Translate

maanantai 15. elokuuta 2022

Blastanus- Beyond

 


Blastanus

Beyond (2022)

 

Alkusanat

Bändi kyseli, jos haluaisin arvostella heidän omakustanne täyspitkän albumin ja olin erittäin mukana jälleen! Yhtye myös lähetti julkaisun minulle, josta saan olla erittäin kiitollinen myös sekä syvä kumarrus yhtyeen suuntaan! Olen törmännyt yhtyeeseen kyllä joskus vuosia aiemminkin nettiä selatessani. Tämä on yhtyeen kolmas täyspitkä. Yhtye on aloittanut vuonna 2007 ja siitä voidaan jo suoraan päätellä, että hommaa on varmasti hiottu melko kohdilleen tässä ajassa.

Bändi kertoi tällaista.

Antti Oksanen: Kitarat, basso, laulu

Henri Fredriksson – Rummut

Kari Väkiparta – Laulu

Saksofoni biiseissä 3,4,5,6,8 - Jussi Hurskainen

Tuotanto, Tekniikka, biisinkirjoitus, sanoitukset- Antti Oksanen

Miksaus ja masterointi: Anssi Jääskeläinen (ansgasound)

Kansitaide: Mohammed Khoirul Anam (mohammedanam759)

1.Anomie

Biisi alkaa mielestäni vähän ehkä liikaa Decicapitated ”Spheres the Madness” tyylisellä setillä jo hieman soundienkin puolesta. Laulut ovat kyllä brutaalit, mutta soundit ovat sen verta miellyttävät, että maistuu oikein mukavasti tänne ainakin!

Teknistä settiä tämä on, se tulee selväksi ihan jo biisin alkupuoliskollakin. Mielestäni biisissä esiintyvät melodiat alkaen noin kohdasta 1:40 eivät ihan istu kokonaisuuteen, vaikka toki monipuolisuutta tuovat. Se vaikutti hieman väkisin tuodulta tuohon, mutta sen lopetus on hieno ja sen jälkeen alkaa tiukka riffittely!

Rumpuffillit ja niin tiukat tauotetut iskut kyllä tuo jämäkkyyttä tähän musiikkiin aivan helvetisti!

Hieman riffittelyssä tulee mieleen Deathchainin joku kappale mitä en tähän hätään keksi mutta se on niin pieni vaihe kaiken tuon muun keskellä etten nyt suoraan yhdistäisi siihenkään mutta pieni muistutus joukosta löytyi.

Miten hyvä melodia alkaa tuossa 3:20 jälkeen!!! HUH HUH siinä on jotain mahtipontista kyllä ja silti se sopii tälläiseen musiikkiin samaan aikaan vaikkei ekana jotenkaan omaan päähän olisi ajatuksena uponnutkaan.

Biisin lopetus on puhdas murha, tyylipuhtaasti ja varmasti suoritettuna.

2.Human Capital

Tässä alkaa kyllä taas semmosella meiningillä, että morjensta pöytään! Tiukkaa riffiä ja tuo rumputyöskentely on ihan sairasta ollut kokoajan. Murinat myös toimivat erittäin hyvin!

Noin 3 minuutin kohdalla biisissä mielestäni melodiat taas hieman karkaa muusta biisistä ulos ja jotenkin tuo melodiakitaran hieman ”pelikonemainen” soundi jotenkin hieman syö muuta biisiä. Ajoittain se sopii, mutta kohdat kun sitä tarjoillaan liikaa, se jotenkin irtaantuu 2 erilaiseksi biisiksi itselle.

Lopun huudot, kun annettu jäädä yksin ilman musiikkia raakana oli erittäin hieno lopetus.

3.Agathusia

Aloitus tässä biisissä on mielestäni liian överi ainakin omaan makuun nuo tilulilut kyllä todistavat sen, että soittajilla on taitoa, mutta ovat jotenkin mielestäni myös sotkemassa, kun heti tuonkin jälkeen keskitytään olennaiseen ja alkaa helvetin hyvänkuuloinen mättömusiikki. Noin kohdassa 2:30 kyllä kuulostaa hyvältä tuo tauotettu nopea sahaus ja vingutusta väliin sekä mataloita murinoita.

Lopussa hieman itämaisen tyyliset melodiat toimivat tässäkin kuin nenä päähän! Itse tykkään erittäin kovasti. Biisi lopetellaan taas melkoiseen tilutusjuhlaan olisi itselle mennyt tuolla itämaisella fiilistelyllä paremmin vielä.

4.Uxoricide

Kun tämä biisi käynnistyi ei ollut omassa päässä muuta ajatusta kuin NONI LETS GO!

Saatana tässä tuo kohta, kun tulee enemmän puhetta muistuttavat osuudet ja tämä hitaampi mättö! Siihen kun liittyy tuollaisella itämaisella otteella melodia niin se toimisi jälleen erittäin hyvin, mutta melodia karkaa kesken taas mielestäni aivan väärille urille biisiä ajatellen. Sitten se vaihtuu yhtäkkisesti tuollaiseksi rauhalliseksi, mitä en edes tiedä mitä tämä on ja siitä takaisin tuohon synkkään nopeaan mättöön niin itselle tuo välikohtaus ei oikein auennut. Sovitukset toki musiikillisesti on yllättävänkin aukottomat, että soitto rullaa kyllä periaatteessa oikein luontevan kuuloisesti koko tuon kohdan läpi ja kaikki vaihdokset on suht saumattomia.

Biisin lopussa oleva tauotettu mättö ja tuo toteamus ”you will not survive” on kyllä kova!  

5.Crimes

Edellinen biisi kun tuossa ikään kuin hitaammin hiipuu ja tämä käynnistyy siihen perään potkulla naamaan niin rupeaa pää pakostakin nykimään!

Jumalauta nää kitarasoundit tuossa riffittelyssä kun sahataan kunnolla menemään!

Ja noniiiin tätä odottelin mielenkiinnolla kuinka tällaiseen musiikkiin yhdistetään saksofonia. Aluksi tuntui järkevältä ajatukselta kun luin, että julkaisulla semmoista tarjoillaan, mutta jälleen kerran. Yllätyin ja se istuu tähän helvetin hyvin!

6.Obsolete Man

Alussa kun on tuollaista rummuilla tomi mättökomppia ja sitten nopeita kitaramelodioita ja väliin teknistä riffittelyä hitaasti ja nopeasti kaikkea ristiin niin tuossa kohtaa heti tulee hyvin esille, kuinka tarkkaa soittoa tässä oikein on. Yksikään isku ei mene ohi.

Tykkään noista suoremmista ja vähän puhtaammista huudoista näiden murinavokaaleiden joukossa.

Kuulutus ja päällä olevat tuollaiset vähän itämaiset melodiat taas tuovat jonkin elokuvan itselle mieleen.  Mahtipontisen kuuloista menoa.

7. Mariticide

Jälleen niin tiukkaa ja hyvää riffittelyä heti biisin alusta alkaen! Kitarasankaria leikkivänä nautin aina hyvistä riffeistä! Biisi kun hidastuu, niin jotenkin tahti on jännä se ei ole oikeastaan hidas eikä se ole nopeakaan, yritin päässäni miettiä niin itselle jotenkin luonnottoman oloinen jossain 1:30 alkaen. Kohdassa esiintyvä tuollainen hard rock tyylinen soolottelu kyl yllätti ja se toimi mielestäni hyvin tuohon väliin!

Tiukkaa Thrash tyylistä riffittelyä tässäkin tarjoillaan mistä olen aivan mehuissani.

2. minuutin jälkeen tulee tuollaisia huutoja ja joku yksinkertaisempi blästi biitti se on melko kliseisen kuuloinen koska tällaisia kohtia tarjoillaan hyvinkin monessa paikassa monen yhtyeen toimesta. Mutta silti se kuulosti vitun hyvältä.

Hyvin perinteistä minkä aina olen yhdistänyt tekniseen death metalliin nuo hitaammat raskaat tauotetut soinnut ja väliin tuo tutun kuuloinen huiluääni niitä odottelinkin tässä jo ja nyt niitä tarjoiltiin oikein perinteisellä otteella!

Tämänkin biisin lopetus on niin älytöntä tykitystä ja tyylipuhtaasti, ettei tässä voi kuin tyytyväisenä jammata mukana.

8.Final Acquitance

Perkeleen tiukkaa riffittelyä tässäkin heti biisin alkuun!

Tämä biisi on vaan todella tyylipuhdasta ja mielestäni tässä kaikkea tarjoillaan sopivalla suhteella mitä yhtye on tehnyt julkaisulla, että tämä on varmasti oma suosikki tältä julkaisulta.

Erityismaininta lopussa esiintyviin riipiviin korkeisiin taustaääniin ne naulasi tämän niin sanotusti!

Pirun kovat sovitukset biisinä antaisin tälle täyden 10/10.

Yritin soitella biisissä esiintyvää riffiä ja tulokset olisi tässä.



9.Confined Reality

Äskeisen rallin jälkeen tämän biisin alku on jotenkin liian laimea.

Loppuun tehty mättöä, joka sitten taas noudattelee enemmän muuta julkaisussa esiintyvää linjaa, mutta jätti hiukan ristiriitasen tunnelman. Tuo edellinen biisi oli vaan niin tiukka, että jotenkin tämä viimeinen ei toiminut itselle enää niinkään.

 

 

Loppusanat

Decapitated yhtyeen vibat iski läpi heti aloituksesta lähtien. Muita mieleen tulevia yhtyeitä Origin ehkä ihan hiukan Nile. Yksi yhtye joka tuli myös mieleen tästä ja herätti muistoja itsessä Divine Heresy! Jumalauta katsoin joskus noita playthrough pätkiä Dino Cazaresin ja rumpalin vetämänä aivan kyrpä kovana huh huh.

Täytyy myöntää tekninen death metal on itsellä semmoinen genre, johon en ole vuosiin keskittynyt. Alussa se joskus kiinnosti kovemminkin, mutta silloin omat musiikilliset taidot olivat myös sen verran matalammat, että hiukan masennuin koska aivan liian vaikeita rytmivaihdoksia jne. Sama efekti kyllä meinasi tulla nytkin kuunnellessa ja kuinka teknisesti taitavaa porukkaa bändissä on että pesee kyl meikäläisen 100-0 heti lähtöviivalta.

Nostan kyllä hattua jokaiselle varsinkin, joka sitä osaa tällä tasolla kirjoittaa. Itse en pystyisi varmaan ikinä. Toki muistetaan, että kavereilla on pitkä kokemus ja myös pitkä kokemus nimenomaan tämän genren parissa, mutta silti epäilen, että ikinä pystyisin vastaaviin suorituksiin.  

Teknisesti kaverit ovat erittäin taitavia se käy kyllä selväksi jo heti alussa. Sävellykset ovat oikeastaan melko aukottomia, ettei missään vaiheessa mikään rytminvaihdos tai muu ”töksähdä” korvaan. Omaan makuun vain mennään välillä liian överiksi esim. juuri melodioiden/ soolojen kanssa.

Soundit ovat sen verran kovat, etten usko, että paremmin genreä kohtaan niitä voisi edes saada. Nuo erittäin nopeat tilutukset hieman itselle tuo semmoisen ”pelikone” tyylisen efektin ja itse en siitä niin diggaillut, mutta makukysymyksiä. Kaikki nuo itämaistyyliset melodiat olivat taas erittäin jees.

Rumpalin työskentely oli vaan yksinkertaisesti sairasta läpi julkaisun. Samoiten vokaalit, ne ovat monipuoliset ja teknisesti erittäin taidokkaat läpi julkaisun.

Tuotanto oli kyllä korkealaatuista en näkisi siinäkään oikeastaan mitään mitä parantaa.

Pieni miinus tulee, kun oli muutama kohta, jonka yritin biisikohtaisesti mainita, etten ihan ymmärtänyt kohdan tarkoitusta eikä se mielestäni niin sopinut kokonaisuuteen sekä siitä että nuo nopeat melodiat teki sen pelikone efektin joka ei itselle toiminut. En tiedä saisiko sen soundeilla kikkailtua vähemmän häiritseväksi vai onko se vaan, kun vedetään niin pirun nopeasti joku tyyliin sweeppi, että se on väistämätön? Jotenkin ehkä vähemmän kirkas tulisi olla tuon soundin ja pehmeämpi niin se ainakin omaan korvaan voisi kuulostaa paremmalta ja siltä että enemmän on osa biisiä.

Lauluissa myös ehkä kaipaisin lisää semmoista hiukan puhtaampaa huutoa, mitä ajoittain hiukan oli joukossa se toi hienoa maustetta musiikkiin. 

 

Tuomio

9/10

 

 

 

 

 

 

ENGLISH VERSION STARTS FROM HERE!

 

 

 

 

 

 

 

Blastanus- Beyond (2022)

Antti Oksanen: Guitars, Bass, Vocals

Henri Fredriksson – Drums

Kari Väkiparta – Vocals

Saxophone on tracks 3,4,5,6,8 by Jussi Hurskainen

Production, Engineering, Songwriting, Lyrics: Antti Oksanen

Mixing, Mastering: Anssi Jääskeläinen (ansgasound)

Cover Art: Mohammed Khoirul Anam (mohammedanam759)

 

Band asked me to give review about their new album and they also sent this album to me and I need to thank them about that! I appreciate that so much everytime this happen!

 

This is technical death metal from Finland and need to tell you that me personally don´t know that many bands in Finland who plays this genre. Also I haven´t listen that genre in many years I think. It was so cool when heard that first time when I was younger but it littlebit depressed me when I tried to play that stuff with guitar because it is so technical and hard. When I started to listen this stuff and immediately there can be heard that musical level how good these guys are I almoust again depressed they beat me 100-0 from the coddamn start! But okay they have played this genre many years so they have experience but still! They started in 2007 and about that we can make some suppositions that the things have been maybe refined in that time.

 

Drummer is damn great from the start to end, there is not even single mistake with rhythms. Also guitars are really crazy so fast and no mistakes neither. Vocals are versatile with different kind of growlings and shouts and even some speech/ whisper stuff.

In song 2. Human Capital

In this song from the 3 minutes to forward melodies goes way too crazy in my mind. And also that sound reminds me about some casino playing machines and those kinda ruin this song.

In Song 6. Obselete man

Can be heard that from the start when they change from slow playing to fast playing and with some breaks it is so sharp and precise there is no any single mistakes.

 

One thing is sure they are really great musicians! They can play really crazy stuff and even these sounds are damn modern and great even this is self produced! It makes it more huge!

For me those too fast melodies with that playing machine vibe is too much, I think this could be better if they change that sound littlebit more soft or something.

They remind me about Divine Heresy I listened that stuff with really hard boner when I was younger. Hahaha just kidding but yeah there is lot of that stuff what Dino Cazares plays there if watch those playing through stuff in Youtube.

Every slower melodies sounds just great and there is some oriental vibes, and I love that in metal music.

Vocals are damn great but personally I would like to hear more some more clean shouts those moments sounded so coddamn great!

I heard also some vibes about bands Decapitated and Origin. But yeah songwriting skills are so high.

Artwork also looks so great!

I tried to play one riff from the song 8. Final Acquitance. It was maybe also my favorite from this album. Results can be found above from finnish version! Go check it there.  

They play damn brutal and yeah I think they handle this genre really well.

 

Sentence

9/10




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat