Translate

torstai 12. syyskuuta 2024

Anzillu- Ex Nihilo

 

Anzillu

Ex Nihilo

 

Alkusanat

Sain matskut sähköpostiin jo aikaa sitten, mutten ole aiemmin kerinnyt tähän arvosteluun. Julkaisutahti on hidasta, kun tämä on harrastelua kaiken muun touhuilun joukossa eikä hommaa tehdä rahaa vastaan vaan palosta musiikkiin. Silloin ei kuulu tehdä väkisin se ei tuo hyvää lopputulosta musiikin kirjoittamisessa eikä musiikin fiilistelyssäkään.  Tämä piti alun perin yrittää kirjoitella jo varmaan noin vuosi sitten, mutta tosiaan minulla on sovittu arvosteluja ja etenen sen mukaisesti en ota kiilauksia vastaan. En sinällään pyytele anteeksi, mutta kyllä se näin tunnollisena ihmisenä tuntuu hieman surulliselta välillä, että nämä on tahtoneet venyä muiden kiireiden takia. Vahvimpia periaatteitani elämässä on kuitenkin aina ollut, että jos jotain lupaa niin se pyritään pitämään, vaikka sen toteuttaminen veisikin aikaa. Ajan venyttäminen taas voi olla riippuvainen niin monesta eri tekijästä, etten ole oikein jaksanut enää stressata sitä.

 

Mutta joo back to basics tai jotai. Yhtyeen on aloittanut Jesse Kämäräinen, jonka nimeen olen törmännyt jo kauan sitten selatessa netissä kaikkea kotimaisen metallimusiikin tapahtumia. Hänen aiempi Thrash metal pumppu Inkvisitor on jo lopettanut, jonka jälkeen syntyi Anzillu. Ja lisäyksenä vielä kun tiedän soittajan taidot ainakin osan siitä se nostaa odotukseni melko korkealle! Lähetääs kattelee.

 

 

1.Needles (On my Nerves)

Rummut potkii biisin käyntiin! Thrash pomppuriffiä ja hyvät vokaalit. Biisissä on vähän tuollaista itämaista melodiaa riffissä tulee jopa joku Nile hieman mieleen.

Rytmit muuttuu hiukan nopeasti tässä mikä on kyllä genrelle ominaista, mutta kokonaisuus pysyy kyllä hallussa silti.

Sanoitusten rytmitys on mielestäni onnistunut ja laulaja myös pystyy venyttämään sanat yms, että ääni sen kestää hallitusti.

Kitarasoolo oli helvetin kova! Soolon jälkeen tosin biisi jatkuu hieman erilaisella tyylillä, ettei se täysin muistuta enää biisin alkua sitten sooloilu jatkuu ja mielestäni menettää hieman ajatustakin.

Biisin lopetus on tiukka mutta toisaalta hyvin perinteinen paahto.

Mainintana vielä tähän, että biisistä on tehty myös musiikkivideo, mielestäni se on hiukan tylsä siinämielessä, kun itse en oikein syty musiikkivideosta, jossa katsotaan kun soittajat soittaa.

2.Mental Graveyard

Black metal viboja jopa tässä alussa, mikä yllätti edellisen jälkeen. Meno muuttuu hyvin Kreator tyyliseen settiin tuon alun jälkeen, vaikka siinä edelleen on semmoinen kauhumoodi päällä sointujen osalta mitä bläkkiksessä käytetään. Vokaalit ovat myös erilaiset ja raskaammat tässä paikoin.

Puolen välin jälkeen biisissä on tuollainen rumpu/ kitara välisoittelu jonka jälkeen alkaa soolot, en täysin ymmärtänyt itse tuota mikä oli sen tarkoitus, sitten soolo mielestäni lopun osalta hieman karkaa biisin luonteen ulkopuolelle. Tuosta kohdasta kuitenkin hieman jää sellainen tunne, ettei keksitty kunnolla miten tästä jatkaisi niin tehdään näin.

Lopun soitto cleanilla soundilla hieman sotkuisesti oli mielenkiintoinen ja hyvä ajatus biisin loppuun.

 

 

3.Trumpets of War

Raskasta alkua jälleen tässäkin! Kovasti rummut saattelee kyllä kun kunnon jylinää nopealla basarilla nuo kohdat on kyllä aina jotenkin maukkaita.

Tykkään myös tuosta raskaasta bassokitarasta. Taukoilevat rytmit kitaran ja rumpujen yhdistelyllä myös tuo aina semmoista terävyyttä ja jotenkin antaa heti teknisesti taitavaa kuvaa.

4.The Cleansing Flame

Kunnon thrash riffittelyä biisin alkuun.

Ehkä yksi julkaisun parhaita introja on tässä.

Ensimmäinen säkeistö myös pyyhkii mielestäni melko pitkälti kaiken muun tältä julkaisulta suoraviivaisuudellaan ja kun rytmit on maltettu pitää tuollaisena selkeänä myös minunlaiselle suoranmusiikin ystävälle. Potkii perkeleen kovaa! Toki paljon käytetty homma, mutta se ei ole sitä aiheetta koska se vaan toimii niin hyvin.

Slayer tyylistä kaaosta melodioilla tiukan riffittelyn lomaan biisin lopussa sitten missä kaahataan tuhatta ja sataa. Ehkä tuo biisin ihan loppu oli sellainen hups oho, mikä hieman jäi ihmetyttämään mutta muuten kova veto!

5. Discordia

Biisissä nostaisin eniten esille tuon raskaan riffittely, joka päättyy melodiseen riffittelyyn se on helvetin hienon kuuloinen. Kuullaan ensikerran noin 0:40 kohdassa.

Pomppumelodiariffittely myös puheen taustalle oli hieno yksityiskohta.

Ryhmähuudot biisin lopussa myös on erittäin siistin kuuloinen ja kuinka melodia saatetaan loppuun! Tämä on kuin suunniteltu lavalle jo ihan äänitteelläkin.

6. Dauntless

Kauhumelodiaa kitaralla alkuun eikä itseä häiritse edes tuo vähän sotkuinen clean soundi se itseasiassa tukee tuota kauhuefektiä melko pirun hyvin.

Mättöriffi vaihtuu liian nopeasti mielestäni alun himmailuun. Tuon mättöriffin jatkoksi tehty melodisempi osuus myös alkaa liian nopeasti josta paluu mättöriffiin. Se on jotenkin tehty niin, että omaan korvaan hyppää liikaa.

Biisi loppuu ihan hienoon tilutteluun se sopi tämän biisin lopetukseen kyllä hienosti!

7. Splinter in the Mind`s eye

Mielenkiintoisesti wah-pedaalilla maustettu alku. Toki en tiedä itselle jotenkin tällaisesta herää jonkinlainen hassuttelu fiilis vähän liikaa. En sitten tiedä onko tämmöiselle julkaisulle hyvä vai huono asia sekin varmasti jakaa ihmisiä. Itse en ehkä käyttäisi vaan jättäisin mahdollisesti sitten liveshown osalle.

Tiukkaa riffittelyä on tässä biisissä myös vaikka kuinka paljon. Hienoin kohta tästä on kun musiikki hieman taukoaa ja kitara jää vinkumaan josta lähtee mättö käyntiin n. 3:30 kohdasta eteenpäin!

Biisissä myös toimiva lopetus.

8. Vulture

Saatanan hyvä alku biisissä jälleen.

Biisi on suoraviivaista tykitystä hyvillä koukuilla rytmien ja kitarariffien osalta. Ehdottomasti meikäläisen suosikki tällä julkaisulla tuli kuunneltua useamman kerran putkeen tätä.

Laulut on melko yksitoikkoiset ja perustuu enemmän painotukseen, mutta se on tällaisessä biisissä vain hyvä ja voisin kuvitella, että tällä biisillä huudattaisi yleisöä hienosti myös.

Lisää tätä osastoa sanoisin minä!

 

9. Ex Nihilo

Julkaisun nimikkkobiisi. Death vaikutteita tuon voiko sitä kutsua jonkinlaiseksi polyrytmiseksi riffittelyksi. Joku viisaampi voi sitten kertoa mikä on oikea termi tuollaiselle. Se on oikeastaan pääroolissa tämän biisin osalla toki suoraviivaista mättöäkin löytyy, missä pää kyllä nuokkuu mukana ja soundien puolesta potkii aika lujaakin.

Mielestäni biisistä on yritetty tehdä liian massiivinen ja kunnianhimoinen. Biisi on heti alkuun aivan liian pitkä, tätä ei ole sävelletty eikä sovitettu enää järkeväksi biisiksi. Tämä on vaan iso kasa erilaisia ideoita toki ne on taitavasti soitettua kamaa kokoajan, mutta itse en syttynyt ainakaan ihan koko 8 minuuttia.

Yhdellä biisillä taas, jos halutaan esitellä monipuolisuutta ja osaamistasoa soittamisessa niin siihen tämä toki toimii.

Loppusanat

Lauluissa on vahva Kreator yhtyeen viba. Täytyy tähän heti perään mainita että allekirjoittaneelle Kreator toimii kyllä!

Laulajan ääni on mielenkiintoinen, vastaavaa tyyliä jonkinverran on maailmanlaajuisesti thrash metallissa tavattavissa ja jopa kotimaastakin hiukan vastaavaa ääntä löytyy, mutta eroaa se isosta massasta silti aikalailla.

Musiikissa on omaan makuun liikaa progea, se on varmasti isoin syy, miksi tämä ei ole sitä ominta herkkua, vaikka monessa kohtaa yhtyeen musiikki potkii myös lujaa.

Soundit olivat modernit ja mielestäni jopa pirun hyvät bassokitarasta erityismaininta on todella jämäkkä ja soundi sopii kokonaisuuteen perkeleen hyvin.

Julkaisulla on niin monipuolista kitarointia, bassottelua ja rummuttelua ettei siitä varmasti jää paljon enää koko metalligenren sisällä olevista asioista pois. Joku musiikkifilosofi miettii tässä kohtaa, että itseasiassa siellä ei esiintynyt ja läpäläpäläpä. Hienoa, jos jotain bongasit!

 

Tuomio

8/10

 

 Line-up

Jesse Kämäräinen- Kitara/ Guitar

Sami Katajainen- Kitara/ Guitar

Teemu Kemppainen- Laulu/ Vox

Rasmus Kantonen- Basso/ Bass

 

 

 

 

 

 

 

ENGLISH VERSION STARTS FROM HERE

Opening words

I got to my mail some material a long time ago already from the band, but now I finally had time to write this review. My release speed has been slow lately because this is just some hobby between work and other stuff and I don´t do this for money but just for passion to music. And because of that shouldn´t do anything by force to get best result this same thing is with writing music and to feel music. In first point I had to write this maybe even 1 year ago already but I have list and there was bands before this one already and I don´t take anything ”past the line”. I don´t be sorry about that but it feels sad anyway because Im conscientious person and because these have took so long time now. One of my strongest principle are to keep my word, even it took time. And time itself is not always perfectly in our hands so I don´t have energy to stress about that.

 

But yeah now back to basics or something. Jesse Kämäräinen has started this band I have heard his name already many years ago while listening metal bands on the internet and readed some news about metal bands. He had thrash metal band called Inkvisitor before this band and after buried that band he started this new one called Anzillu! And because I already know he is really good to play my expectations are high!

 

1.Needles (On my Nerves)

Drums kicks this song to start! Bouncy thrash riff and nice vocals! Song include some oriental melody in riffs and it remind me about even some band Nile.

Rhythms are changing littlebit too quickly even its normal for this genre, but wholeness stays in hands anyway.

Rhythm of lyrics are really nice with great success and vocalist also can stretch words etc, with good control.

Guitarsolo was damn great! After the solo song continues with littlebit different style, that its not remind anymore about the song before solo part and because of that it somehow loses ”the thing”.

Ending of this song was tight but same time really basic heavy sounding part.

Need to mention they have made music video for this one. Its kinda boring because I don´t like so much about music videos where I see band just play.

 

2.Mental Graveyard

I can hear some real black metal vibes in here! That surprised me after first one. Music turns to Kreator band style after that beginning part even this ”scary/ dark mood” stays in music with chords that are typical in black metal. Vocals are also different and more heavy in some parts.

After the half time there is this drum/ guitar interlude and then starts solos, I didn´t fully understand what was the point of that and this ending part of the solo loses touch in this song it goes to different emotion. That part sounds littlebit like they haven´t got good idea to continue song and then just played something.

Last part of the song played with littlebit dirty style and clean sound was interesting and sounded good!

3.Trumpets of War

Some really heavy intro part in this one too! That fast bassdrum bring music in like some coddamn thunder! It sounds so good!

I also like this heavy and strong bassguitar sound! paused rhythms with combination guitar and drums makes music more sharp and it also sounds technical.  

4.The Cleansing Flame

Some real thrash riffs in beginning part!

Maybe one of the best intros of this release.

First verse also takes step above almoust everything from this release with that straight punch to face and also rhythms are so clear to my kind of people (people who likes straight music). This kicks damn hard! This is much used thing, it is that because of purpose. because it just works damn well.  

Slayer band style chaos with these melodies added upon tight and fast riffs. That last 2 seconds in this song was kinda wtf thing? Why they ended this like that? Sounds too random like some accident.

5. Discordia

I would give special mention for that heavy riffs which have that melody second part. That sounds amazing. First time you hear that in this song from time point 0:40.

Bouncy melody riffs backround of some speech is also great detail in this song.

Group singing part end of the song also sounds amazing and how they write this out with that melody. I need to say this one is made for the stage!  

6. Dauntless

Scary/ dark melodies with guitar in start and played with this dirty clean sound dont even bother me. I think it fits perfectly for the atmosphere.

Heavy riff turns too fast back to this slower part of the song. There is also melody part next to this heavy riff it changes too fast too. That jumped too much in my ear while listening.

Song ends with good soloing and it fits great to end this song.

7. Splinter in the Mind`s eye

Interesting intro with wah pedal things. But I don´t know somehow I start to feel like this need to be some joke or something. I don´t know is it good or bad thing for this kind of release its maybe ”divide” people. I maybe could play those only in live show maybe not for the record.

In this one too can hear many tight riffs.

I Think coolest part in this song was that when music pauses and you hear some guitar whining sound before heavy facekicking part from 3.30->.

In this song too is good ending part.

8. Vulture

Fucking great start in this song again!

Song is straight punch to face with nice details in rhythms and guitar riffs. Absolutely my favorite in this release I needed to listen this over and over again.

Vocals are kinda monotous and main thing is to say things strong. I can imagine how crowd sing along this song.

I would like to hear more something like this!

9. Ex Nihilo

Title song of this release. I can hear some Death band vibes is there some polyrythm riffs or what is the right word? Some more wise can tell that. Anyway that thing is in main role in this song. Ofcourse there is also headbanging parts and because of the great sounds need to bang your head even really hard.

I think they maybe tried to write this song too massive and ambitious. First point this is too long song and this not sound like one song. This is mix of different ideas and no matter if they play everything talented way for me this not work all 8 minutes.

But if you want to show versatility and playing skills with one song then this works for that.

 

Ending words

In vocals there is strong Kreator band vibe. And need to say for me Kreator always works.

Vocalist voice is interesting, there is this exact style used in thrash metal worldwide and even in Finland in some extent. But it makes difference if compare main mass.

To me this music is too progressive, and thats maybe biggest reason I didn´t like this that much. But there is many moments in this release I liked a lot.

Sounds was modern and even damn great special mention for bassguitar sound it was ”stout” and strong and that fits for the wholeness.

In this release you can hear so versatile guitar, bass and drum work I can´t even imagine is there anything they didn´t do in metal genre.  

 

Sentence

8/10

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat