Translate

lauantai 27. helmikuuta 2021

Children of the Frost - Bane of My Existence

 


Sain mahdollisuuden ennakkokuunnella yhtyeen uuden singlen, se on jo julkaistu tähän tekstinjulkaisuun mennessä. 

Kappale on uudelleensovitettu ja -äänitetty versio. Kappale on julkaistu alunperin vuonna 2018.

 

Biisi alkaa kosketinmelodialla joka mielestäni kuulostaa hyvälle soundit hieman jotenkin vanhemman tyyliset sieltä 2000-luvun alkupuolelta, mutta itse pidän siitä tässä tyylilajissa. Biisi ehkä käynnistyy mielestäni hieman hätäisesti tuo alun kosketinosuus olisi voinut jatkua hieman pidempään, kunnes muut soittimet liittyvät mukaan. Myös se miten vaihdos tehdään, mielestäni kaipaisi hieman hiontaa.  Rummut mielestäni kaipaisivat enemmän potkua jotenkin vaisut, kun laulu alkaa. Rumpujen nuo ”vaisut” iskut toistuvat muutaman kerran biisin aikana, kun tehdään musiikissa vaihdoksia eri osuuksien välillä.

Lauluissa on puhdas naisääni. Laulu on jotenkin ehkä liian voimakas muuhun musiikkiin nähden musiikin tasapainon kannalta ja laulu ehkä saisi olla hieman korkeammalta. Voi olla myös äänitystekninen ja miksaukseen liittyvä homma osittain.

 Youtube arvostelu


 

Örinälaulut kuulostavat kyllä hyviltä ja yllätti tässä kokonaisuudessa.

 

Kitarasoolossa tulee hieman mielestäni rytmillisiä ongelmia vaihtojen kohdalla. Mutta soolossa on hyviä osia ja paikoin mieleen alkupuolella tuli kun vauhti kiihtyy yhtye Sentenced siinä samalla kohdalla musiikki jotenkin vaihtuu erikoisesti rytmin osalta. Soolon lopetus on hyvä ja miten vokaalit siitä jatkuu.  Siinä tulee hetken tauko sen jälkeen, jossa mielestäni tapahtuu jotain rytmillisiä seikkoja, jotka pistävät itselle korvaan ikäänkuin laulu ihan hieman kiilaisi musiikin edelle.

 

Biiseissä on kyllä ajatusta ja paljon hyviä osia. Kappaleen melodia on erittäin hyvä! Kokonaisuudessa on mielestäni kuitenkin melko paljon yhä hiottavaa. Örinälaulut mielestäni toimivat sellaisenaan. Puhtaat vokaalit kaipaavat mielestäni jotain muutosta tähän kokonaisuuteen kokeilisin ensin ehkä, ettei ääni tule niin paljon musiikin yli tai sitten että pyrkisi laulamaan ihan hieman korkeammalta. Ehkä sellainen tyyli enemmän koko biisiin mitä lauluissa on esim. kitarasoolon jälkeen.

 

Tuomio

7/10

Loppuun vielä video kun yritin napata korvalla kappaleen melodiaa.  Vinkki: laita ruutu isoksi ;)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀

Luetuimmat