Translate

keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Alijumala

 

                                        I got this photo from the band / Sain kuvan bändiltä

Alkusanat

Olin katselemassa bändikilpailua Kuopion Sawohousella ja tämä yhtye oli yksi kilpailuun osallistuneista ja kuuntelin siellä kaljaa nautiskellessa et perkele nyt on meininkiä! Rupesin seurailemaan yhtyettä ja yhtye kyseli, jos olisin kiinnostunut tekemään arvostelua heidän uudemmista biiseistä ja tämä toki itseä kiinnosti.

Jälkeenpäin mietittynä olisi ehkä kannattanut käydä hieman jututtamassa bändiä keikan jälkeen, mutta jos sitte joskus vielä! Mutta he tosiaan huomioni kiinnittivät tuolla kilpailussa!

Yhtyeeltä tuli myös tälläisiä terveisiä sekä esittely tähän väliin.

 

”Alijumala on raskasta omaleimaista metallimusiikkia soittava yhtye Savon sydämestä Rautalammilta. Yhtyeen meriitteinä on energinen live-esiintyminen ja tiukka soitto. Esiintymisemme ei jätä ketään kylmäksi. Bändin jäsenet ovat kokeneita keikkailijoita.

Yhtyeen ensimmäinen alkuvuodesta 2021 julkaistu demo, oli myös viime vuoden lokakuun Inferno-lehdessä kuukauden demo.

Uutta musiikkia on debyytin jälkeen putkahtanut 2 uutta kappaletta Youtubee. Maksimaalinen Perkele ja Totaalinen Holokausti, ja kohta ne ovat myös kuunneltavissa Spotifyssa. Uutta musiikkia on niiden lisäksi jo äänitelty hyvä läjä!

Ps. Olemme muuten uutta verta vailla. Jos sinulla tai joltain tutultasi luonnistuu rumpalointi tai kitaran rämpyttely, meille saa laittaa viestiä”

 

1.Maksimaalinen Perkele

Biisi alkaa melko perinteikkäällä thrash meiningillä kitaran ja rumpujen saattelemana. Laulut kun alkaa niin samantien selviää, että nyt on yhtye joka erottuu kyllä tämän genren massasta. Laulajan ääni on persoonallinen, mutta se on mielestäni hyvä juttu koska varsinkin thrash metallissa se on ominaisempaakin , että erottuvia vokaaleita löytyy kun ei vedetä pelkkää matalaa örinää.

Biisissä on hyvä rytmi, mielestäni tässä on helppo jamitella mukana. Soolo käynnistyy todella luontevasti ja revittelee mielestäni sopivissa määrin kokoajan musiikki rullaa tasaisesti ja soolot ei kiilaile tai karkaa muuten vaan mukailee musiikkia luontevankuuloisesti. Soolon lopetus on osattu tehdä myös hyvin, että musiikki jatkuu luontevan kuuloisesti. Biisi on taitavasti rakennettu ja sovitettu.

Lauluissa on myös vaihtelevuutta. Tässä on useamman kerran myös ryhmähuutoja, jotka on mielestäni hienosti myös rakennettu ne tuo lisää vielä potkua musiikkiin. Laulut ovat myös melko monivivahteikkaiset ajoittain mietin, että tässä on jotain YUP yhtyeen tyylistäkin.

Tuo loppupuoliskolla oleva matalalta muristu osuus oli ihan vitun siisti! Ladattiin musiikkia hiukan tuohon lopun mättöön ja biisin tuo Maksimaalinen Perkele on nerokas! Jumalauta tämä oli kova veto!

Yritin vedellä biisin alkua hieman kitaralla ja tuloksia näkisi tästä alapuolelta.



2.Totaalinen Holokausti

Vitun hyvät rässi meiningit tässäkin heti alkuun. Hyvä lataus ja pieni tauko sit satasella turpaan!

Laulut karkaavat ehkä hieman käsistä jo kohdassa noin 1:15 rupeaa särkemään ääntä liikaa mielestäni.

Tässä on poimittu Yrjö Kallisen puheesta pätkää. Nerokkaasti keksitty ja poimittu.

Jäätävän kovia riffejä kyllä tässäkin biisissä.

Tämänkin biisin kitarasoolot on hyvin rakennettu ja ne ovat biisin mukaiset eikä karkaa mihinkään.

Soolojen jälkeen kuinka nuo kaikki lopussa tulevat vaihdokset musiikissa on rakennettu on virheetöntä!

Viimeiset laulut myös kyllä antoi tulla ihan huolella! Ei PAHA!

 

 

Loppusanat

Yhtyeen meininki ihan äänitteelläkin on ihan yhtä kovaa ja rajua kuin keikalla. Allekirjoitan myös itse todistaneena sen, että live esiintyminen on hallussa ja soitto tiukkaa. Myös näiden biisien jälkeen voi todeta että metalliin on tehty omanlainen jälki.

Biisien sävellykset ja sovitukset ovat helvetin hyvät, ei oikeastaan mikään kohta hypännyt korville, etteikö musiikki etenisi luontevasti.

Lauluista olen hämmentynyt. Ne oli niin monivivahteikkaat että morjens ja tosiaan laulajan ääni erottuu kyllä. itselle tämä upposi kyl helvetin hyvin! Myös sanoituspuoli mielestäni erottuu massasta, lähestytään aiheita jotenkin omalla tyylillä ja tosiaan sanotuksissa on jotain hyvin nerokasta. Tätä pitää jäädä kyllä pureskelemaan vielä joksikin aikaa lisää.

Riffit olivat pirun kovia kyllä molemmissa biiseissä näin kitaristina se hyppää aina selvästi korville. Myös kitarasoolot oli rakennettu todella hienosti ja ne oli biisien mukaiset, ettei keuli yli ja karkaa tyylistä. 

Pienen miinuksen annan siitä, että toisessa biisissä laulajan ääni karkaa mielestäni joko tarkoituksella tai tarkoituksetta hiukan yli. 

Laulajan äänestä vielä sellainen, jos jollain käy mielessäkään, että hänellä ei olisi kunnon tekniikkaa persoonallisen soundin vuoksi niin voin vakuuttaa, että ilman kunnon tekniikkaa noin ei pystyisi laulamaan! Jotenkin niin hieno kuinka tuossa yhdistyy niin monta asiaa hänen soundissaan. Hän osaa luoda vokaalit biisin vaatiman tarinankerronnan mukaan ja siinä on ihan helvetisti asennetta mukana, se huokuu musiikista läpi ja sitten esitys tapa on pääasiassa korkealta ja kovaa mikä on heavy metallille ominaista mutta tietysti nyt ei vedetä ”kiljumalla” vaan huuto/ karjuminen on se juttu ja perkele se toimii!

Alapuolelta alkaa englanninkielinen versio jonka alapuoleta löytyy linkkejä yhtyeen sivuille.

 

Tuomio

9/10

 

ENGLISH VERSION STARTS FROM HERE

Alijumala

 

This time I reviewed 2 new songs from this new band from Rautalampi Finland.

They have released one demo before these songs in 2021.

I found this band when I was watching some band competition in Sawohouse Kuopio. I was drinking beeer and they took my attention almoust immediately they played so tight and singer was running and screaming there on stage. They had really nice show. It had some real attitude!

Im littlebit sad I didn´t went to talk with this band after their show but maybe someday in future.

But yeah, they asked me after I started to follow them that if I would like to make some review about their music.

And yeah those 2 songs. ”Maksimaalinen Perkele” and ”Totaalinen Holokausti” are damn brilliant job. There is Thrash metal riffs fast and groove drumming and versatile vocals. Vocalist have really unique sound and it was even surprise. But it makes this difference between to many other bands. Also after listened those lyrics I understood they have a unique way of approaching topics.

I tried to play this beginning part of the song “Maksimaalinen Perkele” and you can find that video

from finnish version from above this english version.

After listened this I didn´t notice any mistakes on composition work. 

Every musicpart just rolled over and all the time it just sounded good. 

Guitar riffs was damn great and there was many of those great parts while these two songs. Guitar solos was builded also damn great and those are really loyal for song!

 

I reducted one point off because in my opinion while I listened that second song. 

“Totaalinen Holokausti” I think vocalist lose control maybe in purpose maybe not but it went too much over. About the singer´s voice. If anyone have even one thought about that he don´t have good technique to sing because of this personal sound. I can swear you can´t sing like that without good technique. He have also some real talent to sing like he follows the story he try to tell with song. he changes his vocal styles according to the stories.This main vocal style is "high and loud" which are thing for real heavy metal. But this time it is not "high screaming" it is more like "shouting with anger". It have some fucking attitude and it damn works

Sounds was damn great and mixing work. they have also already recorded many more new songs!

 I can´t wait to hear those!

 

 

Sentence

9/10

 

Links

Youtube  

Facebook 

Instagram

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat