Translate

torstai 11. toukokuuta 2023

Downcasted- Never (Music video)

 

Alkusanat

Kevyempi aloitus pitkän tauon jälkeen arvosteluista, ei musiikin mutta biisimäärän suhteen. Bändin kitaristi kysyi joskus kauan aikaa sitten, että heillä on uusi musiikkivideo tullut ja ehdotti jos haluaisin tämänkin arvostella. Olen arvostellut yhtyeen aiemmin julkaistun EP:n ja tiesin, että yhtyeen musiikilta voidaan odottaa korvia hyväilevää melodista metallia. Otin tämän pykälän verran sovittujen listalla olevan jonon ohi koska tämä homma vaatii samalla hieman totuttelua pitkän tauon jälkeen. Tämä on mielestäni hyvä vaihtoehto myös ollessaan 100. postaus IG puolella.

 

1.Never

Biisi alkaa kosketinmelodialla, joka sopii tämmöiseen musiikkiin todella hyvin. Todella hyvänkuuloinen melodia ja kuulostaa myös ammattimaiselle. Melodia on mietitty eikä siinä ole mitään ”hassuja” säveliä joukossa. Musiikkivideossa myös jotenkin tunnelma on todella rauhallinen sekä samaan aikaan melankolinen. Tunnelmasta välittyy jotenkin semmoinen elämän reunalla käyminen, joka osittain varmasti tulee siitä, kun itsekin olen useasti istunut hiljaa mietiskellen ja katsellen ikkunasta tai mennyt jonnekkin rantaan katselemaan, kun aallot lyö rantaan.

En tiedä tulkitsinko videota ja biisiä aivan samalla tavalla kuin tekijät, mutta se on taiteessa hienointa, että jokainen voi tehdä omanlaisen tulkinnan heijastellen omiin kokemuksiin ja näkemyksiin ja kaikkeen muuhun sellaiseen. Kuitenkin nuo peilit itselle jotenkin tuo sen viestin videolla, että pitää nähdä peilikuvaansa pidemmälle ja peilikuva ei määritä sinua sekä elämä on sen ulkopuolella ei siellä. Myös se, että pinnallisuudesta ja itsekkyydestä on tullut nykymaailmassa jotenkin liian määräävä tekijä eikä sen todellakaan kuulu olla niin.

Vokaalit myös ovat mielestäni erottuvat ja se on hyvä asia. Vokalistilla on mielestäni omanlainen ääni eikä sitä yhdistä muihin ja pirun hyvänkuuloinen myös tuo kun pystyy murinavokaaleita tekemään että sanat erottuvat selkeästi. Se on mielestäni taito josta saa ja pitää olla ylpeä!

Koko biisin soundipuoli toimii erittäin hyvin, kaikki soittimet ja melodiat ja yksityiskohdat kuuluvat hyvin ja kuulostavat myös hyvältä. Rumpujen kaikki pellit jne. vaan toimii.

Mielestäni biisin lopetus haikeisiin kitaralla toteutettuihin huiluääniin toimi helvetin hienosti. 

Yritin soitella korvakuulolta biisiä hieman mukana, tulin lopputulokseen että biisi on soitettu drop D vireellä ja minä käytin C virettä, mutta sävelet tuntui että löytyi ihan hyvin. Säkeistön melodia tuntuu että se soitetaan noin, mutta käytetään jotain efektiä joka hiukan muuttaa osaa melodiasta jonka vuoksi se kuulostaa, että soitettaisi hiukan eri kohdasta. En osaa varmaksi sanoa, mutta näin epäilen. Bändi osaa kertoa paremmin menikö arvaus ja soitto sinne ja päinkään.  


Linkki/ Link https://www.youtube.com/watch?v=fHIVgndYHss





 

Loppusanat

Uusi biisi on mielestäni jo helvetin ammattitaitoisesti sävelletty ja sovitettu siellä on paljon yksityiskohtia tehty bassolla ja kaikki melodiat ja vokaalit istuvat jokaiseen kohtaan niin hienosti.

Tämä musiikkivideo toi myös itselle muiston mieleen, kun jossain vaiheessa nuorempana katsoin peiliin ja en jotenkaan tunnistanut itseä siitä kuvasta, en tiedä voisin kuvitella, että monilla nuorilla jossain kohtaa voi tulla sama tunne ja se oli outoa. 

En keksi suoraan biisin osalta mitään kritiikkiä, kuin vaan tsemppaan, että myös seuraavat biisit menee yhtä korkealle tasolle niin ei voi mennä pieleen!

En harrasta edelleenkään puolikkaita pisteitä niin kyllä tämä biisinä ja myös videona ansaitsee mielestäni täydet pisteet.

Tuomio

10/10

 

ENGLISH VERSION STARTS FROM HERE!

Downcasted- Never (Music video)

Hello, Its been a while before this new review. But now I have one great music video and single to introduce for you all. Finnish melodic death metal band Downcasted and their new song Never! This new song is brilliant and have excellent melody!

1.Never (Music video)

The song starts with keyboard melody and those fits really well this kind of music. That melody sounds really good and also professional. Melody have some real idea and there is no any ”strange sounding” notes. Music video have this peaceful atmosphere and same time it have something melancholic. I can feel something like "going to the edge of life" while watching this music video. And I think it maybe because I have been there many times sitting alone and thinking everything while looking out from window or went to some beach/ shore to see those waves hit to rock.

I´m not sure if I interpreted the video and the song in the same way as the creators, but that is maybe coolest thing in art, that everyone can make their own interpretation reflecting to own experiences and views etc. Anyway for me those mirrors give some message about to see further and also this picture there not define you and also life is outside from that picture.  Also this thing about some ”superficiality” and also selfishness has become too managing thing in this world and it should not be like that at all.

Vocals are unique and also makes difference to others and that is good thing. Vocalist have own personal/unique voice and I dont start to connect that to others. It also sounds damn great and that is talent to make growling vocals but still make every word sound clear! Everytime you can you do that you should be proud!

Whole song have nice sounds also all instruments, melodies and details can be heard and it just works.

I think the ending og the song with wistful flute notes on the guitar worked damn well!

I Tried to play some parts with guitar by ear. Results can be seen above on finnish version of this. I think it might be played with Drop D tuning I played it with Drop C tuning, but Im not sure if that is correct or what. You need to ask about the band if it went well or not. Also think that longer melody part is played with some effect that make it sounds with other notes somewhere between but I think that whole thing played with those notes. But again I am not sure about that.

 

Sentence

10/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat