Translate

perjantai 2. heinäkuuta 2021

Deathrot- Necromance


 Alkusanat

Nyt meillä olisi arvostelussa old school death metallia Pohjanmaalta! Olen tehnyt bändistä aiemmin albumista julkaistusta singlestä videoarvostelun Youtubeen johon lisään linkin arvostellun biisin kohdalle. MORTUARY MASTER


Line-Up:
Vocals, Bass, Guitars: A. Pylväs
Lead guitar: S. Sarlin
Drum Programming: A. Pylväs

Kansitaiteesta myös pisteet yhtyeelle kyllä, tämä kansi itsessään kertoo jo sen millaista musiikkia on luvassa.

1.Necromance

Biisin aloitus on hyvin räväkkä. Tässä biisissä jo kyllä samantien kuulee sen, että on koneella tehdyt rummut. Biisissä on hyviä riffejä yhdistellään hitaita ja nopeita kitaraosuuksia ja on osattu lisätä vaihdon kohdalle rumpufilliä ja vaihdot eri osien välillä tässä biisissä tapahtuvat melko luontevan kuuloisesti.
Biisi loppuu melko rajuun paiskomiseen ja tykkään tuosta tyylistä lopettaa biisi! 


2.Mortuary Master

Tästä biisistä olen tehnyt videoarvostelun linkki tässä.
Sen mitä videolla unohdin mainita oli tämän biisin osalla se että vokalistin hengenvedot kuuluvat hieman liian selkeästi musiikin joukosta. Vaikka kyllä se toki osaltaan tekee meiningistä aitoa ja tuo siihen omanlaisen mausteen jopa.

3.Reincarnation

Brutaalia mättöä tämä biisi myös alusta lähtien. Biisissä on hienoja kohtia nuo kun musiikki hieman taukoaa ja kitaralla annettu pientä välisoittoa kunnes turpaanveto taas jatkuu. Tuo oli hienoa että biisiin oli osattu tehdä hieman eroavaa tyyliä aiempaan kahteen biisiin! Pitää mielenkiintoa paremmin yllä myös näin!

4.Buried Alive

Biisin alkaa rauhallisemmalla kitaroinnilla mikä on hienoa että tehdään eroa biisien kesken myös alun suhteen ettei kaikki ala armottomalla paahdolla.
Tämä biisi on melko pitkä, mutta biisiä on osattu rakentaa hienosti. Biisissä on kovaa paahtoa ja sitten todella hitaita, raskaita ja painostavia kohtia. Basso soi myös niin vahvasti noissa hitaissa kohdissa mikä korostaa tunnelmaa erittäin hyvin. Pää alkaa nuokkua väkisin mukana tuossa kohdassa biisi myös loppuu siihen ja lopetus on osattu tehdä mielestäni onnistuneesti. Se ei lopu kuin seinään ja mielestäni hitaissa lopetuksissa tuo tapa että annetaan jäädä soimaan hetkeksi vaan on yksinkertaisesti se oikea tapa lopettaa biisi.

5. Innocence Has Die

Tuo on varmasti tarkoituksella ajateltu kun edellinen biisi loppui hidastempoisesti myös tämä viimeinen biisi alkaa sillä joka on luonnollisen kuuloinen jatkumo!
Rumpukompeissa on mielestäni ajatusta vaikka tempo on hidasta biisin alussa niin kompeissa on tarpeeksi vaihtelua.
Sitten biisi tärähtää vauhdilla kunnolla käyntiin. Tässä biisissä nuo vokalistin hengenvedot eivät tulekkaan esille.
Biisissä esiintyvä kitaramelodia osuus raskaan musiikin taustalla maistuu kyllä kuolemalta ja siinä saavutetaan se mitä tällä musiikilla tulisikin tavoitella.
Lopussa on kitarasoolo, joka myös istuu hienosti biisiin ja jatkaa tuota kuoleman makuista tunnelmaa! Tuollaiset hitaat ja synkät melodiat kuulostavat vaan helvetin hyvältä tälläisessä musiikissa.
Mielestäni erittäin hieno lopetusbiisi.

Loppusanat

Kokonaisuus toimi mielestäni erittäin hienosti.
Biiseissä on osattu tehdä riittävästi vaihtelua riffien, rumpujen sekä myös vokaalien osalta.
Rumpujen soundikin mielestäni toimi pidemmänpäälle oikein hyvin! Ainoa oikeastaan missä ehkä se pisti aluksi korvaan kun rupesi ensimmäistä biisiä kuuntelemaan, mutta ei se sen jälkeen enää jää häiritsemään ainakaan itseä tässä kuunnellessa.
Kitarasoundit ovat mielestäni hyvät ja vokaalit ovat riittävän selkeät vaikka genre huomioidaankin.
Tässä musiikissa on mielestäni ideaa ja on oikeasti ajatuksella rakennettu biisit.
Koska myös oma henkilökohtainen mielipide on se vaikka soitettaisi kuinka äärimetallia kyllä musiikissa silti voi säilyttää jonkin idean ettei se ole vaan meteliä.
Mielenkiinto säilyi koko julkaisun ajan hyvin mukana ja tosiaan viimeiseen biisiin oli vielä säilytetty noita kitaramelodioita ja pieni soolo loppuun niin ne kruunasivat tämän kokonaisuuden hienosti!
Kova julkaisu mielestäni tähän genreen!
Jos jotain voisi parantaa niin toki rummuissa voisi aina saada kun ne soitetaan oikeasti ja niitä kun on tekemässä rumpali joka erikoistunut soittimeensa niin uskon että tämä voi kehittyä ns. seuraavalle levelille siltä osin.
Soundipuoli nyt mielestäni oli todella jees loppuunsa muulta osin.
Vokaalit toimivat se, että vokalistin hengenvedot ajoittain kuuluu selkeästi niin en nyt loppuunsa tiedä onko se edes niin paha juttu.


Tuomio

 8/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat