Translate

sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Ulthima- Symphony of the night

 



 

Alkusanat

Morjens! Nyt olisi tälläinen Meksikossa alkunsa saanut melodinen metalliyhtye arvostelussa. Säveltäjä kitaristi sekä basisti ovat Meksikosta Suomeen muuttaneet ja koonneet täällä täyden yhtyeen ja nyt kuuntelussa on heidän debyyttialbumi. Albumilla on kappaleita bändin 10 vuotisen historian ajalta. Mielenkiinnolla aloitan albumin kuuntelun ei muutakun musiikit päälle ja kakka housuun!  

1.Black Swan

Heti ensimmäinen biisi ainakin käynnistyy siihen malliin, että tyylilaji selviää! Kosketinmelodiat ja kitaramelodiat tulevat korville, että tuntuu! Todella hyvänkuuloista melodiaa tarjoillaan alusta lähtien ja soundipuoli vaikuttaisi myös olevan kunnossa. Laulu kun alkaa niin yllätyin erittäin positiivisesti myös siitä! Jotenkin melko Norther/ Ensiferum yhtyeen tyylinen laulu ja jotenkin tämä mahtipontinen musiikki niin toimii erittäin hyvin!

Biisissä on hyvä ja selkeä melodia ja rakenne on hyvä. Kohdassa 1:15 rytmi ehkä muuttuu hieman hätäillen jotenkin.

Biisin lopetus on hyvä tuollainen, että mätetään paljon raskaammin mutta kun musiikki lakkaa se tapahtuu mielestäni liian yhtäkkiä.

 

2.Tears of Fire

Tämä biisi tärähtää myös voimalla käyntiin. Myös tässä biisissä on erittäin hyviä selkeitä melodioita! Biisissä on hyvä tuollainen rytmikäs kitaramättö ja väliin aina melodiaa ja laulua sitten taas sama toistuu erittäin hyvänkuuloista.

Biisissä on kaikki nuo kohdat, kun paahdetaan kovaa erittäin taitavia ja hyviä! Soolot ovat hyviä! Mutta soolojen jälkeen mielestäni tuo vaihdos hieman ontuu. Loppuosa on taas pelkkää julistamista!

3.Belegar

Biisin alun syntikkamelodia on kyllä jälleen erittäin kova ja sitten kitara liittyy samaan melodiaan, jonka jälkeen biisi käynnistyy kunnolla. Tässä biisissä puskee kyllä niin Ensiferum viboja että.

Tässä biisissä kyllä tulee sellainen kitarariffi, että sen aion opetella.

Biisissä on annettu hieman bassolle näkyvyyttä mikä on aina hyvä ja rummut kyllä mättää niin perkeleenmoista settiä jatkuvasti, että paska menee housuun kovemmaltakin hevifanilta.

 

4.Daughter of Twilight

Biisin alkuun on mielestäni ihan hauskasti keksitty tuo että kitarasta käännetään volumet päälle ja alkaa kuulua vahvistimen ääni. Helvetillinen paahto alkaa samantien ja tämä laulu on kyllä erittäin jees! Biisin noin puolessavälissä meno hidastuu, mielestäni tuossakin tuo vaihto tapahtuu hieman heikonlaisesti, ei se sinällään pahalta kuulosta mutta sen voisi tehdä ehkä paremminkin. Biisi lähtee tuon hetken himmailun jälkeen taas rullaamaan ja se on osattu tehdä hyvin. Raskaan osuuden aikana vaihdetaan hieman melodiaa lennosta ja se myös ainakin itsellä pisti hieman korvaan, vaikka siihen on pieni rumpufilli tarjoiltu. Soolo on hyvä.

 Biisin lopussa oleva nopea tykitys on kyllä erittäin jees siinä kaikki soittajat kyllä pistää semmosta settiä tulemaan että harvemmin kuulee.

5. Beyond The Veil

Rummut käynnistää biisin hienosti ja sitä seuraa kunnon melodinen mättö. Tässäkin biisissä uskomattomia melodioita.

Soolo on myös tässä hieno hieman tarjoillaan kampitekniikkaa siihen alkuun ja soolon jälkeen biisissä on kohta kun musiikki hieman lataa ja vokalisti huutaa samaan väliin se oli erittäin hieno kohta biisissä meni itsellä iho kananlihalle!

Tässä biisissä ei kyllä heikkouksia omaan korvaan kuulunut.

6. Eternity

Biisin alku on mielenkiintoinen, että rummut takovat noin paljon katkonaisesti melodian tueksi. Ne on kyllä siis yleisiä tämän tyylisessä musiikissa että on noita rumpujen yksittäisiä tauotettuja iskuja siihen melodian väliin mutta tässä mielestäni noita iskuja annetaan aika paljon. Se pisti korvaan ja oli mielestäni jotain erilaista ja erittäin jees.

Tämän biisin melodiat on helvetin mahtipontiset kyllä ja tässä on muutamia erilaisia kaikki vaan toimii niin hyvin! Kitarasooloa ja kosketinsooloa tarjoillaan ja on kyllä huh huh, tuo kosketinsoolokin on niin nopeaa soittoa että! Soolojen jälkeen bassolle annetaan huomiota ja tuo kaikki on toteutettu kyllä hienosti tässä.

Basson osuuden jälkeen homma taas käynnistyy täysillä.

 

7. Dancing with Shadows

Tässäkin biisissä on hyviä melodioita ja riffejä. Noin puolessavälin biisiä homma hidastuu tuo vaihdos alkaa hieman jännästi, musiikin tyyli vaihtuu niin rajusti yllättäen. Siinä tulee sellainen rauhallinen kosketinmelodia, joka itsessään kuulostaa kyllä hyvältä. 

8. Ulthima

Tämän biisin alussa oleva melodia tuo jotenkin mieleen, että tämä voisi olla erittäin iso hittibiisi.

kohdassa noin 1:45-2:10 tapahtuu jotain hassua rytmien kanssa useammankin kerran.

Biisissä esiintyy loppupuolella myös tuollainen välikitarointi se jotenkin siinämielessä ei istu tähän kokonaisuuteen, joka on muuten niin täynnä kaikkea.

9. Symphony of the night

Viimeinen biisi alkaa hyvänkuuloisella kosketin introlla, jonka melodiaan kitara ja basso liittyy. Tässä biisissä sooloilla revitellään ihan huolella, homma yltyy melkein nopeuskilpailuksi. Biisi on mielestäni levyn vahvimpia.

 

Loppusanat

Noniin hetki pitää vedellä henkeä tämän jälkeen. Levy yllätti kyllä tyylillään hieman, se oli ihan helvetin positiivinen yllätys tyylin puolesta.

Biisit on suurimmaksi osaksi todella taitavia paikoin mielestäni sovitukset hieman ontuu ja ratkaisut ovat erikoisia mutta kokonaisuus kaikilla biiseillä on kuitenkin hyvä.

Albumilla on jopa täyden 10 pisteen arvoisia biisejä mutta kokonaisuutena tässä välillä kompastellaan ja sanotaan kun laulu on todella yksipuolista ja musiikissa tapahtuu jatkuvasti niin paljon noita melodioita ja kaikkea että se rupeaa olemaan mielestäni liikaa, kun koko albumin kuuntelee kerralla.

Levyllä on kyllä erittäin hyviä melodioita ja niitä on paljon voisi sanoa ehkä jopa liikaa. Laulajan ääni on hyvä mutta paljon kuunneltuna se alkaa uuvuttaa koska siinä ei oikeastaan ole mitään vaihtelua.

Rumpalin työskentely on koko albumin mielestäni hyvää.

Sanotaan että nämä biisit olisivat toimineet paremmin lyhempänä julkaisuna itselle mutta 9 biisiä oli mielestäni jotenkin raskas.

Myös nuo muutamat sovitukselliset hommat, kun tässä kyllä pystyy kuuntelemaan, että kaikilla soittajilla taitoa löytyy, niin näkisin, että pystyttäisi entistä kovempaankin suoritukseen.

Tuomio

 8/10

Loppuun vielä kuva yhtyeestä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat