisen tunnelman. Toinen juttu mikä pisti silmään, on 2 biisillä suomenkieliset nimet ja muut englanniksi. Mielenkiinnolla lähden tutustumaan tuotokseen!

Bändi

Loitsumestari Taikakallo- soolo kitara, basso

Haaska- Kitara

Ruttomieli- Laulut

Tommi “Tomahawk” Tuhkala- Sessiorumpali

 

Miksaus- Riku Jaakkola

Masterointi- Trollhouse Audio

Kansitaide- Linda Piekäinen

Logo- Astral Gaze

Valokuvat- Sofia Dousk

1.Untenkutoja

Biisi on puhtaasti introna toimiva instrumentaaliveto, kosketin säestyksellä sekä tuulen vihellystä taustalla. Mystinen ja kaunis tunnelma, jossa on jotain synkkää. Oikein hyvä aloitus julkaisulle. Soundit vaikuttavat oikein hiotuilta sekä tämä aloitus on mielestäni osattu/ maltettu pitää riittävän lyhyenä eikä sillä yritetty vielä mitään erikoisia kikkoja sen enempää.

2.For Thy Light Is Ice

Biisi kosketinmelodia poikkeaa soundillisesti hieman introssa esiintyneestä se iski hieman korvaan, mutta ei toki haittaa sen enempää. Hienosti alustetaan hyvällä melodialle, johon muut soittimet liittyvät ja sithän tässä jo annetaan huolella turpaan.

Laulu kun alkaa se on toki tyyliin sopiva ja raaka, myös teknisesti kuulostaa oikein sopivalle sekä soundi on hyvä mutta ehkä mielestäni turhan vaimeaksi jätetty. Painoarvoa on jotenkin jätetty enemmän musiikille mikä ehkä jollain tapaa toki erottaa yhtyeen massasta.

Biisissä esiintyvä melodia tuo mieleen niin vahvasti Vansidian yhtyeen, jota arvostelin aiemmin ja yhtyeessä vaikuttaa mies myös tuon yhtyeen takaa niin tätä ei toinna ehkä ihmetellä. Mietin aluksi, että noin identtinen huiluääni ei kyllä irtoa varmasti eri käsistä.

Korkealta soitetussa tremolo riffissä on kyllä pirun nätti melodia. Matalammalta kun soitetaan kuvioita ja sitten nämä sweep osuudet niin on todella paljon klassisen musiikin piirteitä ja ehkä hieman tuli jopa Yngwie Malmsteen tuosta mieleen. Teknistä, taitavaa ja puhdasta soittoa!

Rumpalilta myös erittäin tarkkaa työskentelyä. Fillit osuu niin hienosti sekä peltiä on käytetty maltillisesti, vaikka soitetaankin nopeasti ja iskut ovat oikeissa paikoissa.

3.Ice-Veiled Spell

Tämän biisin alussa voimakkaimpana itselle tulee esille kaikesta musiikista virvelirummun iskut. Ne toki antavat mukavan rytmin heilutella päätä mukana. Tämä menee ehkä hieman kliseisemmäksi edelliseen verrattuna, kun tyylilajia ajatellaan.

Hyvää melodiaa tässä tarjoillaan toki ja yhtyeen tyyli alkaa olla jo tuttua.

Biisin lopetus tuohon korkealta soitettuun biisin melodiaan hitaampana ja mahtipontisempana oli kyllä hieno! Myös se, että koskettimet jäävät tuota soittamaan vielä loppuun niin erittäin kova!

 

Tästä yritin pätkää soitella tästä biisistä korvakuulolta, oli jotenkin haasteellinen tehtävä tämmöisestä nopeasta soitosta yrittää omilla taidoilla poimia mutta sieltä täältä aina jotakin kuitenkin. Se olisi kuitenkin nähtävissä tästä. Oikein menosta en anna takuuta, ei ole minulla liian tarkka korva kuitenkaan.Ihan loppu ei kuulu kuvioon kunha kikkailin.

 




4.Wolven Hour

Heavy metalmainen riffi alussa, mutta soitettu black metalmaisella otteella. Erikoinen jotenkin oli tuo alku ja omanlainen, mutta sitten kääntyy oikein perinteiseen black metalliin taas.

Rytmi on selkeä ja melodiat jälleen hyvät. Rummuilla kun tehty tuollainen tauotettu katkonainen kohta, kunnes lähdetään kaahaamaan sata lasissa myös mielestäni toimi oikein hienosti.

 Biisissä hiukan ennen puoltaväliä mielestäni rytmi menee hieman liian vaikeaksi näin kuuntelijana. Biisissä tulee semmoinen himmailu kohta tuon jälkeen, joka ei jotenkaan ehkä istu täysin kokonaisuuteen ja rummuilla on jopa hieman discomainen meno kun siitä lähtee melodioilla leikittelyä sooloon asti. Se itsessään kuulostaa ihan hyvältä, mutta jotenkin se irtosi muusta kokonaisuudesta mielestäni liikaa.

Soolo osuus jatkuu ja jatkuu taitavaahan tämä toki on soittamista ajatellen, mutta jotenkin menee hiukan yli.

Biisi loppuu hitaampaan melodiaan, joka soitetaan kitaralla ja koskettimet jatkaa loppuun. Tämä kun toistui kuviona nyt heti edellisen biisin perään niin tuli jotenkin tunne, että loppuiko ideat? Yksittäisinä biiseinä se toimisi mutta näin peräkkäin kuunneltuna itselle tuli se tunne, että toistetaan samalla kuviolla vaan kun se toimii hyvin kuitenkin.

 

5. Hauta-alttari

Mukava kuulla loppuun suomenkielinen biisi. Se toi vaihtelua tähän toki muuten hyvin samanlaisella menolla toteutettuun EP:seen. Biisissä jää vokaalien osalta harmittamaan, ettei sanoista oikein tahdo saada kiinni.

Biisissä on noin 2 minuutin paikkeilla tuollainen, että kitara jää soittelemaan itsekseen vastaavaa tyyliä on myös Immortalin julkaisuilla kuultavissa ja itse yhdistin kohdan suoraan sinne.

Biisissä on melkoista kitarasooloilua jälleen luvassa.

Biisin nimen mukaisesti on kunnon kirkkourku soundia biisin loppupuolella ja pahaenteinen fiilis. Synkkä lopetus kylmälle ja synkälle julkaisulle.

Loppusanat

Lauluista jäi hieman harmittamaan, ettei niistä saa niin hyvin selvää, tunnelman luojana toki menee tällaiseen musiikkiin.

Musiikillisesti soitto oli taitavaa sekä sovitukset suurimmalta osin.

Rumpalilta ja kitaristilta musiikillisesti ihan huikeat suoritukset. Kosketinmelodiat toimivat myös oikein hienosti ja jokaisella biisillä oli oikein loistavat melodiat muutenkin.

Paikoin en ihan syttynyt sovituksille, ne irtaantuivat kokonaisuudesta mielestäni hieman liikaa. Myös tiluttaminen ja kitarataiteilu mielestäni hiukan karkasi paikoin. Toki se erottaa isosta massasta yhtyettä, että toisaalta voidaan pitää jonkinlaisena vahvuutena myös.

Soundit olivat kyllä tasapainoiset ja hyvät ennenkaikkea rumpujen osalta. Genrelle ominaista on jotenkin vaimeat peltien äänet, en itse jotenkaan siitä niin tykkää mutta tässä se oli mielestäni ihan hallussa kuitenkin.

Mahdolliselta seuraavalta julkaisulta odottaisin ehkä enemmän malttia kitaratiluttelun kanssa, selkeämmät vokaalit ja rumpujen peltiääniin hiukan lisää potkua.

Oli tämä kyllä kylmä ja synkkä julkaisu, kuten kansikuvasta olisi voinut odottaa. 

Ihan alhaalla linkkejä yhtyeen sivustoille.

 

Tuomio

 8/10

 


 

 

ENGLISH VERSION STARTS FROM HERE!

 

Moonlight Sorcery

Piercing Through The Frozen Eternity

 

Melodic black metal from Finland! This EP has released in 2022.

Cover art reminds me about ”Immortal-At the heart of winter” It was one of my favorite black metal releases many years back and was also one of those albums that took my attention to black metal when I was an teenager.

Band asked me to review their new release and there is long time because my personal hurries and other reviews before this but now is the time for this one! I have waited this because I knew there is melodic black metal coming and it give some changes for my daily music and for these bands I have written now.

Line-up

Loitsumestari Taikakallo- solo guitar, bass

Haaska- Guitar

Ruttomieli- Vocals

Tommi “Tomahawk” Tuhkala- Session Drummer

 

Mixing- Riku Jaakkola

Mastering- Trollhouse Audio

Art work- Linda Piekäinen

Logo- Astral Gaze

Photographys- Sofia Dousk

 


1.Untenkutoja

This song was instrumental one and works like some intro song. Keyboard music with some sounds of wind.

Mystical and beautiful atmosphere with something dark. Really nice beginning for the release. Sounds seems to be kinda refined and this start have made to be short enough and there is no any special tricks that could ruin this.

2.For Thy Light Is Ice

Keyboard sound is littlebit different than on first track and it littlebit kinda jumped to my ear, but it doesn´t matter. They initialize this song with that nice melody and then every other instruments jumps in and then they just kick some asses.

When the vocals starts it is rough and fit for the style and technique also sounds good for the genre. But These vocals are maybe littlebit too ”subdued” sound. There is more space for the music and it maybe somehow make them to be more unique in genre, ofcourse there is still many of these kind of bands but I think more those bands make vocals more powerful.

Melody of this song reminds me about the band Vansidian that I reviewed some months back and behind this band you can see same dude playing guitar so you dont need to wonder it. In the first time I listened there never can´t be so identical harmonics from someone other hands.

Tremolo riffs played on high makes really nice melodies. There is some classical music vibes while listening those arpeggios from low to high. Maybe reminds me even about some Yngwie Malmsteen things. Technical, talented and clear playing!

Drummer also hit every notes so sharp. Fills hits the rhythm so nice and cymbals are used sparingly not too much even play fast.

 

3.Ice-Veiled Spell

From the begin of this song most attention goes for snare drum sound it is so powerful. Those ofcourse gives nice rhythm to bang your head while listening this. This is maybe littlebit more ”cliche” style song than previous one.

This include good melodies and also starts to figure out their style.

Song has ended with slower played melody with high notes and it makes that sounds pompous. That also when keyboard continue to keep playing melody alone after that makes that works even lot better.

I also tried to play some part of this song by ear. Results can be found above from finnish version. It is hard for me to try catch those riffs or melodies from this kind of music, fast and littlebit messy. I can´t give you any guarantee I played it right but go to listen that and let me know whay you think.

4.Wolven Hour

Heavy metal style riff on the beginning part. But it has played with some black metal style. That was interesting. Then it turns more to some basic black metal.

Rhythm is clear and melodies again great! Drums makes this part with some stopped rhythm before they start to play soo fast that part sounded so great!

Little moment before halftime of the song rythm goes maybe somekind of too hard for the listener. Song also include some peaceful moment after that and in my opinion that not fit for the whole thing. Drums also bring some ”disco” vibes and then there is some guitar melodies and solo part. That part itself sounded good but I think it went little too much out from that other part of the song.

Solo part just continues really long time and if we think that okay he is great player with guitar but this is maybe too much.

Song ends with slower melody that are played with guitar and then keyboard continues that to end. This pattern repeated itself maybe too fast after listened that previous song.

If we think both songs just one song those both works but now after listened those successively it repeated one same idea.


5. Hauta-alttari

It is nice to hear some finnish songs also, it makes this release more versatile to use several language.

These vocals are littlebit too shy and it frustrate me. I can´t hear the lyrics so clear.

There is this moment somewhere around 2 minutes when guitar plays alone that part brings so much Immortal vibes. I immediately connect these kind of moments right there.

Song include again really much some guitar soloing.

Song also include some church organ sounds and it sounds kinda creepy. Cold end for the cold and dark release!

Ending words

I think vocals should be more clear, ofcourse even now those give some atmosphere but.

In musical way this was talented and also songwriting skills works damn great mostly.

In technical way drummer and guitarist can get 10 points. Keyboard melodies also works so well and every melodies also.

In some moments I didn´t like those musical arrangements, because some part ”detaches from the wholes”. Ofcourse it makes difference if compare this to other bands but I think it went too long with all those guitar solos and tricks. But somehow can keep that as a strenght.

Sounds was in good balance and good especially for the drums. Genre have this ”problem” with too shy cymbal sounds but this was littlebit better with that problem.

I would like to hear littlebit less guitar soloing, more clear vocals and littlebit more attach for the cymbal sounds if they record new material some day.

This was cold and dark release, as you can wait after seeing that artwork!.

 

Sentence

8/10

 

Links

https://www.facebook.com/moonlight.sorcery/ 

https://moonlightsorcery.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/moonlight.sorcery/?hl=fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat