Translate

perjantai 16. huhtikuuta 2021

Jo Below- No Control

 


Alkusanat

Seuraavana meillä olisi vuorossa helsinkiläinen 4 hengen melodista hard rockia soittava yhtye naisvokaaleilla. Ei mielestäni Suomessa ainakaan niin yleinen mutta toki välillä törmää. Yhtyeen musiikki ei ole itselle aiemmin tuttua ainakaan suuremmissa määrin. Tämä on 5 biisin EP, joka on tulossa ulos 16.4.2021 PS. Arvio on kirjoitettu aiemmin siis tuli ulos eilen ;)

Sain mahdollisuuden kuunnella EP:n ennakkoon. Tämä on yhtyeen toinen EP.

 

Line-up:

Johanna Kari - vox
Roni Seppänen - gtr
Jonne Lindqvist - bass
Olli Vartiainen - drs

 


1.Ms.Death

EP:n alku yllätti tuollaisella hyvin koukuttavalla kitaraosuudella!

Naisääni kyllä myös yllätti erittäin positiivisesti heti alkuun. Tulee hieman itselle ehkä joku Paramore jopa mieleen.

Kertosäkeessä on kyllä hittiainesta! Eikä tässä mielestäni puske läpi liikaa mikään suomiaksenttikaan (kun esityskieli on englanti) että kuulostaa kyllä oikein hyvältä!

Biisin loppupuolella tulee tuollainen kitara ja rumputulitus mikä on kyllä rytmikäs ja erittäin hyvä. Tuon pätkän jälkeen tulee tuollainen vaisu kohta missä kitara ja laulu kuuluvat yhdessä mielestäni se on hieman liian lyhyt tuohon väliin, vaikka se siitä luontevasti jatkuukin.

Tässä olisi vielä video oli pakko yrittää soittaa biisin Introa. 



2.Where are you now?

Tämä biisi kun alkaa, niin omat mielikuvat menevät jonnekkin stadion keikalle tätä kuuntelemaan. Tässä rauhallisessa tunnelmoinnissa ja laulajan äänessä tulee itselle kyllä kylmät väreet erittäin hyvänkuuloista!

Biisissä on hyvänkuuloinen kitarasoolo, siinä on melodiaa ja tunnetta!

Kertosäe on melodinen ja mukana laulettava erittäin hyvää työtä kyllä!

3.Another Dimension

Rytmikästä musiikkia hienosti basson tukemana ja tätä laulajan ääntä siihen mukaan niin kyllä tämä vaan kuulostaa helvetin hyvältä!

Bändi mielestäni tässäkin onnistunut tekemään erittäin tarttuvan biisin.

Tässä biisin loppupuolella tuo välisoitto missä toistetaan Intron osuus, on kyllä hienosti toteutettu ja se istuu tuohonkin kohtaan niin hyvin!

 

4.I Confess

Biisin Introsta tuli jotenkin Herra Ylppö kyllä mieleen. Hienosti toteutettua vokaalia tässä, kun laulu tulee kuin hieman ”eri taajuuksilta”. Se hienosti tekee biisistä monipuolisemman.

Taas biisissä erittäin hyvänkuuloinen kertosäe ja koko biisi toimii!

5. No Control

Biisi lähti käyntiin akustisella kitaralla, erittäin hyvänkuuloinen! Vokaalit toimivat kyllä yhtä hyvin myös akustisessa musiikissa.

Tässä biisissä viimeistään voi todeta kyllä, että laulaja on kyllä erittäin hyvä!

Hieno lopetus mielestäni tälle EP:lle tämä akustinen biisi!

 

 

Loppusanat

Erittäin hyvät ja toimivat biisit.

Hyvänkuuloiset vokaalit ja siellä on hieman erilaisia vivahteita, että laulaja osaa myös käyttää ääntä monipuolisemmin eikä se toista vain samaa. Se on tärkeää mielestäni tälläisessä rock musiikissa, että laulusta itsestään löytyy melodiaa, kun taas metallimusiikissa se ei ole ihan niin tärkeää.

Biiseissä oli melodiset ja mukana laulettavat kertosäkeet ja biisien sovitukset olivat mielestäni hyvät.

Kaikkien soittimien miksaus on mielestäni onnistunut, kaikki kuulosti vain ja ainoastaan hyvältä.

Tyyli on kyllä bändillä hallussa ja ei ainakaan nyt tule mieleen, että Suomessa joku tämän tyylin näin hyvin hallitsisi naisvokaleilla maustettuna. Eikä tämä mielestäni häviä tyylilajin edustajille, vaikka katsottaisi ihan maailmanlaajuisesti.

Tuomio

 9/10

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat