Translate

torstai 27. tammikuuta 2022

Lähdön aika- Valonaara EP

 

Alkusanat

Yhtye kyseli, jos haluaisin arvostella heidän uuden julkaisun ja tässä olisi nyt uutta arvostelua hieman pidemmän tauon jälkeen! Muut kiireet ovat haitanneet harrastusta melko pahasti nyt, mutta jatkan parhaani mukaan!Yhtye ja heidän muusikki on myös itselle siinämielessä tuttua että olen kyllä vuosia tiennyt yhtyeen olemassaolosta ja joskus tullut kuunneltua satunnaisesti myös varsinkin kun on enemmän sellainen kausi että tätä genreä tulisi luukutettua.

 

Bändi

Eeli Helin- Laulu

Akseli Kahra- Kitara

Aki Heikinheimo- Kitara

Anna Uski- Basso

Sampo Kuisma- Rummut

Promokuvat ja kansitaide on yhtyeen laulajan Eeli Helinin käsialaa.

EP:n on miksannut ja masteroinut Mikko Herranen @ Noise Floor.

Bändin omaa kuvausta alla olevassa valokuvassa. 

Arvostelu

      Hylkäys

Ep:n aloittaa biisi Hylkäys, joka lähtee käyntiin kyllä melko Doom metal meiningeillä. Soundit ovat mielestäni melko perinteiset tuohon tyyliin siinä mielessä, että tummaa on ja soitetaan hitaasti ja raskaalla otteella. Mielestäni Intro herättää tässä kyllä kuuntelijan mielenkiinnon hienosti ja biisi kasvaa todella luontevan kuuloisesti isommaksi!

Ompas jotenkin erikoinen kokonaisuus tässä, kun musiikki on hyvin doom metallimaista ja vokaaleilla tarjotaan black metal, death metal ja hardcore metal vaikutteista samaan aikaan. Kertosäe on kyllä timanttia! Helvetin hyvä melodia ja nuo erilaiset vokaalit toimii ainakin itselle erittäin hyvin! Myös kokonaisuus on mielestäni erittäin mielenkiintoinen tuossa kohtaa.

Hieno breakdowni biisissä ja mielestäni rytmi on rakennettu myös erittäin istuvaksi tuossa. Rummut osaavat painottaa iskut jotenkin, että vaikka tuo rytmi muuttui noin paljon niin silti se kuulostaa kokoajan luotevasti etenevältä ja biisiä osataan kasvattaa myös tuossa isommaksi ja mielestäni paljon tähän vaikuttaa juuri mitä rummut ikinä tuossa tekevätkään! Loppuosa on hyvin hardcore painotteinen mutta silti mukana on nuo samat elementit kuin aiemmin biisissä ja myös tuollaista kauhumelodiaa lisätään siihen, olen hämmentynyt! Tämä oli oikeasti aivan helvetin hieno kappale!

      Lehto

Biisi alkaa melko samantyylisellä rumpuosuudella kuin edellinen loppui. Mielenkiintoinen kappale kun tässä todella paljon painottuu laulun ja rumpujen luomaan kokonaisuuteen. Väliin tarjotaan melodiaa kitaroilla tai itseasiassa voi tuo olla bassollakin toteutettu en osaa 100 varmasi tästä arvioida mutta, se tuo biisiin hyvää vaihtelua ja tuo kohta kuulostaa kyllä erittäin hyvältä!

Kokonaisuus toimi tässäkin. Lopussa jäin hiukan miettimään toistetaanko tuota samaa vähän turhan pitkään, mutta sekin kuitenkin kuulosti hyvältä! Myös tuo saman toistuminen on tällaiselle tyylille ominaista, joten en siitä lähtisi niin paljon rokottelemaan, kun genre on tällainen.

      Aja se Pois

Nu-metal tyylinen aloitus! Basso jylisee kyllä voimakkaana tässä ja nuo vokalistin huudot toimii, annetaan sanoille tosi hyvin tilaa.

Hieno kohta tuossa, kun pikkaisen soitetaan välissä raskaammin mutta tempo pysyy hitaana sillä kuitenkin hienosti saadaan maustettua kappaletta, joka muuten on melko tasaista.

Biisin lopussa on tuo räväkkä osuus, joka kyllä aidosti lähentelee sellaista todellista tuskaa ja sieltä hienosti vielä palataan tuohon rauhallisempaan, mutta mielestäni biisi loppuu hieman liian hätäisesti.

 

      Pahansuovat

Päätösbiisissä hieman pistää silmään aluksi sen pituus. Putkeen kuunneltuna tämä alkaa ehkä hieman liikaa toistamaan tuota samaa tunnelmaa mitä mielestäni on jatkunut läpi julkaisun. Tässä tarjotaan hieman uudenlaisia komppeja ja toki riffit myös vaihtuvat mutta tuo tunnelma säilyy todella samanlaisena.

Hieno kohta tämä, kun loppupuoliskolla musiikki lähinnä aiheuttaa jonkinlaista taustaefektiä ja nuo vokalistin huudot raikuu samaan aikaan! Itselle tuo kohta upposi todella hyvin.

Lopetus on erittäin raskas ja vihainen se on mielestäni hyvä lopetus mille vain julkaisulle raskaassa musiikissa! Hyvä riffi lopussa myös!

 Yritin soitella biisin alkua hieman kitaralla, mutta jälleen en tainnut ihan niin loistavasti onnistua mutta tässä olisi tulokset. 



 

Loppusanat

Koko EP oli todella yhtenäinen tyyliltään siitä osittain plussaa ja osittain se alkoi hieman tuntumaan raskaalta kuunnella yhdellä otolla. Mietin jos julkaisu olisi ollut yhtään pidempi, en olisi itse ehkä jaksanut yhdellä kerralla sitä kokonaan kuunnella ja siinämielessä olisi hyvä olla enemmän vaihtelevuutta, vaikka tyylilaji säilyisi samana. Melkein väitän, että jos albumin tekisi, jossa pituus on tuplat tulisi juuri tuohon asiaan kiinnittää erityistä huomiota, jos haluaa että se uppoaa suurempaan yleisöön. Eikä tätä tule missään nimessä ymmärtää, etten pitänyt musiikista se on mielestäni erittäin loistavaa ja ajoittain jopa suorastaan timanttia, mutta se alkoi tuntua vähän liikaa saman toistamiselta useammassa kohtaa. Samanlainen efekti itselle tulee vähän jos yrittää kuunnella Swallow the Sun yhtyeen albumia kokonaisuudessaan. Sielläkin on timanttisia biisejä mutta kokonaisuus alkaa kuulostamaan raskaalta ja siihen tulisi jotain mielestäni keksiä.

Vokaaleissa on hieman erilaista tyyliä ja itse tykkäsin niistä suurimman osan ajasta ja ne keskustelevat musiikin kanssa loistavasti! On death metal, hardcore sekä black metal vaikutteita vokaaleissa ja ihan kotimaan kielellä isketään! Soundit olivat mielestäni erittäin hyvät ja sovitukset biiseissä oli lähes virheettömiä. Ehkä isoin muutos, jota jäin miettimään voisi olla, että vokaaleissa ihan hiukan vielä keskittyisi, että sanat tulee selkeämmin esille, vaikka äänet oli perkeleen hyvät! Ja se on melko selkeää jo nyt, mutta hiukan jäisin ehkä sitä hiomaan, että kaikki vokaalit tulisi vielä selkeämmin.

Isoin plussa julkaisulla oli tosiaan erittäin taitavat sovitukset ja sävellykset!

 

 

Tuomio

8/10

English version

Line-up

Eeli Helin- Vocals

Akseli Kahra- guitar

Aki Heikinheimo- guitar

Anna Uski- bass

Sampo Kuisma- drums

Mixed & mastered by Mikko Herranen @ Noise Floor.

Promo photos and art work are made by singer Eeli Helin!


 

Lähdön aika-Valonaara EP

This is really dark, melancholy and same time brutal music. This is interesting band and I think they have even unique way to write this genre. There is many types of growling vocals with death metal and black metal vibes and also some hardcore stuff. Technique and sounds are good on every styles of vocals. Mostly I liked those vocals but maybe they should try to spit those words just littlebit more clear then this would be perfect!

After listened this  EP with one take I think this starts to feel littlebit just same all the time, In one way it´s good because this all EP was ”unified”. But I thought if this would be any longer, then I could not listen this with one take anymore I think. And don´t get me wrong I liked this music but there should be something different between songs even style stays the same maybe more speed or different types of riffs or something.There is same affect to me when I listen bands like "Swallow the Sun" example. They have great songs also but when listen whole record I think should figure out something to make it more.

The composition/ Songwriting was almost flawless. Also every sounds was really good! And if think every songs alone those was damn great work!  

 

 

Sentence

8/10

I tried to play this little part from last song of this EP song titled ”Pahansuovat” and results can be found above on finnish version! Go check that out. I know it is not exactly right but I tried my best again and that is always my tribute to the band! 

Here is some information about the band, this text on this photo is made by band. 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat