Translate

tiistai 6. huhtikuuta 2021

Solus- M/S Chaos EP

 


Alkusanat

Bändi on kotoisin Raumalta ja toimii ainakin toistaiseksi yhden miehen projektina. Bändi lähetti EP:n arviota varten ja siitä iso kiitos tähän väliin.

Mukana tuli myös hieman infoa bändin taustoista ja mitä tarinaa on kappaleiden takana.

Levy on meriaiheinen, jossa käsitellään muutamia isoja meriturmia sekä jollain tapaa merenkulun armottomuutta ja meren voimaa.  

Bändi on aiemmin julkaissut Inhale-albumin ja se on ilmestynyt suoratoistomarkkinoille 20.11.2020

Ennen arvostelua en ole muistaakseni kuunnellut yhtyeen tuotantoa, joten tämä on mukava saada kuulla suunta millaista musiikkia esittää Solus!

Masterointityön on hoitanut ulkopuolinen ja kansitaide on hankittu erikseen.

Bändi

Toni Mäkynen- musiikki ja äänitys/miksaus

EP sisältää 5 biisiä ja seuraavaksi tunnelmien pariin.

1.Pegasos

EP:n aloitus on osattu tehdä kyllä sellaiseksi mikä nappaa huomion samantien, ilmeisesti jonkinlainen kaikuluotaimen ääni, mikä sopii kyllä teemaan! Musiikki on itsessään kyllä hyvänkuuloista, ehkä rummut on hieman liian ”keksityn kuuloiset” ajoittain ja myös laulu itsessään mielestäni toimii mutta hieman tämä kaikki yhdessä menee ehkä vähän sekavankuuloiseksi jopa.

Biisin puolivälin jälkeen musiikki taukoaa ja alkaa rauhallisella bassolla tuo kohta on mielestäni tehty hieman ehkä hätäisen oloisesti.

Tuosta alkava kohta johtaa nopeasti hyvään kitaramelodiaan ja jatko on hyvänkuuloinen.

Biisin lopetus on myös mielestäni ehkä hieman äkkinäinen.

2.Rebellion

Tämä biisi käynnistyy hyvällä mätöllä. Ja tuo kohta, kun laulu alkaa on mielestäni helvetin hyvä! Laulu istuu tuohon musiikkiin erittäin hyvin ja siinä on semmoista suoraviivaisuutta, jonka mukana on mukava heiluttaa päätä!

Puhtaat laulut mielestäni hieman kaipaisi hiontaa mutta tuo puhtaiden ja örinävokaalien sekoitus on mielestäni hyvä idea ja se on toteutettu hyvin. Ja puhtaissa lauluissakin ääni on hyvä mutta hieman huomaa kun venytetään sanoja niin se ääni ei itselle enää toimi sillätavalla.

Kertosäkeen jälkeen lähtee hyvänkuuloinen mättö kyllä!

Biisissä kun on tuollaista sooloilua ja siitä biisi jatkuu, niin vaihto on myös hieman hätäisen oloinen, samoin kun mennään uudelleen tuohon puhtaaseen lauluosuuteen niin nuo vaihdot tulee jotenkin niitä ei ”pohjusteta” mielestäni tarpeeksi.

3.M/S Chaos

Biisin alussa rauhallista kitarointia ja otteita radioviesteistä M/S Estonian onnettomuudesta. Se kyllä luo itsellekkin kylmiä väreitä. Siinä on todella paljon haikeutta.

Biisin alussa, kun homma vaihtuu raskaammaksi, on mielestäni hyvin toteutettu tuo, että alun melodia säilyy tuon raskaan osuuden mukana!

Biisissä nuo ”September sea” huudot kyllä kuulostavat helvetin hyvältä!

Tuon puolen välin jälkeen tulevan kuulutuksen jälkeen musiikki käynnistyy hienosti uudelleen mielestäni ja on tehty taitavasti mutta tuo kun laulu jälleen jatkuu se vaihdos jotenkin tapahtuu liian nopeasti ja samalla kun riffi vaihtuu niin se töksähtää hieman.

4.Cpt. Coward

Biisin alussa hyvänkuuloista mättöä! Ja tämä on itseasiassa koko biisi puhdasta vihaa ja suoraviivaista mättöä ja itseasiassa mielestäni tämän EP:n paras biisi toteutuksen puolesta. Tässä kaikki toimii mielestäni hyvin.

 

5. Way back

Biisissä on ainakin alkuun akustista kitaraa mikä sopii mielestäni tälläisen teeman kanssa EP:n lopetusbiisiksi. Tässä akustisessa tunnelmoinnissa tuo puhdas laulu toimii huomattavasti paremmin mielestäni! Biisissä on myös kosketinmelodioita, jotka tukee tuota haikeaa tunnelmaa ja perkele kitarasoolo lähtee niin helvetin hienosti käyntiin tuosta ja soolo itsessään on myös hyvä siinä on tunnetta!

Loppuun tulee vielä soolon jälkeen tuota örinälaulua mikä on osattu hienosti toteuttaa mutta minulle tämä biisi olisi toiminut erittäin hyvin myös kokonaan puhtaalla vokaalilla mitä olisin ennemmin odottanutkin tältä.

Mutta tämä biisi oli vahva suoritus kyllä kaikinpuolin.

Loppusanat

Tässä EP:llä oli hieman sitä ongelmaa mitä osasin hieman epäillä, kun on yksi tekijä niin rummut esim. ovat hieman liian ”keksityn oloiset” paikoitellen. Mutta samaan aikaan se on kunnioitettava suoritus tehdä näin hyvää jälkeä yksin koska se vaatii laajaa ymmärrystä kokonaisuudesta. Bändissä, jossa jokaisella soittajalla on tuo oma pääinstrumentti, niin voidaan ajatella, että jokaiselle osalle on se oma erikoismies ja nyt tälläisessä yhden miehen projektissa taas tulisi osata miettiä kaikki itse.

Tällä EP:llä on paljon hyviä melodioita ja riffejä sekä vokaaliosuuksia. Sanoitukset ovat mielestäni myös hyvät.

Paikoitellen nuo eri osien vaihdot mielestäni ontuvat ja puhtaat vokaalit kaipaisivat mielestäni myös hieman hiontaa. Örinävokaalit mielestäni toimivat hyvin! Ja puhtaat vokaalit päätösbiisissä tuossa akustisessa tunnelmoinnissa toimi mielestäni paremmin kuin noissa muissa kappaleissa.

 

Tuomio

 8/10

Youtube arvosteluvideo EP:stä jossa yhteenvetoa

Suora linkki: Youtube


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat