Translate

keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Napalm Ted-Cesspool of Human Mind

 

Alkusanat

Tänään meillä olisi kotimaista grindiä tarjolla death metallilla maustettuna! Napalm Ted-yhtyeen uusi EP Cesspool of Human Mind.
Ensinnäkin yhtyeen nimi on nerokas niin vahva viittaus grindin isäntiin Napalm Deathiin ja toinen juttu, että myös EP:n nimi on loistava!
Muistelen törmänneeni bändin nimeen ensimmäisen kerran jo useampi vuosi takaperin netin syövereissä.
Nyt bändi kyseli josko haluaisin arvostella heidän tämän uuden EP:n ja tottakai se käy! Ei muutakuin biisien kimppuun!

1.Vegalord

Biisin alkuun on osattu tehdä mielenkiinnon nappaava alku tehosteilla. Soundit myös samantien nappaavat minut mukaan nauttimaan biisistä.
Biisissä on käytetty hienosti sellaista, että on raskaita ja hitaita kitarariffejä jotka ovat hyviä ja sitten laulun aikana nopeampia riffejä. Mutta paikoin nopeammat osuudet tuntuvat hieman irralliselta kokonaisuutta ajatellen.
Alun 2 ensimmäistä riffiä toimivat keskenään erittäin hyvin.
Vokaalit mielestäni toimivat hyvin koko biisin ajan.
Rummut mielestäni sopivat kaikkeen musiikkiin mitä biisin aikana esiintyy ilman kompasteluja.
Sovituspuolessa ehkä biisin suurimmat puutteet mielestäni. Noiden 2 ensimmäisen riffin aikana sovitukset toimivat mutta muut biisissä esiintyvät osat ovat hieman irrallaan jotenkin kokonaisuudesta.  

2.Deep Sea Torment

Tämä biisi alkaa sellaisella hallitulla kaaoksella. Biisi on mielestäni perinteisempää grindityyliä vielä kun edellinen. Mutta tämä biisi mielestäni kuulostaa ihan vitun hyvältä kokonaisuutena. Todella hienoja death metal vaikutteisia ”asteikko” riffejä ja soitto on tiukkaa koko biisin ajan. Nuo laulajan tavallaan hallitusti ”ylimenevät” huudot luovat hienoa tunnelmaa tälläisen musiikin päälle. Meinaan tuolla "ylimenevällä huudolla" sellaista että huudetaan niin että ääni meinaa hieman särkyä, mutta vokalisti tekee sen jotenkin silti niin hallitusti.
Biisi oli lyhyt ja ytimekäs tyrkkäisy vasten kasvoja! Erittäin väkevä esitys!

3.Meat Master

Biisissä on hyvin old shool death metal tyyliset vokaalit pääasiassa kokoajan. Sekaan näitä huutoja, jotka maustavat hienosti musiikkia. Noissa kohdissa tulee mieleen hyvin vahvasti Napalm Death. Biisin alussa tuo riffin vaihdos nopeampaan hieman ontuu. Mutta tuon huomaaminen vaati muutaman kuuntelukerran alle. Loppupuolella biisiä oleva breakdown kohta alkaa hieman yllättäen mutta toimii itsessään todella hienosti! Biisi myös loppuu tuohon ja sekin mielestäni toimi hyvin, ettei ole yritetty enää sen jälkeen kiihdyttää tahtia.

4.The Reveal

Biisi alkaa raskaalla mätöllä, jossa tempo on maltillinen ja hienosti biisiä hieman kasvatetaan rumpukomppien ja kitaroiden osalta biisin edetessä. Mukana musiikissa on hieman myös kitaralla soitettuja melodioita, jotka olivat hieno mauste EP:n viimeiseen biisiin.
Alkusoiton jälkeen biisissä on tuolllainen kohta, että musiikki tavallaan hieman rauhoittuu ja ladataan homma kunnolla käyntiin ja BOOM! Päin näköä jälleen.  
Pakko myöntää, että bändin vokaalit uppoavat itselle kyllä aivan saakelin hyvin!
Tässä biisissä on myös monta erilaista osiota, mutta mielestäni tässä biisissä sovituksen on osattu tehdä hyvin! Eikä kompastella tähän kuten ensimmäisen biisin kohdalla.
 Ainoa mitä itse en ymmärtänyt oli biisin viimeinen riffi. Mielestäni biisi olisi voinut loppua tuohon edellä soitettuun melodiaan tai johonkin raskaaseen kitarariffiin paremminkin.

Loppusanat

Soitto oli kokonaisuudessaan tiukkaa. Vokaalit toimivat koko EP:n ajan mielestäni loistavasti ja se on hienon kuuloista, kun käytetään 2 erilaista ääntä hieman ristiin biiseissä ja vokaalit olivat mielestäni myös hyvin osattu pitää selkeänä.
Rummut toimivat koko EP:n osalta myös.
Paikoin sovituspuolessa olisi mielestäni parannettavaa noiden nopeiden ja hitaiden kohtien yhdistelyssä.

EP:n sanoitukset myös ovat kovat sain ne arvostelun yhteydessä luettavakseni! Se on mielestäni tärkeää tarjota nämä kuulijallekkin jopa biisien yhteydessä, koska monesti itselläkin sanoitukset menevät hieman ohi koska keskityn monesti miltä kokonaisuus kuulostaa jos kuuntelen muutenvaan musiikkia. 


Tuotannollisesti tämän voisi tehdä paremmin, mutta biisit kuulostavat aidolta ja veikkaan, että tuo aitous on haluttu säilyttää tietoisestikkin tuotannon osalta. Itse myös pidän ettei ole sellaista ylituotettua musiikkia. Tässä genressä myös sellainen alkaisi olla jopa halveksittavaa joten ei muutakuin lisää odotellessa!!

Tuomio

 8/10

Linkit yhtyeen sivuille. 

Bandcamp
https://napalmted.bandcamp.com/

Facebook
https://fi-fi.facebook.com/napalmted

Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCJ-afFY12JBQ5muZU99loBw

EP:n tietoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat