Short reviews in english

keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Rocking Corpses- Death Blues


Alkusanat

Seuraavana meillä olisi jotain hieman uutta taas tarjolla. Kotimainen yhtye joka yhdistelee musiikissaan rokkia, death metallia sekä zombi/ muita kauhu teemoja sekä mustaa huumoria! Ajatuksen tasolla eihän tälläinen voi muutakuin TOIMIA! Yhtye oli melko piristävä yllätys itselle ja tämä tarjoilee mielestäni jotain uutta kotimaiselle musiikki kentälle!
Albumi sisältää 12 kappaletta ja eikun aletaan lukemahan biiseille tuomioita.



1. There Will Be Death (intro)

Biisi alkaa äänitehosteilla joka yleensä herättää mielenkiinnon kyllä kuunnella mitä seuraavaksi tapahtuu.
Biisi itsessään alkaa melko jämäkällä bassoriffillä. Lisäksi ilmeisesti jonkinnäköistä Zombien örinää ja ja todella painostava ja raskas riffi jota mukailee kitaramelodia hienosti.
Vokaalit alkavat kuiskailemalla tuollaisella käheällä örinä äänellä ja musiikkina samaan aikaan tuollaista vanhempaa death metallia sanoisin Obituary tyylillä! (Sanoisin että tuo yhtye kun soittaa death metallia suht korkealla vireellä ja tässä kuulostaa tehtävän samoin niin johtunee siitä myös että juuri tuo yhtye nousi mieleen) Erikoinen yhdistelmä ja herätti ainakin itsessä paljon mielenkiintoa että nyt on jotain hieman uutta tarjolla!
Biisi loppuu tuohon pahaenteiseen melodiaan! Huh mikä aloitus!!

2. Body

Tämä biisi alkaa koukuttavalla riffillä kyllä! Hienosti toimii Introna tuollainen, että kitara yksin soittaa riffiä johon sitten liittyy muut soittimet ja homma muuttuu kunnon paahdoksi!
Vokaaleita löytyy Volbeat tyyliä joka tuo sitä Blues/ rockabilly vivahdetta hienosti tähän raskaasti soivaan musiikkiin toisina vokaaleina on tuollaista kunnon örinää josta tulee mieleen Chris Barnes
Biisissä on kaoottinen kitarasoolo joka sopii hyvin tähän tyyliin.

3. Buried

Tämän biisin alussa rytmi vaihtui hieman erikoisesti mielestäni.
Todella paljon rockabilly tyyliä kun laulu alkaa.
Todella swengaava biisi! Mukavasti tuo vaihtelua kahteen aiempaan biisiin. Välissä kuitenkin mätetään raskaasti ja on nuo örinävokaalit. Jotenkin hieman hämmentävä jopa biisin kokonaisuutta miettien, mutta tässä musiikissa on osittain tarkoituksena kai myös hämmentää joten eipä mitä! Biisin lopetus tuohon örinään toimi kuitenkin paremmin kuin hyvin vaikka sen käyttäminen tuolla biisin keskivaiheilla hämmensikin hieman!

4. As High as You Can Get

Nyt lähdettiin kaahaamaan todella kovalla vauhdilla, riffistä tulee Lordi yhtye mieleen kyllä mutta laulu kun liittyy niin sen jälkeen tulee mieleen Danko Jones yhtye.
Tämän biisin aikana on pakko vain moshata mukana se perus hellyeah ilme päällä. Eli tällänen ilme ja nyökyttele hyväksyvästi!



 Tässä vokalisti myös vetää mielestäni hieman rajummin loppuun joka toi uusia vivahteita musiikkiin.

5. Rocking Corpses Part II

Haha mikä alku biisille! Jokainen menköön kuuntelemaan itse! Tuo kyllä kuulostaa vaan niin hienolta kun basso soi niin helvetin vahvasti ja soundi on pidettyy perus bassomaisena eikä pilattu efekteillä. Nyt vokaaleista tuli jotenkin mieleen The 69 Eyes yhtye ajoittain.
Tässä biisissä on kunnon rokkisoolo huh! Revitellään huolella.
Hienosti biisin loppuun kasvatetaan biisiä vaikka sama kohta toistuu useita kertoja niin rummut aloittaa takomaan tuplabasaria/ pedaalia ja vokaalit muuttuvat agressiivisemmaksi ja meno kokonaan raskaammaksi! 

Yritin soittaa biisissä esiintyvää riffiä korvakuulolta, meni ehkä sinnepäin! Tässä video!



6. Derailed

Tämä biisi on kokonaisuutena melkoista kaahausta alusta loppuun ja biisin keskellä on tuota Zombien örinää. Mielestäni albumin kokonaisuuteen hienosti mietitty että puolessa välissä tehdään tälläinen biisi vähän kuin tavallaan nollataan se tilanne ennen viimeistä puolikasta.
Vaikka hieman tästä biisistä tuli sellainen olo että on täyte biisi. Biisin lopetus on kyllä erittäin raju.

7. Drinking With the Dead

Ohhhho! Akustista kitaraa, tätä en osannut odottaa kyllä yhtään. Mitä täällä tapahtuu nuo vokaalit toimivat muuten aivan helvetin hienosti akustisessa musiikissa!!! Ääni on niin syvä ja tämä musiikki tälläistä kauhunomaista niin siinä on todella synkkä sävy!
Biisissä on hieno no en sanoisi että suoranaisesti kitarasoitto, mutta tuollainen melodinen välisoitto joka on kyllä erittäin kova!
Biisin lopetus oli hieman äkkinäinen mielestäni, että tuli tunne ettei oikein tiedetty miten tuo biisi tulisi saattaa niin sanotusti loppuun.

8. Another Day in Casket

Lisää akustista biisin alkuun! hienosti toimii kyllä! Tälläisesta musiikista ei tule kyllä yhtään mieleen Suomi jotenkaan. Biisi muuttuu raskaammaksi ja nyt musiikista puski Danzig vivahteita minun korviin melko voimakkaasti!
Vaikka biisin tempo on melko hidas biisi tarjoaa todella paljon koska musiikki swengaa niin helvetin kovasti ja laulajan ääni on vaa nii perkeleen hyvä! Laulaja osaa myös käyttää ääntään että osaa venyttää ääniä eikä ääni hajoa missään vaiheessa vaan soi erittäin vahvana kokoajan!
Tämä biisi oli varmaan yksi tähän asti kovimmista! Biisin lopetus oli myös erittäin hyvä!

9. Losing Day

Ryhmähuutoja alkuun ja tiukka bassoriffi jonka jälkeen kaahaus alkaa! Jumalauta mikä yhtye tämä oikein on! Tällä albumilla on jo nyt tarjottu niin monta eri asiaa että ei käsitä enää! Biisi on todella raskas ja tuo että ryhmähuudot toistuvat vielä biisissä alun jälkeenkin on hieno mauste!
Biisin keskivaiheilla tulee hieman tunne, että rytmit hieman sekoaa useampaankin otteeseen.
Välisoitoissa on soundi jotenkin todella rosoinen se ehkä hieman itselle iskee korvaan vaikka se tuon muun musiikin kanssa yhdessä toimii hemmetin hyvin!
Tässäkin biisissä lopetus oli hieno!

10. Necrophilove

Biisin alussa on hienosti tehty tuo kun annetaan muutama raskas isku ja kitaralla korkeammalta pienet melodiat aina väliin ja tuon aikana taustalla on puhetta ja hieman huutoa loppuun.
Kitarasoolo on osattu tehdä todella hienosti biisinmukaiseksi ja on erilainen kuin muissa biiseissä tyyliltään.
Biisissä mielestäni basso soittaa hienosti jotain melko perus kuviota taustalla vaikka musiikissa muuten tapahtuu paljon kikkoja! Se vielä kun korostuu musiikin joukosta niin voimakkaasti niin kuulostaa pirun hyvältä!
Tuo kitaramelodia toistui mielestäni ehkä turhan usein biisin aikana se jotenkin välillä kuulosti ettei se ihan tuohon kohtaan kuulu luotevasti. Mutta kokonaisuutena biisi kyllä rokkasi jälleen!

11. Death is Something to Die for

Tämän biisin alun riffi on kyllä kultaa!
Tuollaiset kunnon rock vingutus kitarasoolot vaan toimivat kyllä ainakin minulle todella hyvin mitä tässäkin biisissä tarjoillaan! Nuo tilutusosiot mielestäni tosin olisi voinut ehkä toteuttaa hiukan erilailla että olisi pysynyt tuossa hitaammassa vinguttelussa vain kun se alkoi niin hienosti, jotenkin se tunne mielestäni katosi tuossa kun alettiin tiluttamaan.
Biisi loppui hienosti salamointiin ja sateeseen!

12. War for Doom

Viimeinen biisi alkaakin mihin edellinen päättyi se on hieno toteutus kun tehdään albumista ehjempää kokonaisuutta.
Sitten alettiinkin kaahailemaan ihan erilailla kuin tähän asti. On kunnon Thrash metal sahausta kitaroilla ja rummut takoo nopeasti ja vokalisti sylkee sanoja vihaisemmin.
Tässä tuli mieleen jokin tuosta tyylistä miten kertosäe on toteutettu.
Ehkä joku Haymaker- We are haymaker kertosäe. Rytmitys on todella samanlainen ainakin.
Biisissä on tiukkoja kitarasooloja kyllä!
Tiukka lopetus albumille!

Loppusanat

Yhtye tarjoili itselle jotain uutta! Musiikki soi jatkuvasti todella voimakkaana ja raskaana.
Basso tulee musiikista hyvin esille joka tässä tyylissä toimii.
Musiikilla on jonkinlainen teema ja sitä on osattu tuoda musiikissa esille.
Vokaalit toimivat koko albumin ajan ja siellä on osattu tuoda useampia erilaisia kohtia noilla vokaaleilla, joten monipuolisuutta löytyy.
Kitarasoolot on osattu rakentaa biisikohtaisesti hienosti korostamaan juuri sen kappaleen tyyliä!
Rumpukompit toimivat mielestäni koko albumin ajan hienosti ne soivat vahvana ja kompit vaihtelevat sopivasti sekä fillejä tarjoillaan oikeisiin paikkoihin.
Kappaleen 9. aikana tulee tunne että rytmi sekoaa hieman useampaankin otteeseen se ehkä jäi "miinuksena" mieleen sekä samassa biisissä oleva välisoitto kuulostaa ehkä turhan rosoiselta vaikka se istuukin muuhun musiikkiin, mutta noin yksin soivana se hyppäsi hieman korville. Biisi 7 lopetus oli mielestäni heikommin toteutettu kuin muissa kappaleissa.

Tuomio

9/10

 



Line-Up:

Leper Laze - Vocals
Tony Decay - Guitar, dirty vocals
Pestilence Pete - Guitar
Maggot Mike - Bass
Tom Bones - Drums




 
Links:
https://www.facebook.com/RockingCorpses
https://www.instagram.com/rockingcorpses
https://rockingcorpses.bandcamp.com
https://rockingcorpses.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀