Translate

sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Alase- Unburden (Musiikkivideo arvostelu)


 

Alkusanat

Yhtyettä olen jo jonkin aikaa kerennyt seurailla ja myös kuunnella ja olen viestiä välillä vaihtanut yhtyeen kitaristi Jannen kanssa. Janne vaikuttaa kyllä todella asialliselle kaverille ja riittää näkemystä myös musiikista, soittamisesta ja selväksi on käynyt, että musiikki on hänelle intohimo. Bändi teki aiemmin kyselyä instagramissa, mitä porukka on mieltä, mikäli yhtye vaihtaisi/ kokeilisi laulukielenä englantia. Itse äänestin tuossa, että suomenkieli on minusta hyvä, mutta nyt englanninkielinen biisi on julkaistu ja nyt lähdetään pureutumaan siihen ja katsotaa mitä mielipiteitä herättää uusi kappale sekä biisistä tehty musiikkivideo Unburden!

Tässä olisi linkki videoarvosteluun, jossa kerron omat pääpointit biisistä.

 VIDEO

 

Tässä olisi jatkoksi hieman lisää ajatuksia videosta ja biisistä.

      Unburden

Alkuun täytyy sanoa, että musiikkivideo on erittäin hyvä! Siinä on todella korkealaatuinen kuvanlaatu ja kuinka asiat on kuvattu, on mielestäni erittäin hyvin osattu alkuun miettiä ja myös toteuttaa. Tuo kohta, kun järveä kuvataan tavallaan, että se näyttäytyisi taivaana on todella hieno yksityiskohta.

Itse jotenkin tulkitsen myös tuon, kun videolla yritetään kylvää jotain uutta, mutta kun se rikotaan se jotenkin kuvastaa, että sellainen ei auta enää hetkessä, kun on jo liian myöhäistä. Tai juuri, että videolla nämä nuoret pyrkivät istuttamaan uusia puuntaimia sen mitä kerkeävät ja tuho seuraa heti perässä. Kylvetty siemen ei lähde tavallaan itämään. Mutta videon lopussa, kun uusi alku on tavallaan suojakuoren sisällä se antaa paljon uutta toivoa. Tuo kaikki voisi myös kuvata sitä yrittämistä, kun joku yrittää jotain ja siihen ei uskota, sekä monta kertaa voidaan lytätä, mutta ahkera yrittäminen palkitsee ja voi alkaa tuottaa jotain. Joku oppi myös voisi olla, että koskaan ei saa luovuttaa. Ainoastaan luovuttaessa kaikki on menetetty mutta ennen sitä kaikki on vielä mahdollista. Toki se, että mikäli meidän luonto menee pilalle vesistöt ja kaikki niin kaikki säästyy vaan saasteilla ja saasteella mikään elävä ei enää pärjää. Videolla myös tuo, että lapset yrittävät pelastaa tuon menetetyn tason, jotka ovat täällä pidempää ja uudet nuoret. Näin tulkitsin itse nuo videon yksityiskohdat ja se kyllä kosketti ja iski syvälle! 

Yritin kitaralla soitella biisiä hieman opetellen yhtyeen julkaiseman playthrough videon kautta ja täytyy sanoa, että ei lähtenyt ihan ensi yrittämällä mutta lopulta se meni jo luultavasti lähelle. 

Tässä olisi onnistunein yritykseni. Tiedosto piti jakaa 2 eri osaan koska tiedostokoko oli liian iso..




 

Tuomio

10/10

 

English version

 

Alase- Unburden

Melodic metal from Finland. New song and music video and now they have changed the language to english! 

First thing I need to say this video and song are really I mean REALLY high quality stuff and video 

with that story is just damn art!

 

I think the video can be interpreted in slightly different ways. Nature is being destroyed and young people are trying to save it, the video gives the impression that time is too late but persistent trying is still rewarded. I also think this video reflects the situation when you try something in life and you have to fail several times but when you try long enough you can finally succeed!

 

They have made previous songs in finnish. I like those songs, but this experiment really paid off for them. Personally, however, I hope that they still keep the Finnish language in their music. That is no obstacle to the success of the example of the band Korpiklaani.

 

The song has good melodies, good lyrics, excellent arrangement, the right story, the video is high quality, 

there are definitely professionals behind this song and video.

One great detail in the video was when the surface of the lake was photographed as the sky.

There wasn´t any weakness so….

 

Sentence

10/10

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat