Translate

sunnuntai 1. elokuuta 2021

BloodBlind- False Light


 

Alkusanat

Hieman alkuun bändistä. Bändi on perustettu vuonna 2015 ajatuksena musiikille rässiä punk asenteella! Eli itse tulkitsisin niin että hyviä riffejä ja suoraviivaisia biisejä tjn. 

Ensimmäisen EP:n yhtye on julkaissut vuonna 2017 joka on nauhoitettu ja tuotettu itse. Tämän jälkeen yhtye jäi tauolle.
Bändi jatkoi toimintaa keväällä 2020, mutta ilman alkuperäiskitaristia Antti Kalliomäkeä. Bändin rivistöön tuli tuplasti täydennystä kun Joni Halmetoja (Rottendawn) ja Marko Lundahl (Six Inch) liittyivät bändiin.
Ensimmäinen single "Redacted" uudella kokoonpanolla julkaistiin 2020 musiikkivideon kera ja hardcoreralli "Hits and Blood" seurasi parin kuukauden jälkeen helmikuussa. Nuo videot olen aiemmin katsonut ja todennut että homma on hallussa ja se toimii!


Uusi EP "False Light" joka on nyt arvostelussa sisältää molemmat aikaisemmat singlet ja kattaa kokonaisuudellaan bändin historiaa. False Light toimii näin ponnahduslautana kohti tulee ja bändin matkaa takaisin keikkalavoille.
Siinä oli hieman koostetta bändiltä. Joukossa muutama oma kommentti.
Ei muutakun lähdetään suoraan biisien kimppuun!


1. Lucem Ac Tenebras

Biisin intro yllätti tyylillään kyllä melkoisesti ja jäin miettimään että ketkä tässä soittavat mitäkin soitinta?? Koska tämä tyyli tärähti aivan puskista. En tiedä mitä biisin nimi tarkoittaa mutta hyvältä se kuulostaa! Tämä biisin luoma tunnelma sopii jotenkin kun katselee tuota EP:n kansikuvaa samalla. 


2.Redacted

Tässä biisissä potkitaan ovet sisään ja tullaan tyylillä nyrkki edellä silmään. Perkele tämän biisi on kokonaan niin groovaavaa kamaa kaikkine mahtavine riffeineen joita biisi tarjoilee jatkuvasti, että täytyy itsekin tähän väliin hieman soitella biisissä olevia riffejä!
Biisin sovitus on mielestäni onnistunut, pari erilaista riffiä hitaampaa ja nopeampaa myös vokaalit elävät sopivasti tuon mukana. Homma on pidetty tarpeeksi yksinkertaisena ja biisi rullaa niin nätisti kokoajan että ei voi kuin kumartaa! Rummut soivat jämäkästi kokoajan tukien biisiä ja vokalistin ääni on tuollainen huutometalliin kuin tehty se on rujo mutta hyvin selkeä!
Biisin soolo on toimiva biisiä ajatellen se ikäänkuin lataa tuohon raskaampaan osioon ja vaihto tapahtuu luontevan kuuloisesti!
Tässä hieman minun soittamana biisissä esiintyviä riffejä!



3.Hits and Blood

Biisin alussa tuleva basso riffi ja sitä seuraava biisin käynnistyminen toivat mieleen hardcore punkin ja sitte osittain Napalm Deathin ja myös Entombedin! Pakko moshata ja hyppiä kun tämä biisi käynnistyy huh huh!!
Biisissä on helppo huutaa mukana HITS AND BLOOOOOOOOOOD!
Tämän biisin kitarasoolo on hieman psykedeelinen ja silti siinä on tuollaista efekteistä huolimatta slayer tyylistä kaaosta tämän biisin keskellä ja kaikki toimii!
Huh tällä potkittiin jo hampaat kurkkuun!
Olipa punkkimaisella otteella toteutettu biisi!

4.False Light

Biisi alkaa hyvällä melodialla! Tässä tuollainen tasainen sointujen soittaminen ei niin raskaalla otteella hieman kärsii mielestäni koska vokaalit eivät niin hyvin tässä mielestäni toimi kuin aiemmissa kappaleissa.
Melodioita biisissä tarjoillaan runsaasti ja ne toimivat hyvin myös nuo yksittäisemmät huudot toimivat todella hienosti!
Tässä biisissä on hyvin rokkimainen soolo ja itselle ainakin sellainen toimii!
Biisin ollessa hieman pidempi rummut ehkä kuulostavat hieman yksitoikkoiselta.
Loppua kohti mielestäni vokaalit toimivat jotenkin paremmin kuin biisin alkupuolella!



Loppusanat

- Vokaalit toimivat helvetin hyvin pääasiassa kokoajan ainoastaan viimeisen biisin aikana alkupuoliskolla mielestäni ne eivät niin hyvin istu tuohon tyyliin mutta siinäkin biisissä loppupuoliskolla tuli tunne, että vokaalit toimivat paremmin. Hieman ristiriitaiset tunteet jäi viimeisen biisin kohdalla tuon vuoksi. Vokaaleissa myös toimii tuo että siellä on tyyliä vaihdeltu ja ilmeisesti lauloiko tässä välillä ristiin noita huutoja yhtyeen toinen kitaristi. Ryhmähuutoa myös oli ainakin Hits and Blood kappaleessa ja se biisi kyllä potkii päähän lujaa!
- Intro oli hyvä, mutta mietin tässä sellaista jos joku kuulee tuon alussa ja odottaa metallia voi käydä vahinko ettei jää kuulemaan mitä on tulossa koska tyyli poikkeaa niin paljon muusta. Siinämielessä jos EP:n rakennetta miettii niin kannattaisiko aloitus pitää räväkkänä ja asettaa tuo biisi toiseen kohtaan.
- Kitaramelodiat ja riffit ansaitsevat kyllä täydet 10 pistettä!
- Rumputyöskentely on todella jämäkkää ja mietittyä mutta viimeisen biisin kohdalla tuli hieman tunne kun pidempi kappale ja ei niin paljon vaihtelua niin komppi rupesi kuulostamaan hieman liian ykstoikkoiselta.
- Tuomiossa miinuksena ottaisin kun tuo viimeinen biisi se ei täysin toiminut mielestäni tässä kokonaisuudessa ja siitä jäi hieman ristiriitainen olo etten ole täysin varma mitä olin mieltä siitä. Koska toisaalta asiat toimivat ja toisaalta olisin odottanut jotain enemmän siltä. Ja toinen oli että mietin tuon Intron soveltuvuutta EP:n alkuun juuri tuon vuoksi että se on niin rauhallinen vaikkakin todella hyvä melodinen raita niin eroaa muusta tyylistä todella paljon. Eli tiivistettynä EP ei ollut mielestäni niin yhtenäinen kokonaisuus vaikka kaikki biisit olivat itsessään hyviä!


Tuomio

8/10

Kuva bändistä 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat