Short reviews in english

sunnuntai 29. elokuuta 2021

3 yhtyettä 3 biisiä

Alkusanat

Tällä kertaa hieman erilainen toteutus. Tässä on useammalta yhtyeeltä arvosteltuna single julkaisuja. Tämä on lyhyeltä loma-ajaltani todennäköisesti viimeinen julkaisu, jonka jälkeen pyrin kiristämään jälleen julkaisutahtia mikäli kiinnostus säilyy hyvänä. Sitten yhtyeiden ja biisien kimppuun! ;)  Van Mardigain- Living Uncomfortable Zone

Kyseessä on jotain hyvin kokeellista settiä. Tässä on puhetta, huutoa, rääkymistä. Tyylit biisissä vaihtelevat lähes jatkuvasti. Rummut ja riffit vaihtelevat biisissä melko ontuvasti, biisi ei vaikuta kokonaiselta.
Biisissä on kyllä hyvää ajatusta muutamassa kohtaa, toteutus vain hieman ontuu. Myös Intro itsessään vaikuttaa ihan toimivalta biisi tulisi vain rakentaa mielestäni hieman toisella tavalla.
Tällä äänellä mitä biisissä esitellään on kyllä mahdollista tehdä toimivampia biisejä. Laulu vaikuttaa liian useassa kohdassa todella laahaavalta ja jotenkin laiskalta. Myöskään rytmi ei jotenkaan ihan täysin satu monessa kohtaa.
Pisteitä tulee siitä että biisissä on kyllä ajatusta, toteutus tosin ontuu.
Monipuolisuutta myös biisissä on, mutta myös siinä toteutus ontuu.

Tuomio
5/10


Lopuksi tästä projektista on sanottava että kyseessä on hyvin kokeellista tavaraa musiikin toteutuksen kanssa ja kaveri on iskenyt hyvin erilaisia biisejä linjoille, siellä löytyy paljon mielenkiintoisia ja hyviä juttuja kyllä! Musiikissa haasteellisinta on ehkä päästä ihan kunnolla sisälle kaikkeen. Mutta se voi tälläisessa korostua että täysin siihen ei pysty kuin itse tekijä. 


 

Killer Aspect- Back to Beginning

Tämä yhtye on tehnyt jo hieman pidempää uraa ensimmäinen julkaisu on vuodelta 2007. Yhtyeen nimi on kyllä tuttu ja olen varmasti yhtyeen musiikkia kuullut aiemmin, mutta kovassa soitossa ei ole ollut AIEMMIN! ;)  Sitten biisin kimppuun. 


Heti melkein biisin alkuun kun laulu alkaa jotenkin yhdistän laulajan ääntä melko paljon tuonne Lauri Ylösen suuntaan vaikka kyllä tämä ihan omalta kuuloosta, mutta tyyli liippaa melko tuonne suuntaan ja Ylönen on sen verran tunnettu että tuli ensimmäisenä mieleen ja ehkä Jonne Aaron voisi myös olla samantyylinen. Mutta melodinen miesääni varmasti se tyyli muistuttaa monesti tuota tälläisessä musiikissa kun myös musiikin tyyli menee sinne suuntaan vahvasti ja kyllä äänen kuitenkin erottaa että on ihan oma persoonallinen soundi siinä!  
Biisissä tykkään todella paljon kuinka vahvana basso soi jatkuvasti musiikin taustalla ja tekee biisin rungosta todella jämäkän. Kitaramelodiat ovat hyviä ja kaikki on miksattu todella hienosti.
Melodiat ja kertosäe jäävät helposti päähän soimaan, joka varmasti on yhtyeen tarkoituskin ollut ja siinä on ainakin onnistuttu loistavasti. Rummut mielestäni on mielenkiintoiset, kun musiikissa on tuollaista hieman discomaista meininkiä. Onko rummuissa käytetty sähkörumpuja osittain tai pädejä noiden soundien kanssa varsinkin alussa?? Sitä en tiedä mutta mielenkiintoinen homma! Rummut soivat jokatapauksessa erittäin rytmikkäästi koko biisin ajan ja vahvasti!  

Biisillä on melko rankka lopetus se iskee, tosin henkilökohtaisesti olisin nuo kosketinäänet? ihan lopusta jättänyt pois. Yhtyeessä ei kyllä ole kuin laulaja, kitaristit, basisti, rumpali. Että onko nämä tehosteet voitu tehdä muulla kuin kosketinsoittimilla/ syntikalla? Anyway olisin ne henkilökohtaisesti itse jättänyt lopetuksesta pois.  


Tuomio
8/10


 

Forth- 1993

Tietoa hieman bändistä! "Melodista hard rockia ja grungea soittava Forth perustettiin vuonna 2010 ja siinä vaikuttavat kanadalainen laulaja Brian Forth sekä suomalaiset Tim Norrgrann (kitara), Kari Storckovius (rummut) ja Mikael Söderbäck (basso). Forthin ensimmäinen albumi "Road Stories" julkaistiin vuonna 2014" Yhtyeen musiikki on myös menestynyt maailmalla soittolistoilla aiemmin!
Tämä yhtye ei ainakaan muistu mieleen, että olisi aiemmin itselle tuttu. Uudet yhtyeet ja tuttavuudet ovat aina tervetulleita. Minäkin henkilökohtaisesti ehkä turhan usein jään kuuntelemaan samoja yhtyeitä ja biisejä enkä laajenna tarpeeksi usein musiikkivalikoimaani. Tämä arvosteluhomma on itselle henkilökohtaisesti tuonut paljon lisää ymmärrystä musiikista ja laajentanut musiikkimakuani entisestään sen ollessa melko laaja jo ennestään! Sitten biisin kimppuun. 


Biisin nimi on oma syntymävuosi! Bändi kuulostaa samantien kansainväliseltä johon varmasti vaikuttaa tuo, että laulaja on kanadalainen. On todella maailmanluokan ääni! Soundit ovat ihan perkeleen hyvät sen huomaa välittömästi. Melodinen kertosäe, joka jää päähän soimaan välittömästi! Aiii ai ja mikä kitarasoolo vaikka on lyhyt niin pidän tuosta hardrockille ominaisesta vingutuksesta! Soolon jälkeen akustiset kitarasoundit korostuvat ja musiikki on hieman pehmeämpää, se luo hienon tunnelman! Tuon jälkeen musiikki jälleen kasvaa hienosti, että sähkökitarat alkaa pauhata! Todella hienosti rakennettu biisi ja tässä on oikeasti hittiainesta.
Pieni miinus tulee siitä, että kuitenkin tyyliltään kun aletaan ajatella niin tämä ei tuonut uutta tähän tyyliin. Biisin alku muistuttaa hieman yhtyeen Blue Oyster Cult yhtyeen Don´t Fear the Reaper biisin introa. Mutta ei kuitenkaan ole samanlainen!

Tuomio
9/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjota vaan jos asiata 👀