Translate

sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

I AT LAST- Magenta


 

Alkusanat

Tänään vuorossa olisi tuleva viiden (5) biisin EP, I At Last yhtyeeltä. Bändin genre voidaan ohjata metalcoren suuntaan. Yhtyeen musiikki ei itselle ole aiemmin kauhean tuttua mutta olen ollut tietoinen yhtyeestä.

Bändi

Henry Manninen - Vocals

Roope Lappalainen - Guitar

Juha Rantala - Guitar

Roberto Rivera Pöyhönen - Bass

Niko Haavisto - Drums

1.Lilian

Biisi alkaa melko jopa discomaisella meiningillä. Biisissä on tuollaisia huutoja, joista tulee hieman ehkä Linkin Park itselle mieleen, kunnes biisi kääntyy raskaampaan suuntaan ja meno on hyvinkin metalcorea. Basso erottuu hyvin musiikissa ja tukee melodiaa hienosti koska se puskee niin selvästi laulujen taustalla.  Rummut oli kyllä melko konemusiikkimaiset tässä aloitusbiisissä. Mielenkiintoinen aloitus kyllä.

2.Divine

Nyt lähdettiin vetämään heti alkuun kyllä sillälailla, ettei tunnistaisi edes samaksi yhtyeeksi. Melko persoonallisiakin vokaaleja irtoaa tulee hieman ajoittain semmoinen Raised Fist-yhtye viba. Biisissä on hyvä melodia ja nuo raskaat osuudet on sovitettu hienosti kaiken melodian kanssa. Musiikki kuulostaa melko tekniseltä kun riffit ja melodiat menee ikäänkuin hieman ristiin noiden kaikkien vokaalien kanssa.

Tässä biisissä kun tulee nuo SAVE ME! huudot ja siihen päälle muu laulu niin se koko kohta on erittäin hyvänkuuloinen sitä piti kuunnella useaan otteeseen.

3.Wake

Biisin alkuun hyvä kitara intro johon rummut liittyvät se hienosti kuin lataa musiikkia käyntiin. Sitten hommaan tulee hyvää pomppuriffittelyä ja hyvänkuuloista ärinävokaalia sekaan.

Tuo aloitus tuohon on tehty hienosti, että Intron rytmi ja iskut vedetään raskaasti ennen kuin se riffi vaihtuu ja laulu alkaa.

Biisissä myös kohta, jossa soitto hetkeksi lakkaa ja sitten lähdetään vetämään taas vihaisesti ni perhana, että on kova!!

4.Mother

Tässä biisin Intro on hemmetin siisti tuollainen melodinen kitarariffi. Biisin noin puolessa välissä meno rauhoittuu ja bassolle annetaan kunnolla tilaa. Se itse bassoriffi kuulostaa hyvälle mutta mielestäni biisin luonne vaihtuu sen jälkeen hieman liikaa. Sitten lähdetään takaisin tuohon raskaampaan mikä kuulostaa hyvältä ja vielä tulee kevyempi osuus, joka istuu mainiosti ja mielestäni paremmin kuin tuo puolenvälin jälkeinen homma. Lopetus biisille on raskassa ja itse pidän tuosta, että rummuilla peltiä piestään ihan huolella!

Yirtin korvakuulolta soitella biisin Introa ja bändi antoi palautetta että läheltä menee. 



5. From Within

Biisin alku on melko progemainen. Kitaroilla tehdään vähän erilaisia kuvioita päällekkäin ja basso vetää myös jotain ehkä omaa kuviota ei ihan pysty enää kerralla hahmottamaan täysin kaikkia erikseen. Hyvältä tämä alku kyllä kuulostaa!

Nuo pitkät huudot tuollaisella säröllä kyllä kuulostaa hyvältä, kun melodia tukee sitä.

Tässä biisissä myös loppupuolella, kun homma rauhoittuu, niin se vaihto on jotenkin mielestäni, että tapahtuu liian kuin seinään.

Tämänkin biisin lopetus itsessään on kyllä hieno kuulostaa samaan aikaan jotenkin iloiselle ollen kuitenkin äkäinen.

Loppusanat

Bändi kyllä hallitsee genren koukut ja ovat taitavia soittamaan se ei jää epäselväksi.

Lauluissa ärinäosuuksista mieleen tulee all that remains ehkä eniten näin äkkiseltään, mutta paikoin laulajan ääni yllätti tuolla Raised Fist tyylisellä hommalla.

Vokaalit eivät pääasiassa kuitenkaan mielestäni eroa genren muusta kamasta kauheasti. Ehkä se hieman erottaa, että tässä on kyllä erittäin monenlaista laulua sanotaan sitä löytyy ihan yllättävänkin paljon niinkuin yhdeksi bändiksi!

Musiikin osalta sanotaan, että tässäkin genressä hommat on jo käsitelty niin monipuolisesti, että en tiedä toiko tämä mitään uutta siihen. Muutama kohta EP:llä hämmensi hieman siltä osin, miten musiikin tyyli vaihtui mutta kokonaisuutena ihan toimiva paketti kyllä!

Ensimmäinen biisi oli myös jotenkin niin erilainen muiden biisien kanssa, että se jäi hämmentämään.

Oma suosikkini tältä oli biisi 2. DIVINE

Muutamia hetkiä EP:llä mielestäni tyyli vaihtui hieman ”outoon” suuntaan mutta sieltä kun käännyttiin takaisin se oltiin toteutettu paremmin.

Pre-save linkki https://save-it.cc/imusician/magenta

Tuomio

 8/10


 Erityiskiitos Inverse Recordsille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat