Translate

lauantai 27. maaliskuuta 2021

Resham- All I Mist

 


Alkusanat

Dodiii! Tänään olisi arvostelussa post-progressive psyche-grungea että sanotaanko, mielenkiinnolla odotan mitä sieltä tulee! Bändi lähetti levyn postissa ja isot kiitokset bändille siitä!

 

Alkuun levystä voisi sanoa, että kansiläpyskä lehtineen on kyllä helvetin siisti! Ja…. nohh psykedeelinenkin mikä varmasti bändin imagoon kuuluu. Hieman yllätyin jopa, kun availin levyn kannet ja kansivihkoset, että ei ole tullut varmaan henkilökohtaisesti koskaan törmättyä vastaavaan. 


1.Prarie girl

Alusta tuli tunne, että tässä esitellään ehkä jopa hieman uusi genre. Laulu kun alkaa niin ääni kyllä yllätti, erittäin jees! Basso jytisee hemmetin komiasti kyl ja tässä on musiikilla luotu kyllä hienoa tunnelmaa. Tässä biisissä on mielestäni hyvin osattu tuollaisella kaoottisella huutolauluilla tuoda semmoista kaaosta tähän biisiin ja musiikki on osattu hienosti rakentaa tässä, että se mukailee noita tunnetiloja.

2.Rewrite

Heti alkuun biisistä pakko sanoa, että se jatkui luontevasti edellisen biisin lopetuksesta, se oli erittäin hyvin toteutettu! Biisin alussa on melko psykedeelinen tunnelma kyllä. Tuo psykedeelinen osuus kääntyy hienosti sellaiseen rauhallisen tunnelmoinnin kautta tauolle ja samantien sieltä takaisin basson saattelemana. Biisissä on tuollaista nopeaa puhetta melkein jopa räppiä ja sitten tuota kaoottista huutoa mitä myös ensimmäisessä biisissä. Tulee mieleen tässä sellainen ajatus, että nämä jätkät kyllä kuulostaa kansainvälisiltä.

Kansilehtistä vilkaisemalla havaitsee, että tässä biisissä on myös todella paljon sanoituksia. Täällä sanoituksissa on erittäin nerokkaita pätkiä pakko myöntää! Yksi on tämä ”everytime I rewrite something to nothing and nothing back to something”

Hienoa kaaottista tunnelmaa saadaa biisin loppupuolella, kun kitaran annetaan välillä kiertää. Ja aivan biisin lopussa tuo tunnelma on hienosti osattu luoda, itselle tulee mielikuva kuin hapuilisi jossain tyhjyydessä.

3.A Voice Less

Biisi alkaa tuollaisella hitaammalla tunnelmoinnilla, joka kyllä kuulostaa vaan helvetin hyvältä! Biisissä on hieno kohta sellainen 2:40 jälkeen että tulee tuollaista kaoottista huutoa ja korkealta soitettu kitara lähtee siitä, johon sitten noita huutoja on lisätty päälle. Tämän jälkeen taas tuota rauhallista tunnelmointia. Biisin lopussa oleva melodia mielestäni tuli hieman tyhjästä ja on irti muusta biisistä.

4.Tell The Visioned

Biisi alkaa yllättävästi ei nimittäin oikein vastaa edellisiä biisejä alun osalta, kun ruvetaan mättämään nopeasti. Siinä on hieman jopa black metal henkisyyttä. Biisissä on helvetin hienosti toteutettu tuollainen kohta, kun lauletaan ”talk like a gun ready to go” sen jälkeen lauluääni kaikkoaa kauas ja se on osattu hienosti toteuttaa!

 Täällä on jälleen jotenkin hieno pätkä ”changed my ways, switched period be witched taken over elsewhere ending everywhere”

 

5. Glitch

Biisi vaihdos on tehty jälleen, että se suoraan jatkuu edellisen biisin loppuun hienosti. Biisissä on tehty tuollainen kohta kuin yhteys katoaisi ja sitten se palaa sieltä takaisin.

Biisissä on todella hyvänkuuloisia nuo raskaammat osiot. Biisin lopetus on vähän ehkä jopa vedetty ”överiksi” jos se tälläisessä musiikissa edes loppupeleissä voi olla.

6. Leaves Before Fall

Vaikka tämä biisi hyvin seuraakin levyn muuta tunnelmaa tämä vaikutti kokonaisuutta miettien hieman ”täytebiisiltä”

7. As I Seed

Tässä viimeisessä biisissä jäin kuuntelemaan todella tarkasti, miten onkaan voitu osata sovittaa jotenkin näin monimutkaista musiikkia noin hienosti ja osattu tehdä kaikki yksityiskohdat niin hienosti!

Biisin lopussa nuo biisin päätös sanat ovat hienot, jonka jälkeen tulee tuollaista mahtipontisuutta ja musiikki tulee tosi isona, se on mielestäni hieno ajatus levyn päätösraidalle.

 

Loppusanat

Tämä oli jälleen yksi suuri yllätys itselle. Sanotaan nyt tyylilaji ei itselle ole niin tuttu. Olen kyllä kuullut joskus bändejä, joilla on samaa tyyliä osittain mutta täysin vastaavaa en varmasti koskaan tähän mennessä.

Genre kuvaus kyllä sopii tähän musiikkiin täydellisesti. Musiikilla on osattu todella hyvin seurata tunnetiloja ja miten erilaiset vokaalit täyttävät tuon kokonaisuuden, tämä on oikeasti erittäin taitavaa työskentelyä!

Bändi kuulostaa myös hyvin kansainväliseltä, että tämä musiikki kyllä voisi soida ympäri maailmaa.

Äänitystyö on mielestäni myös erittäin onnistunut.

Levyn kansitaiteet ovat erittäin hienot!

Oikeastaan ainoa miinus mielestäni, vaikka genre onkin tälläinen itselle erikoisempi niin tuo että ehkä välillä mennään omaan makuun liian överiksi joissain kohdissa.

Kokonaisuus kyllä on erittäin hyvin toteutettua kamaa!

Tuomio

 9/10

 Youtube arvostelu suora linkki Youtube arvostelu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat