Translate

torstai 9. syyskuuta 2021

MUNDAS- Nova

 

Alkusanat

Bändi otti minuun yhteyttä ja kyseli josko minua kiinnostaisi tehdä arvio heidän esikoisjulkaisusta ja ilman muuta olen valmis tähän! Kiitos yhtyeelle kiinnostuksesta! Tätä tehdään, että kaikki saisivat enemmän ja pystyisivät myös kehittymään! Metallipiirien tulisi mielestäni myös pyrkiä pitämään yhtä ja pysyä vahvana myös jatkossa!

Hieman bändistä.

Bändi on perustettu 2020 Roni Vallinin ja Jone Pulkkisen toimesta. Myöhemmin samana vuonna Verneri Jokela liittyi yhtyeeseen soolokitaristiksi. Tämä julkaisu, joka on nyt arvostelussa, on yhtyeen ensimmäinen. Se on julkaistu tänä kesänä 2021.

1.At the end of all things

Biisissä on aivan liikaa mielestäni suoraan Gojira yhtyeeltä otettuja juttuja. Hyvin ne on tosin toteutettu ja tehty. Biisin keskellä ja lopussa on hieman omanlaisempaa kamaa esim. täysin puhtaita vokaaleita. Rummut on rakennettu hienosti musiikin taustalle. Vokalistin tyyli on tuollainen jotenkin hieman riipivä, itselle se kyllä iskee ihan hyvin. Tämän biisin aikana tosin jäi päälimmäisenä häiritsemään tuo, kuinka suoraan biisin alkupuoli jäljittelee Gojiran musiikkia. 

2.Aika

Tämä biisi on hienosti tunnelmaltaan osattu luoda kuin sitä kelluisi jossain tyhjyydessä ja kansitaiteessa esiintyvän kellon vuoksi niin sanotusti ”ajattomuudessa”. Biisissä on tuollainen räväkämpi osuus joka sopii kyllä biisiin hienosti ja tekee siitä monipuolisemman, mutta kun tuosta vielä loppupuolella palataan alun rauhalliseen fiilistelyyn vaihto ei mielestäni käy ihan luotevan kuuloisesti.

3.Of this Earth

Biisin aloitus on räväkkä tuollaista nopeaa jopa black metal tyylistä meininkiä, josta vaihto erilaiseen fiilistelyyn on tehty tiukalla parin soinnun riffin muunnoksella. Tuo oikeastaan pisti korvaan, kuinka hienosti se on toteutettu! Tässä biisissä vokaaleista hyppäsi mieleen, että on hyvin paljon Crowbarin Kirk Windstein soundia! Varmasti löytyy ainakin laulajan vaikutteista tuo herra.

Saatana tämä noin puolessavälin biisiä esiintyvä mättökohta TOIMIIIIIIIIIII!!!!!  Hieno tuo riffin ja kompin katkaiseva splash pellin isku! Vaikka tälläisiäkin kohtia moni yhtye käyttää eikä se ole mielestäni kenenkään oma on sen verran käytetty ja yleinen homma ja koska lisämelodioilla jne hommaan saadaan hieman sitä persoonallisuutta, jota myös tämä yhtye käyttää. Melodiaosuus toi mieleen Immortal meininkiä hiukan.

Kokonaisuus biisissä toimii.

Yritin hieman napata korvalla biisistä riffiä ja tässä olisi suoritukseni. 





 


 

4.Nova

Julkaisun nimikkobiisi. Tämä biisi onkin akustista fiilistelyä! Kuulostaa erittäin hyvältä koko pätkä. Biisin melodiat tuovat lukuisia mielikuvia vaikka mistä, kun silmänsä sulkee tätä kuunnellessa. Oikeastaan tällainen julkaisu on siitä hieno, että kuulija saa itse luoda sen tulkinnan melodian perusteella!

 

5. The Antimaster

Biisin nimi on kyllä hauska! Biisin alku on hieman laahaava mutta perkele mikä mättö sen katkaisee!! Kyllä alkaa pää nuokkua väkisin musiikin mukana!

Biisi on melko monipuolinen rytmien osalta ja bändi suoriutuu koko biisin ajan erittäin hienosti. Tässä on taitavaa sävellys- ja sovitustyötä kyllä.

Biisissä on myös toinen erittäin mehukas mättö kohta, jossa on tuollaista taustahuutoa lisätty. Tuota kohtaa olisin ehkä voinut kuunnella muutaman hetken lisää, se on melko lyhyt mielestäni.

Biisin loppu on toteutettu hienosti, että melodia toistuu vaimeampana, joka päättää biisin todella luotevan kuuloisesti!

6. Disappearance

Biisin intro kuulostaa hyvältä. Pidän paljon haikeista ja rauhallisista melodioista ja tämä on juurikin sitä.

Alun jälkeen sähkökitarat käynnistävät touhun johon rummut nopeasti yhtyvät ja homma muuttuu äkkiä hyvin raskaaksi. Todella hyvä melodia myös tässä.

Noin puolessa välin biisiä meno muuttuu hyvin hidastempoiseksi ja tunnelma on jopa ahdistava. Ajatuksella kun tätäkin biisiä kuuntelee, niin kylmiä väreitä tulee ajoittain.

Tuon jälkeen, kun musiikkii kääntyy tuohon perus fiilistelyyn niin vaihto on tehty jollain tapaa ovelasti että se vaihtuu semmoisen ”vaimennetun” osan kautta! Se toimii ja vaihdos kuulostaa luontevalta eikä takkua yhtään!

Biisin loppupuolella olisin hieman odottanut jotain repäisyä vielä se ehkä jää toistamaan samaa turhan useaan kertaan.

7. Crann Bethadh

Tässä biisissä, vaikka on käytetty samanlaisia juttuja kuin aiemmassa, mutta jotenkin tässä biisissä tunnelma on osattu tehdä persoonallisemmaksi vielä.

Biisi kyllä soi raskaana alusta loppuun.

Biisin puolivälissä musiikki lähes katkeaa ja on hieman sellaista epämääräistä latausta, kunnes tuo tasainen tykitys mitä oli jo aiemmin jatkuu. En ihan päässyt henkilökohtaisesti ideasta jyvälle nyt vaikka ei se huonolta kuulostanut! Tuon kohdan jälkeen korkeammalta soitettua melodiaa liittyy musiikkiin ja tuo pientä maustetta tuohon menoon.

Biisi on mielestäni kuitenkin ehkä turhan tasapaksua kamaa kokonaisuutta kun miettii, sama toistuu liian kauan vaikka pidänkin vokalistin äänestä erittäin paljon ja tässä sitä jotenkin tarjoillaan vielä entistä enemmän. Tietysti EP:n kokonaisuutta kun miettii on tämä biisi erilainen kuin muut mutta niin. 

 

8. Perfect Sense of Depravity 

Biisillä on hyvä nimi ja lyriikoita katselin, kun ne on kirjoiteltu Youtubessa biisin yhteyteen. Hyviä tekstejä bändillä myös, tässä katselin niitä tarkemmin, kun viimeistä viedään.

Hienoa tunnelmaa tehty biisissä vahvasti soivalla bassoraidalla ja että toiset vokaalit tekevät tuollaista cleania taustalaulantaa.

Biisissä on hyvää melodiaa ja riffejä kyllä kokoajan, mutta ehkä tämä biisi myös on kokonaisuutena hieman turhan laahaava kuten myös edellinen. Sävellys ja sovitustyö tässä toimivat kyllä hienosti!

 

Loppusanat

Hyviä puolia tällä EP:llä oli.

Sävellystyö on pääasiassa toimivaa ja sisältää vaikeampiakin koukkuja.

Vokaalit ovat hyvät ja laulajalla on persoonallisempi ääni, en Suomen maasta ole törmännyt toiseen, joka olisi noin paljon tuonut Kirk Windsteinin soundin mieleen.

EP:llä on monipuolisuutta, kun on rauhallisempaa, raskaampaa, hitaampaa ja nopeampaa musiikkia.

Rumpukompit olivat monipuolisempia ja ne istuivat loistavasti silti musiikkiin.

Yhtyeen nimi on helposti muistettava ja kansitaide on hieno!

Miinuksia

Musiikissa oli paikoin ehkä liian paljon sellaisia juttuja, jotka yhdisti suoraan semmoisiin persoonallisemman tyylin omaaviin mutta nimekkäisiin yhtyeisiin kuten juuri Gojira.

Paikoin biiseissä oli heikompia ratkaisuja mielestäni.

Soundit voisivat olla ehkä hieman paremmat, varsinkin rumpujen osalta.

Jotenkin ainakin kuvittelin kuulevani tässä, että bändi pystyy kovempaankin suoritukseen.

 

TUOMIO

 8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat